Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΗ: Προσωρινό στοπ στις διακοπές ρεύματος για το χαράτσι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΥΝΤΙΚΑΚΗΣ

 
Αναστέλλει για λίγες ημέρες η ΔΕΗ τις διαδικασίες αποκοπής ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών για τους οικονομικά αδύνατους.

Το υπουργείο ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ να παγώσει προσωρινά τις διαδικασίες έναρξης αποκοπών, οι οποίες, σύμφωνα με τις προθεσμίες εξόφλησης, για μια σειρά λογαριασμών επρόκειτο να αρχίσουν από σήμερα, προκειμένου να εκδοθεί στο μεταξύ η υπουργική απόφαση που θα εξαιρεί από το ενιαίο τέλος όσες οικονομικά ευαίσθητες ομάδες αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εξόφλησή του, ακόμη και αν εμπίπτουν στην ευνοϊκή μεταχείριση που προβλέπεται ήδη, με την ελάχιστη δηλαδή χρέωση ανά τετραγωνικό μέτρο (για πολύτεκνους και αναπήρους). Στις κατηγορίες αυτές ενδέχεται να προστεθούν και οι υπερήλικοι με χαμηλά εισοδήματα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΔΕΗ Κ. Στεριώτη, οι εντολές αποκοπής για όσους δεν έχουν εξοφλήσει εντός του προβλεπόμενου χρόνου τον λογαριασμό τους, θα εκδίδονται μεν από την επιχείρηση και θα αποστέλλονται στον διαχειριστή του δικτύου που έχει και την ευθύνη της πραγματοποίησής τους, αλλά προς το παρόν δεν θα εκτελούνται, μέχρι να εκδοθεί η σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Σε κάθε περίπτωση, ο νόμος υποχρεώνει τόσο τη ΔΕΗ όσο και τους εναλλακτικούς παρόχους να εκδίδουν εντολές αποκοπής για όσους λογαριασμούς παραμένουν ανεξόφλητοι 40 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσής τους.
Κατάληψη από ΓΕΝΟΠ.{ARXS} Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα η ΓΕΝΟΠ κατέλαβε (με σκοπό να παραμείνει τουλάχιστον όλη τη νύκτα), το κεντρικό κτίριο έκδοσης εντολών διακοπής της ΔΕΗ για όλη την Ελλάδα, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μεσογείων στον Χολαργό. Στόχος της είναι να εμποδίσει ακόμη και το να φύγουν από το κτίριο οι πρώτες εντολές διακοπής ρεύματος σε όσους δεν έχουν πληρώσει, ενώ πληροφορίες των συνδικαλιστών ανέφεραν ότι η έκδοση των πρώτων εξ αυτών θα άρχιζε χθες το βράδυ. Σε χθεσινή της μάλιστα ανακοίνωση υπενθυμίζει και την πρόθεσή της να συγκροτήσει ομάδες περιφρούρησης από κοινού με εργατικά κέντρα, διάφορα άλλα σωματεία, δήμους και κοινωνικούς φορείς, ώστε να εμποδίσουν τις διακοπές ρεύματος που θα επιχειρηθούν. Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει ότι στην απόφαση που θα εκδώσει, θα ρυθμίζεται και το θέμα των λαθών που περιέχουν πολλοί λογαριασμοί. Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, η ΔΕΗ θα αποστείλει στους δήμους και το Taxis όλα τα στοιχεία που αντιστοιχούν στα ακίνητα των δήμων, οι οποίοι θα καλούν τους δημότες τους προκειμένου να διορθώσουν τα λάθη που έχουν εντοπίσει. Εν συνεχεία η ΔΕΗ θα προβαίνει σε συμψηφισμό της διαφοράς στις επόμενες δόσεις.

 http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4674550

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου