Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ;

Η χθεσινή δολοφονία του 27χρονου μετανάστη στα Πετράλωνα από δύο σχεδόν συνομήλικούς του Ελληνες ακροδεξιούς αποτελεί το τελευταίο, αποτρόπαιο κρούσμα μιας σειράς οργανωμένων επιθέσεων εναντίον οποιουδήποτε δεν ταιριάζει στα ρατσιστικά πρότυπα της χρυσαυγίτικης συμμορίας.

Τις νύχτες τους επιτίθενται στους δρόμους με μαχαίρια, λοστούς, πτυσσόμενα γκλομπ. Σπάνε τα καταστήματά τους, καταστρέφουν τα γραφεία των κοινοτήτων τους. Η αστυνομία δεν ασχολείται, στη καλύτερη περίπτωση - όταν δηλαδή δεν συνδράμει, ενεργητικά ή παθητικά, τα ρατσιστικά πογκρόμ, όταν δεν τιμωρεί τα θύματα και αφήνει ελεύθερους τους θύτες. Είναι δύσκολη υπόθεση να είσαι μετανάστης στην Ελλάδα του 2013 και το απέδειξε με τον σκληρότερο τρόπο η δολοφονία του 27χρονου Σαχτζάτ Λουκμάν από το Πακιστάν χθες στα Πετράλωνα από δυο έλληνες ακροδεξιούς. 


«Η δολοφονία του νεαρού Πακιστανού στην Αθήνα είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αποτυχίας των ελληνικών αρχών να αναλάβουν αποφασιστική δράση ενάντια στη βία με ρατσιστικά κίνητρα», δήλωσε χθες η Διεθνής Αμνηστία . Της ρατσιστικής βίας που φουντώνει διαρκώς και μια πρόχειρη θλιβερή «ανασκόπηση» το επιβεβαιώνει περίτρανα. 




Ας μην ξεχνάμε πως από τα πρώτα μελήματα της νέας (συγ)κυβέρνησης ήταν η επικράτηση του αντιμεταναστευτικού λόγου και έργου από την ίδια,  με το πρωτοφανές πογκρόμ με την κυνική ονομασία “Ξένιος Ζευς” κατά το οποίο χιλιάδες άνθρωποι προσάγονταν στο σωρό, εκατοντάδες στοιβάζονταν σε άθλιες συνθήκες και σε ακατάλληλους χώρους. Και σχολίαζε ο Παντ. Μπουκάλας: Σχιζοφρένεια, παράνοια, στοχευμένη παραποίηση; Πώς μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τη συστηματική επιλογή να μη διαχωρίζεται, από τα πιο δημόσια χείλη, ο πρόσφυγας από το μετανάστη, να χαρακτηρίζεται ανερυθρίαστα λάθρος ο άνθρωπος, να ονομάζεται το σχέδιο δημιουργίας κέντρων κράτησης μεταναστών «Ξένιος Δίας» και το σχέδιο αντιμετώπισης του κύματος προσφύγων από την εμπόλεμη Συρία «Ιώνη»;

Ποιος αμφιβάλλει ότι η ρατσιστική πολιτική του επίσημου κράτους, μαζί με την ανάδειξη σε κοινοβουλευτικού κόμματος της «Χρυσής Αυγής» δεν όπλισε, σε ακόμα πιο επικίνδυνο βαθμό, τα χέρια των ρατσιστών;

Σχετική επισήμανση άλλωστε έκανε πρόσφατα και ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κρίνοντας ως «ιδιαίτερα ανησυχητικά τα κρούσματα ρατσιστικής βίας από τη Χρυσή Αυγή.


ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ



25/12/2012: Δεν έχουν περάσει παρά 20 μέρες από τότε που συνελήφθησαν δυο Ελληνες ως δράστες επιθέσεων εναντίον μεταναστών σε Ελληνικό, Αργυρούπολη και Γλυφάδα. Στο συγκεκριμένο περιστατικό, εναντίον τριών μεταναστών από το Μπαγκλαντές, οι θύτες χρησιμοποιούν και πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο, ενώ από το ένα θύμα τους αφαιρούν και χρηματικό ποσό. Δύο από τα θύματα της επίθεσης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τον έναν εξ αυτών και συνελήφθησαν.

Το Νοέμβριο, οι καταγεγραμμένες και μη οργανωμένες ρατσιστικές επιθέσεις, αποτυπώνονται σε  ειδήσεις όπως αυτή: Υπό το βλέμμα της αστυνομίας έγιναν και απόψε ρατσιστικές επιθέσεις στον Άγιο Παντελεήμονα κι αυτή:

4 Νοεμβρίου 2012: Αλυσοδεμένος σε δέντρο βρέθηκε μετανάστης 


Φούρναρης στη Σαλαμίνα χτυπά και αλυσοδένει σε δέντρο εργαζόμενό του, αιγύπτιο μετανάστη. Ο άντρας από την Αίγυπτο βρέθηκε στις 10 το πρωί σε άθλια κατάσταση από περαστικούς στην περιοχή Αμπελάκια Σαλαμίνας.  


26/10/2012: Μετά από  μαρτυρία μετανάστη στη ΝΕΤ, κινητοποιείται... ο Δένδιας 





O Nαζίμ Μαχμούτ, μετανάστης από το Πακιστάν, εξιστόρησε  σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ την επίθεση εναντίον του ίδιου και άλλων συμπατριωτών του από ομάδα φασιστών, και τη μετέπειτα κωλυσιεργία της αστυνομίας που τον συνέλαβε και του φόρτωσε κατηγορίες! Και η αντίδραση του Ν. Δένδια, υπ. Δημόσιας Τάξης, ήταν να εξαγγείλει την ίδρυση υπηρεσιών «που θα εξετάζουν τις καταγγελίες ρατσιστικής βίας, σε ολόκληρη την επικράτεια, και θα υπάγονται στην διεύθυνση κρατικής ασφάλειας». Στην... «ευαισθητοποίηση του υπουργού παίζουν βέβαια ρόλο κι άλλα: Νέο ρεπορτάζ του BBC για τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, το ρατσισμό της ΕΛ.ΑΣ., τις διαδικασίες ασύλου Κι ενώ μάλιστα, του έχει γίνει σχετική «υπενθύμιση», από τον ΟΗΕ μάλιστα, από τον Αύγουστο: ΟΗΕ προς Δένδια: Συλλάβετε τους υποκινητές των ρατσιστικών επιθέσεων. Σχετική ερώτηση καταθέτουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, για τα περιστατικά ρατσιστικής βίας από αστυνομκά όργανα.

Στην ίδια εκπομπή,   ο Κ. Παπαϊωάννου, μέλος του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. αναφέρεται στα 87 θύματα από περιστατικά ρατσιστικής βίας, σημειώνοντας  πως συχνά τα θύματα διστάζουν να πάνε στην αστυνομία. Και επισήμανε:  Οι επιθέσεις των φασιστών είναι πλέον οργανωμένες με σκυλιά ή/και μοτοσικλέτες - Συχνά συμπίπτει η ρατσιστική με την αστυνομική βία... Περισσότερα εδώ: Φάκελος Ρατσισμός: Το φίδι δείχνει τα δόντια του




12 Οκτωβρίου 2012: Θύμα φρικτής επίθεσης που έχει ως αποτέλεσμα  τη μερική τύφλωσή του  πέφτει έλληνας πολίτης αιγυπτιακής καταγωγής. Η μαρτυρία του: «Φορούσαν μαύρα, ήταν 3-4 άτομα –όλοι άντρες. Είχαν μαζί τους 2-3 σκυλιά, τα οποία προέτρεπαν να με δαγκώσουν. Κατάλαβα ότι ήταν Έλληνες επειδή με έβριζαν, με έλεγαν “παλιομ*λ*κ*”. Άρχισα να τους λέω ότι κι εγώ ήμουν Έλληνας αλλά δεν με άφηναν. “Έλληνας, ε;” απαντούσαν και συνέχισαν να με χτυπούν με τις αλυσίδες».

Σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών σημειώνει:

«Το κέντρο της Αθήνας αλλά και πολλές γειτονιές της είναι πλέον κολαστήρια για χιλιάδες μετανάστες  που φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο μη και πέσουν θύματα των φασιστικών ταγμάτων εφόδου. Φασίστες-δολοφόνοι επιχειρούν καθημερινά ρατσιστικές «περιπολίες θανάτου» ενώ κράτος και αστυνομία τους κάνουνε τις πλάτες. Αστυνομικά τμήματα, όπως αυτό του Άγιου Παντελεήμονα, λειτουργούν τελείως απροκάλυπτα σα μαγαζιά της Χρυσής Αυγής και της κάθε φασιστικής συμμορίας».


15/9/2012: Οι χρυσαυγίτες βεβαίως δεν εξαντλούν τη μανία τους  στους μετανάστες, αλλά και σε όποιον τους συμπαραστέκεται. Ενδεικτική η επίθεση  σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά το μεσημέρι του Σαββάτου 15/9, μετά το τέλος προγραμματισμένης στην πλατεία Κοραή, με αλυσίδα και ξύλα. 

Τον Αύγουστο, στην Πάτρα, σημειώνονται περιστατικά επίθεσης με σπρέι στα μάτια μεταναστών, «μεταξύ των οποίων έναν οικογενειάρχη από το Μπανγκλαντές και έναν νεαρό από την Τυνησία, την Κυριακή το απόγευμα, από θρασύδειλους αγνώστους» όπως σημείωνε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας




ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ


8/9/2012:  Επίθεση χρυσαυγιτών σε μικροπωλητές σε πανηγύρι στη Ραφήνα

Στο πανηγύρι κατέφθασε εν είδει αγήματος το «κλιμάκιο Ανατολικής Αττικής της Χρυσής Αυγής», αποτελούμενο από 50 περίπου άτομα. Οι Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στους μετανάστες μικροπωλητές και κατέστρεψαν τους πάγκους και τα εμπορεύματά τους. Στις ρατσιστικές επιθέσεις πήραν μέρος και δύο βουλευτές της ακροδεξιάς συμμορίας, ο Γ. Γερμενής (Β’ Αθηνών) και o Π. Ηλιόπουλος (Μαγνησίας) 
  
Σεπτέμβριος:
Η επίθεση των φασιστοειδών στην Κοινότητα των Τανζανών (βίντεο)


Επίθεση φασιστοειδών στα γραφεία της Κοινότητας της Τανζανίας στην Πλατεία Αμερικής, το βράδυ της Τρίτης 25/9. Επί ώρα, ανενόχλητα, τα φασιστοειδή σπάνε τα τζάμια και την είσοδο της Κοινότητας και κατόπιν διαλύουν ό,τι βρουν μέσα στα γραφεία.  Ακολουθεί επίθεση στη Γ. Κούρτοβικ στο περικυκλωμένο από φασίστες ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα όταν πάει εκεί για να συνδράμει μετανάστη στην καταγγελία του γεγονότος.

Ρατσιστικές επιθέσεις σε επιχειρήσεις μεταναστών
Οι ρατσιστικές επιθέσεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις μεταναστών πληθαίνουν μέρα με τη μέρα, φτάνουν να γίνουν και σχετικά ρεπορτάζ στην τηλεόραση, κάτι που δεν συνηθίζουν καθόλου τα ελληνικά δελτία ειδήσεων:





29/7: Φασιστική επίθεση με τη συνενοχή της Ελληνικής Αστυνομίας
Δελτίο Τύπου της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή για τη φασιστική επίθεση με τη συνενοχή της ΕΛ.ΑΣ. εναντίον Πακιστανών μεταναστών στο Περιστέρι

Μάιος 2012: Ρατσιστικές επιθέσεις  στην Καλλιθέα
Επιθέσεις φασιστών εναντίον μεταναστών στην Καλλιθέα συνεχίστηκαν με έναν τραυματία και πολλά σπασμένα μαγαζιά μεταναστών. Πριν τρεις μέρες άλλοι 3 μετανάστες τραυματίστηκαν από φασίστες στην πλατεία Κύπρου, αμέσως μόλις έφυγαν από το αστυνομικό τμήμα, και ενώ εντός του ΑΤ Καλλιθέας είχαν δεχτεί απειλές από αστυνομικούς! Ακολουθεί κάλεσμα κατοίκων και αντιφασιστικών-αντιρατσιστικών κινήσεων της περιοχής.


Και τα περιστατικά ρατσιστικής βίας δεν έχουν τέλος. Πέρα από την παραπάνω, απλώς ενδεικτική υπενθύμιση, ας θυμίσουμε κι αυτά:

19/10/2012: Ρατσιστικό πογκρόμ του Αστυνομικού Τμήματος Ρέντη  // 19/6: Επιθέσεις στα Χανιά // Χρυσαυγίτες χτύπησαν αντιφασίστες στην Κρήτη (ενημέρωση από μαρτυρία)


Διαβάστε - δείτε ακόμα:

Αόρατα εγκλήματα




Για το ελληνικό κράτος, που σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στα περιστατικά ρατσιστικής βίας- Της Άντας Ψαρρά

Στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζεται το ρατσιστικό κίνητρο για ένα έγκλημα, στην Ελλάδα δεν υπάρχει θεσμική διερεύνηση ενός ρατσιστικού εγκλήματος, στην Ελλάδα δεν υπάρχει τιμωρία για εγκλήματα που προβλέπει -ο αδύναμος έστω- αντιρατσιστικός νόμος, άρα στην Ελλάδα δεν υπάρχει ρατσισμός. Οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές, τελεία και παύλα



30/8/2012:
«Πραγματικοί φασίστες με πραγματικά μαύρα πουκάμισα κουνούν σβάστικες και δολοφονούν εθνικές μειονότητες στην Αθήνα»


Στα περιστατικά επιθέσεων κατά μεταναστών από τη Χρυσή Αυγή αναφέρεται δημοσίευμα του βρετανικού Independent, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί ρητορεία η σύνδεση μεταξύ Χρυσής Αυγής και ναζισμού. 

left.gr
ΠΡΕΖΑ ΤV 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου