Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Την Παρασκευή στην Πάτρα δικάζεται η συμμορία της Μανωλάδας

Την Παρασκευή στην Πάτρα δικάζονται οι υπάιτιοι για το βασανισμό των εργατών γης της Μανωλάδας: Πρόκειται για μια ιστορία που είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία καθώς αποκάλυψε τις συνθήκες εργασίας των μεταναστών γης και πως τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα όσο θα θέλαν κάποιοι να πιστεύουμε. Στις 9 το πρωί, στα Δικαστήρια της Πάτρας, να είστε όλοι εκεί.

Ακολουθεί το Δελτίο τύπου:

Να δικαιωθούν οι μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας
Την Παρασκευή 6/6 δικάζεται στην Πάτρα ο Βαγγελάτος και οι μπράβοι του. Πρόκειται για την συμμορία που τραυμάτισε με καραμπίνες 28 μετανάστες εργάτες πέρυσι στις 17/4 όταν αυτοί και άλλοι συνάδελφοί τους ζήτησαν τα δεδουλευμένα 6 μηνών που τους χρωστούσε ο φραουλοπαραγωγός.
Ένοχη για τα ρατσιστικά κατορθώματα των αφεντικών είναι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης  που κάνει πλάτες στις πιο αδίστακτες εργοδοσίες για να καταπατούν κάθε συλλογική σύμβαση, να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, να τσαλαπατάνε τις ελευθερίες όλων μας. Είναι η πολιτική του ρατσισμού που με τις επιχειρήσεις σκούπα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την επίθεση στο δικαίωμα στην ιθαγένεια για τα παιδιά και πάνω από όλα με την συντήρηση του καθεστώτος παρανομίας χιλιάδων μεταναστών και όχι την νομιμοποίηση τους, κάνει τους εργάτες βορά  στην μαύρη εργασία που δίνει τεράστια κέρδη στο κάθε εργοδότη.
Μετά την δολοφονική ρατσιστική αυτή επίθεση αντί να επικρατήσει ο φόβος ακολούθησε μια έκρηξή οργής. Οι μετανάστες εργάτες οργανώθηκαν, έφτιαξαν σωματείο, διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους και 6000 εργάτες γης της Μανωλάδας και εργαζόμενοι και νεολαίοι από την Ηλεία και την Αχαΐα διαδήλωσαν μέσα στα χωράφια μέχρι το Α.Τ.Βάρδας σε ένα τεράστιο ποτάμι αντιρατσιστικής και εργατικής δύναμης. Αυτή η μάχη για χαρτιά, μισθούς και αξιοπρέπεια στην ζωή και την εργασία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Την Παρασκευή θα βρεθούμε όλοι στα δικαστήρια της Πάτρας στις 9πμ μαζί με τους μετανάστες εργάτες γης για να διεκδικήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Συγκέντρωση την Παρασκευή 6/6 9πμ στα Δικαστήρια
(Γούναρη και Κορίνθου)
Πλήρη δικαίωση των μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας
Στη φυλακή ο Βαγγελάτος και οι συνεργοί του.
Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών με ίσα δικαιώματα στην δουλειά και την διαβίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου