Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Υπερψηφίστηκε με 153 «ναι» το Μνημόνιο 3

Υστερα από μία θυελλώδη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής που διήρκησε δέκα και πλέον ώρες, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για τα επώδυνα μέτρα του πολυνομοσχεδίου. Ψήφισαν 299 βουλευτές και με 153 «υπέρ», 128 «όχι» και 18 παρόντες το Μνημόνιο 3 είναι πλέον νόμος του κράτους.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θέτει νέα ζητήματα στις ισορροπίες μέσα στην τρικομματική κυβέρνηση και ιδιαίτερα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αφού μετρήθηκαν επτά «διαρροές»: Από το ΠΑΣΟΚ οι Χρήστος Κασσής, Γιάννης Παραστρατίδης καταψήφισαν το πολυνομοσχέδιο, οι Γιάννης Κουτσούκος, Μάρκος Μπολαρης και Αντζελα Γκερέκου δήλωσαν «παρών», ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης απουσίαζε - οι διαγραφές τους από το κίνημα είχαν ήδη προεξοφληθεί πριν από την ψηφοφορία. Από τη ΝΔ «παρών» δήλωσε ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασσαπίδης, ο οποίος διαγράφηκε αμέσως μετά από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν όλοι «παρών». 

Οι έξι διαγραφές στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι το κίνημα αριθμεί κοινοβουλευτική ομάδα μόλις 27 βουλευτών. Παράλληλα η στάση της ΔΗΜΑΡ και ο ένας «αντάρτης» της ΝΔ καθιστούν ιδιαίτερα εύθραυστη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 153, εν όψει των επόμενων κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή.

Αλφαβήτα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου