Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ Κερατσινίου

Σε κατάληψη της εισόδου του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, προχώρησαν σήμερα το πρωί κάτοικοι και φορείς του δήμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ Κερατσινίου
Ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής, είπε ότι η σημερινή κινητοποίηση είναι προειδοποιητική και τόνισε ότι ο δήμος αναμένει τη διευκρινιστική εγκύλιο του υπουργείου Οικονομικών για να δει ποιές ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αφορά η εξαίρεση από τη διακοπή του ρεύματος.
Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών, "παγώνει" τις διακοπές ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, έως ότου ετοιμαστεί υπουργική απόφαση στην οποία θα προβλέπεται η εξαίρεση ή η απαλλαγή από το ειδικό τέλος ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Ο κ.Τζανής χαρακτήρισε άδικο και παράνομο το μέτρο του τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και ανέφερε ότι ο δήμος έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας, κατά της σχετική υπουργικής απόφασης.
Τόνισε, επίσης, ότι όσοι πολίτες του δήμου αδυνατούν να πληρώσουν μπορούν να προσέρχονται στο δήμο προσκομίζοντας τον λογαριασμό και τα έγγραφα από τα οποία προκύπτει η αδυναμία τους, ώστε ο δήμος να προχωρά στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ.
Ο δήμαρχος Κερατσινίου κάλεσε για άλλη μία φορά σε συνεργασία και κλιμάκωση των ενεργειών τις Δημοτικές Αρχές των όμορων Δήμων του Πειραιά, ώστε να δημιουργηθεί ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ενάντια στο μέτρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου