Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

"Ο Αμβρόσιος κάνει τον image maker της Χρυσής Αυγής με χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων"

Οτι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο κάνει τον image maker της Χρυσής Αυγής με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων  τόνισε σε ανακοίνωσή της η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κυρία Κανελλοπούλου τονίζει ότι «εμείς θα επιμείνουμε, ξαναθυμίζοντας σε αυτόν και τους ομοϊδεάτες του ότι αμείβεται με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων ως ανώτερος κληρικός και όχι για να ασκεί καθήκοντα ''image maker'' της νεοναζιστικής συμμορίας».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως ο Αμβρόσιος δεν απάντησε  επι της ουσίας πολιτικά 
«αλλά αντίθετα δραπέτευσε επιστρατεύοντας...κατάρες και θρησκευτικές θυμοσοφίες», ενώ επισημαίνει ότι προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα: «Με τις παραινέσεις του προς την Χρυσή Αυγή, συνεχίζει να εκθέτει την Εκκλησία της Ελλάδος και να προκαλεί την τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει λέγοντας πως «ο Αμβρόσιος επέχει ρόλο ηθικού αυτουργού στις πράξεις της Χρυσής Αυγής (π.χ. Χυτήριο)» και για το λόγο αυτό καλεί τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο «να τον μαζέψουν». Είναι επίσης απαράδεκτο, το Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων, να σιγοντάρει τέτοιες πρακτικές, αρνούμενο να πάρει θέση ,συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η κυρία Κανελλοπούλου.
«Εκτός των άλλων, ο Αμβρόσιος αναρωτιέται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ασχολείται μαζί του. Όλοι και όλες εμείς που ζούμε την καθημερινότητά μας στις τοπικές κοινωνίες των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας, όντως έχουμε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα, για να ασχοληθούμε με την περίπτωση του Αμβρόσιου. Θα θεωρούσαμε τις δηλώσεις του γραφικές, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνες.
Γι' αυτό και πολεμάμε τον σκοταδισμό του, όσο και τον σκοταδισμό των νεοναζί φίλων του, στα Καλάβρυτα, στην Αιγιάλεια και παντού όπου ο ναζισμός άφησε νεκρούς, αποκαΐδια, ξεκληρισμένες οικογένειες, ορφανά παιδιά και κυρίως μνήμες που δεν πρέπει να σβήσουν.
Υ.Γ:Όσο για τις προσωπικές θρησκευτικές επιλογές των μελών, των στελεχών και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θα πρέπει να θυμίσουμε στον Αμβρόσιο, ότι δυστυχώς γι' αυτόν, οι χρυσές δουλειές του Μεσαίωνα έχουν τελειώσει!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου