Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Το χρονικό και τα ευρήματα της δολοφονίας στη Μεσσηνία


Έγκλημα Καρδαμύλης

Δύο 18χρονοι συνελήφθησαν και ομολόγησαν τη δολοφονία των δυο ακροδεξιών νεαρών στην Μεσσηνία για οικονομικές διαφορές που σχετίζονται με παράνομο εμπόριο αναβολικών. Οι δύο δράστες φέρονται κατά τις καταθέσεις τους στην αστυνομία να επέρριψαν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Την Πέμπτη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα όπου ζήτησαν και ...
έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την προσεχή Πέμπτη. Η αστυνομία προχώρησε σε επίσημες ανακοινώσεις για τα ευρήματα και το χρονικό της υπόθεσης, που σύμφωνα με τις πληροφορίες σχετίζεται με παράνομο εμπόριο αναβολικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στα προφίλ στο Facebook των δυο νεαρών υπήρχαν ακροδεξιά σύμβολα αλλά και φωτογραφίες με όπλα. Όπως αναφέρει το Βήμα επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, στα προφίλ τους επιδεικνύουν την εκγύμνασή τους αλλά και τα όπλα που φέρεται να χρησιμοποιούσαν τον τελευταίο καιρό. Φωτογραφίες με καραμπίνες, χρηματικά ποσά αλλά και «ακροδεξιά» σύμβολα κοσμούν και τα δύο προφίλ. Μάλιστα δίπλα σε μία φωτογραφία που δείχνει τουλάχιστον τρία πυροβόλα όπλα ο ένας εξ αυτών προχωρεί, στις 7 Μαΐου 2014, σε συνομιλία με κάποιον που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Ομερτά» σχετικά με την διατρητική ικανότητα των καλάσνικοφ και άλλων όπλων. Ο ένας από τους δράστες αναφέρει επίσης ότι «κάτι που…νες Καλαματιανούς τους τρυπάνε όλα». Σε άλλη ανάρτηση ενός εκ των δραστών -την ημέρα της γιορτής του- μία φίλη του, τού αναφέρει «χρόνια πολλά μελλοντικέ δολοφόνε».
Διαβάστε επίσης: Tvxs Ρεπορτάζ: Τα τατουάζ των δυο θυμάτων στην Καλαμάτα: The russian connection; 
Το χρονικό της υπόθεσης
Η αστυνομία αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως το κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν οι οικονομικές διαφορές, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες πληροφορίες για τα ποσά και τις συναλλαγές που είχαν θύματα και δράστες. Σχετικά με το χρονικό της υπόθεσης αναφέρει πως τα δύο θύματα τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου μετέβησαν με μοτοσικλέτα στην περιοχή Μικρά Μαντίνεια Μεσσηνίας, όπου συναντήθηκαν με τους δύο 18χρονους δράστες, προκειμένου να συζητήσουν και να διευθετήσουν οικονομική διαφορά που είχε ο ένας από τους 18χρονους με το 26χρονο θύμα. Οι δράστες είχαν πάει στο σημείο με φορτηγό όχημα αγροτικού τύπου, ιδιοκτησίας του πατέρα ενός εκ των δύο.
Στη συνέχεια ο 18χρονος, που είχε και τις οικονομικές διαφορές με τα θύματα, με πρόσχημα την επίδειξη στα θύματα αυτοκινήτου που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν τους έπεισε και κατευθύνθηκαν προς την επαρχιακή οδό Αλτομιρών – Πηγαδίων του Δήμου Δυτικής Μάνης. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία μετά από διαδρομή 18 χιλιομέτρων περίπου και αφού έφτασαν σε ερημικό σημείο που υποτίθεται ότι βρισκόταν το αυτοκίνητο, κατέβηκαν από τα οχήματά τους, ενώ ο δεύτερος 18χρονος τους πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει θανάσιμα.
Στη συνέχεια οι δύο δράστες μετέφεραν με το αγροτικό όχημα τα θύματα σε απόκρημνο σημείο αγροτικής περιοχής στον Κάμπο του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, όπου και εντοπίστηκαν προχθές το απόγευμα. Την μηχανή των θυμάτων, που επίσης εντοπίστηκε, τη μετέφεραν σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 18χρονος, που είχε και τις οικονομικές διαφορές, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα, η οποία όπως προκύπτει είναι το όπλο του εγκλήματος. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του κατασχέθηκε ακόμα μία κυνηγετική καραμπίνα.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε το σημείο της δολοφονίας των δύο ημεδαπών. Από την αυτοψία στη συγκεκριμένη περιοχή, ανευρέθησαν κηλίδες αίματος, ίχνη σύρσεως στο έδαφος, το ρολόι χειρός του 26χρονου θύματος, καθώς και επτά κάλυκες φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου. Βρέθηκε ακόμα το αγροτικό όχημα, με το οποίο οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή, από την μακροσκοπική εξερεύνηση του οποίου εντοπίστηκαν ίχνη αίματος. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δεύτερου δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα ένα κυνηγετικό όπλο, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι (στιλέτο), δύο μαχαίρια, δύο καπνογόνα, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, φυσίγγιο 45 mm , φυσίγγιο αγνώστου διαμετρήματος και 6,5 ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Σε κάδο απορριμμάτων κοντά στην οικία του, βρέθηκαν δύο τσαντάκια μέσης με προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων.

tvxs

Δεν Πληρώνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου