Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ο κοκκινόκωλος πίθηκος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Του Γεράσιμου Μπετσιμέα
από την
Αυγή

«Η αριστερά θέλει να μας κάνει Αλβανία ή Μολδαβία» άστραψε και βρόντηξε ο πολύς κύριος Βενιζέλος. Ασφαλώς αυτή η επίθεση, που ανακαλεί μνήμες από τον αντικομουνισμό άλλων εποχών, δεν είναι τυχαία. Ούτε εκφράζει μονάχα την αχαλίνωτη φιλοδοξία ενός πολιτικού που επιδιώκει ηγετικό ρόλο στο μπλοκ των μνημονικών δυνάμεων. Η έξαλλη αυτή επίθεση συνδέεται με τον σχεδιασμό τροϊκανών και μνημονιακών δυνάμεων μπροστά στις επερχόμενες εκλογές να επιβάλλουν εκβιαστικά και φοβικά διαλείμματα. Είναι προφανές ότι αυτά θα συνοδεύονται από αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και μέτρα για να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί από ένα πολιτικό σκηνικό που βρίσκεται σε κατάρρευση. Έτσι ο Σαμαράς ανοίγεται στον ακροδεξιό χώρο και βάζει δίπλα στην πυρσό της Ν.Δ. το τσεκούρι του Βορίδη. Τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παρακινούμενοι από το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης, προειδοποιούν για τους λιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς που θα προκαλέσουν οι εκλογές! Και φυσικά όλοι μαζί συμφωνούν να σημαδέψουν τα χαρτιά ώστε με ή δίχως εκλογές να μην αλλάξει τίποτα ουσιαστικά.

Ακραία έκφραση αυτής της ολοένα και μεγαλύτερης μετατόπισης προς τα δεξιά αλλά και πολύ αποκαλυπτική είναι και η επίθεση Βενιζέλου. Και είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τις πολιτικές αντιλήψεις και πρακτικές καθώς και για τα πολιτικά πρότυπα του κυνικού και αλαζόνα πολιτικού. Ο Βενιζέλος ολοένα και πιο συχνά προσφεύγει στο γκαιμπελικό «πες, πες ψέματα, στο τέλος κάτι θα μείνει» και μάλιστα με τον φανφαρονισμό και το τουπέ του Μπενίτο Μουσολίνι. Συνάμα προκαλεί ανατριχίλα η πολιτική θρασύτητα του ανδρός καθώς αυτή αποτελεί τυπικό γνώρισμα κάθε ακροδεξιού ηγετίσκου. Χρειάζεται πραγματικά ιδιάζουσα πολιτική θρασύτητα να επιχειρείς να φορτώσεις στην αριστερά την ευθύνη για τη χρεωκοπία του λαού και της χώρας. Πολύ περισσότερο όταν είσαι ένας από τους βασικούς ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς αυτής της χρεωκοπίας.


Να γιατί πηγαίνει ο νους στον κοκκινόκωλο πίθηκο. Αυτός, όπως είναι γνωστό, θεωρείται το θρασύτερο πλάσμα του ζωικού βασιλείου. Ε, λοιπόν, χρειάζεται θρασύτητα χιλίων κοκκινόκωλων πιθήκων να επιχειρείς μια τέτοια μετατόπιση ευθυνών. Ας μην τρέφουν όμως αυταπάτες ορισμένοι. Κανένας νόμος σαν κι αυτούς που έχει πατεντάρει ο κ. Βενιζέλος και παραγράφουν μεγάλα σκάνδαλα και εθνικά εγκλήματα και καμία φασιστικής έμπνευσης πολιτική προβοκάτσια δεν μπορεί να αποτρέψει την προσαγωγή τους στο δικαστήριο της Ιστορίας και όχι μόνο.

Αλλά τελικά ποιος ξέρει; Ίσως ένας τέτοιος ενδόμυχος φόβος να ερμηνεύσει τον διαρκή εκνευρισμό και τους τσαμπουκάδες του πληθωρικού συνταγματολόγου.


.-.-.-.

του Χάρρυ Κλυνν
από τη σελίδα του στο facebook


EY. BENΙΖΕΛΟΣ: «Μια ασύντακτη χρεωκοπία θα έφερνε την Ελλάδα στο βιοτικό επίπεδο της Αλβανίας και της Μολβαδίας»


Αδιόρθωτος είσαι ρε Βουβουζέλο, τι να σου πω, πάλι αδιάβαστο σε πιάνω. Οι Αλβανοί γείτονές μας έζησαν χρόνια κάτω από το απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς του Χότζα, φύγανε οικονομικοί μετανάστες από την πατρίδα τους και δούλεψαν σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες… Μάζεψαν με ιδρώτα και αίμα δυο δεκάρες για να τις χάσουνε με το γνωστό σκάνδαλο των πυραμίδων!


Βάλανε κάτω το κεφάλι και δουλέψανε σαν τα μαύρα σκυλιά, υποφέρανε, αλλά ρε χειρότερε της Ευρώπης (τον τίτλο δε μπορεί να σου τον φάει κανένας) δεν κάλεσαν, όπως, κάνατε εσείς το ΔΝΤ για να τους σώσει… Ούτε δώσανε κώλο στους τοκογλύφους και το κυριότερο δεν γίνανε το περίγελος και οι ξεφτίλες της Ευρώπης όπως γίναμε εμείς που χάσαμε και την πατρίδα μας και την αξιοπρέπειά μας… Άντε μπράβο, σαχλαμαροεξακοντιστή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου