Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ: ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΝ 22% ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ!
ΣΕ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ ΟΙ ΗΛΙΚΩΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ!
Κατά 22% μειώνονται, με υπουργική απόφαση που υπεγράφη την Πέμπτη (01/03), τα 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος ανεργίας, ακολουθώντας τη μείωση που κατώτατου μισθού κατά το ίδιο ποσοστό.
Η μείωση των επιδομάτων θα ισχύσει από τις 12 Μαρτίου και παρά τις χθεσινές αναφορές του υπουργού Εργασίας στους δημοσιογράφους πως εξετάζεται η εξαίρεση ορισμένων κατηγοριών ανέργων από τη μείωση, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στην υπουργική απόφαση που υπεγράφη.

Πηγές του υπουργείου, μάλιστα, ανέφεραν, ότι η υπογραφή της απόφασης θεωρήθηκε επιβεβλημένη εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup, στην οποία συζητείται η κατ' αρχήν, επικύρωση του νέου ελληνικού προγράμματος και της νέας δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ! Η παραχώρηση λοιπόν των νέων δανείων στη χώρα μας είναι συνδεδεμένη με την απόλυτη εξαθλίωση των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς το Υπουργείο, παραδεχόμενο ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να «σφάξει στο γόνατο» ανέργους και άλλους δικαιούχους του ΟΑΕΔ προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών οικονομικών ελιτ!


Στο εξής, το βασικό επίδομα ανεργίας θα υπολογίζεται με βάση το μειωμένο ημερομίσθιο, που προβλέπει το νέο μνημόνιο και θα ανέρχεται στα 359 ευρώ!

Και σε μια προσπάθεια να ''χρυσώσει'' το χάπι, το Υπουργείο κάνει λόγο για ενδεχόμενη πρόβλεψη ειδικών ρυθμίσεων για ορισμένες κατηγορίες επιδομάτων, σε συνεννόηση πάντα με την Τρόϊκα! Αφήνουν μάλιστα να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να υπάρξουν μικρότερες μειώσεις σε ειδικές κατηγορίες ανέργων. Σε αυτη την περίπτωση απλά θα μιλάμε για φτώχεια και εξαθλίωση δύο ταχυτήτων και όχι βέβαια για κάποια ''ευνοϊκή'' ρύθμιση προς όφελος κάποιων! 

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, συντονιστή εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Κυβέρνηση και τρόικα «σφάζουν στο γόνατο»τους ανέργους!»

Η μείωση κατά 22% των 14 επιδομάτων που χορηγεί ο ΟΑΕΔ και κυρίως του επιδόματος ανεργίας αποτελεί ντροπή και αίσχος για τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Αφού με τις πολιτικές τους μετέτρεψαν σε ανέργους πάνω από 1 εκατομμύριο εργαζόμενους και νέους, τώρα τους καταδικάζουν στην απόλυτη εξαθλίωση και πείνα.

Η κυβέρνηση και ο κ. Κουτρουμάνης, δυστυχώς πρώην συνδικαλιστής, για να ικανοποιήσουν τους τοκογλύφους της χώρας και τους διεθνείς απατεώνες της τρόικας με τα κολλαριστά κοστούμια «σφάζουν στο γόνατο» τους ανέργους και γίνονται οι πολιτικοί νεκροθάφτες των εργατικών δικαιωμάτων.
Να φύγει τώρα ο δήθεν υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού, πριν εξολοθρεύσουν ολοκληρωτικά το λαό και τη χώρα! 

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6849:kourema-epidoma-anergias-&catid=104:2010-07-14-16-10-32&Itemid=314 

1 σχόλιο: