Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Αφελείς ή προβοκάτορες όσοι συγκρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή;

Είναι διπλά επικίνδυνη η προσπάθεια παραλληλισμού της Ανανεωτικής Αριστεράς που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την Ακροδεξιά Χρυσή Αυγή, που ακουμπάει στην παλιά θεωρία της συνάντησης των άκρων.

Δεν είναι μόνο ότι διαβάλλει το αριστερό κόμμα αλλά κυρίως εξωραΐζει και «ξεπλένει» το φιλοναζιστικό πολιτικό μόρφωμα που ενέσκηψε στη χώρα μας ως αποτέλεσμα της τεράστιας και πολύμορφης οικονομικής πολιτικής και εν τέλει κοινωνικής κρίσης. Η Χρυσή Αυγή υπάρχει από το 1993 και το Μεταναστευτικό ως πρόβλημα το ίδιο. Επρεπε να καταρρεύσει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης για να ανέβει εκλογικά η Χρυσή Αυγή. Επίσης, χρειάστηκε η κυρίαρχη έκφραση της Δεξιάς, η Ν.Δ. -στον δρόμο που είχε στρώσει ο ΛΑΟΣ-, να ενσωματώσει στον πολιτικό της λόγο την ακροδεξιά ατζέντα και να κάνει σύνθημά της την «απελευθέρωση των πόλεων» από τα εγκληματικά στοιχεία που ρητά και υπόρρητα συνέδεσε με τους μετανάστες.
Η Χρυσή Αυγή έχει συγκροτηθεί σαν πολιτικό μόρφωμα που προάγει τη λατρεία του αρχηγού και τον εξυμνεί κατά το πρότυπο του ναζιστικού κόμματος του Χίτλερ, έχει στρατιωτική δομή και ο πολιτικός ακτιβισμός της βασίζεται στην επίδειξη και στην άσκηση ωμής φυσικής βίας κυρίως έναντι των αδυνάτων, μεταναστών, γύφτων, μεμονομένων αριστερών, μελών μειονοτήτων.

Φυσικά και δεν έχει καμία σχέση με ένα αριστερό κόμμα που το βασικό του πρόβλημα είναι η υπερβολική εσωτερική του δημοκρατία, όπως δείχνει η επίσημη αναγνώριση των πολλών συνιστωσών του που ενίοτε μπλοκάρουν την κεντρική του γραμμή. Η μισαλλοδοξία και η απόρριψη του ξένου, ο σκληρός εθνικισμός που διακρίνει τους λαούς επί τη βάσει της ρατσιστικής ιδεολογίας της φυλής και του αίματος δεν έχουν καμία σχέση με την κουλτούρα της συμφιλίωσης και της ανοχής στο διαφορετικό που προάγει -ομολογουμένως με υπερβολικό τρόπο που γίνεται αυτεπίστροφο- η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αυθόρμητες και ενδεχομένως βίαιες εκδηλώσεις εναντίον του διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας από ένα τμήμα της κοινωνίας που βρίσκει πολιτική στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία σχέση με τις παραστρατιωτικού τύπου κεντρικά κατευθυνόμενες δράσεις των ροπαλοφόρων της Χρυσής Αυγής. Υπάρχει το επιχείρημα ότι στις μεγάλες μαζικές διαδηλώσεις ένα τμήμα των μπαχαλάκηδων παρεισφρέει στα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη κι έτσι ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν έδωσε πολιτική κάλυψη στις καταστροφές και κυρίως αυτού του είδους τα επεισόδια είναι περιστασιακά και σε καμία περίπτωση κατευθυνόμενα ή οργανωμένα. Οι αντιεξουσιαστές των Εξαρχείων δεν έχουν οργανωτική σχέση με την Κουμουνδούρου.

Εν κατακλείδι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μας εξοντώσει από την πολλή ανοχή, τις αντιφατικές εσωτερικές του τάσεις και τον πολύ σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Για τη Χρυσή Αυγή ισχύει αυτό που είχε πει ο ευαγγελιστής ιερέας Μάρτιν Νίμελερ για τους ναζί:
«Στην αρχή ήλθαν να πάρουν τους Εβραίους. Δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα. Μετά ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές. Δεν ήμουν κομμουνιστής και δεν φώναξα. Επειτα ήρθε η ώρα των σοσιαλδημοκρατών. Δεν ανήκα σε αυτό το κόμμα και δεν έβρισκα λόγο για να διαμαρτυρηθώ. Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι. Ούτε κι αυτό σκέφτηκα ότι με αφορούσε. Στο τέλος ήρθε η σειρά των Τσιγγάνων. Ούτε τότε βρήκα λόγια για να εκφράσω την αντίθεσή μου. Ο επόμενος ήμουν εγώ. Αλλά δεν υπήρχε κανείς για να φωνάξει.
Ολοι εκείνοι που λένε “θα φωνάξω τη Χρυσή Αυγή” κάποια στιγμή θα έλθει η σειρά τους αλλά δεν θα υπάρχει κανείς να φωνάξει γι’ αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου