Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ποιος είναι και πώς συνελήφθη ο 22χρονος σατανιστής της Γλυφάδας

Γράφει: Ματίνα Ηρειώτου 

Με κυνισμό, σχεδόν κομπάζοντας, ομολόγησε τη δολοφονία της άστεγης Ειρήνης Τσάβαρη ο 22χρονος Αλέξανδρος Παπαγεωργίου.
Οπως είπε, την προσέφερε ως θυσία στον Εωσφόρο, το βράδυ της Ανάστασης και την επέλεξε «τυχαία. Θα σκότωνα όποιον εμφανιζόταν κοντά στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου». 
Η Ειρήνη Τσάβαρη βρέθηκε νεκρή στην πλατεία Βάσως Κατράκη στη Γλυφάδα ανήμερα το Πάσχα. Οπως είπε στους αστυνομικούς ο Παπαγεωργίου, το επόμενο θύμα του θα πέθαινε το Σάββατο, 21 Ιουνίου - ημέρα του θερινού ηλιοστασίου. 
Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου είναι σχεδόν 22 χρονών, παιδί μιας μέσης οικογένειας, που κατοικούσε στη Γλυφάδα. Οι γονείς του είναι συνταξιούχοι - ηθοποιός ο πατέρας, υπάλληλος του ΙΚΑ η μητέρα - και έχει έναν μικρότερο αδελφό.
 Περιγράφεται από το περιβάλλον του ως «μοναχικός». «Ιδιαίτερα διαταραγμένος», είναι ο χαρακτηρισμός που του προσδίδουν οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν. Απέφευγε να βγαίνει από το σπίτι του και να έχει κοινωνικές επαφές. 

Ηδη από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας του, όπως προκύπτει πλέον από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία στη δικογραφία για τον «σατανιστή της Γλυφάδας», περίπου στα δέκατέσσερά του χρόνια, άρχισε να ασχολείται με τα μεταφυσικά και λίγο αργότερα, το ενδιαφέρον του στράφηκε στην αποκρυφιστική βιβλιογραφία.
Λίγο αργότερα άρχισε να κάνει χρήση ναρκωτικών- στο σπίτι του βρέθηκαν και 165 γραμμάρια χασίς. Τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε οδήγησαν και στην απαλλαγή του από το στρατό. 
Οπως ακριβώς διαπιστώθηκε και με τους «σατανιστές της Παλλήνης», οι έφηβοι Ασημάκης Κατσούλας και Μάνος Δημητροκάλλης είχαν γοητευθεί από βιβλία σατανιστικού περιεχομένου - πράγμα που δεν έκρυβαν από το περιβάλλον τους. Οπως και τότε, όμως, έτσι και τώρα, αυτό, το οικογενειακό περιβάλλον δεν είδε και δεν αντιλήφθηκε εγκαίρως την επιρροή που ασκούσαν. 
Αυτό είναι ένα από τα πολλά κοινά στοιχεία ανάμεσα στις δύο υποθέσεις, τα οποία διαπιστώνουν αστυνομικοί, οι οποίοι, μάλιστα, είχαν ασχοληθεί και με την υπόθεση του 1993. Η βασική διαφορά του Αλέξανδρου Παπαγεωργίου από τους σατανιστές της Παλλήνης είναι ότι εκείνος έδρασε απολύτως μόνος του.
Πριν από 21 χρόνια υπήρχε μια ομάδα με συγκεκριμένη δομή και προσδιορισμένους ρόλους και φυσικά με έναν αρχηγό - τον Ασημάκη Κατσούλα. Σημαντικό κομμάτι στη δράση των σατανιστών της Παλλήνης έπαιζαν οι «τελετές» με «αρχιερέα» τον Κατσούλα, στις οποίες βασικό συστατικό ήταν το σεξ. 
Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου - αν και μόνος - ήθελε να επικοινωνήσει την πράξη του. Να μιλήσει για τη θυσία που προσέφερε στον Εωσφόρο. Αφησε στον τόπο του εγκλήματος υπογραφή αίματος, έκανε αναφορές για την πράξη του στο διαδίκτυο, τις οποίες εντόπισε η αστυνομία στη διάρκεια της έρευνας για την εξιχνίαση της δολοφονίας.
Σε διαλόγους του στο προφίλ με ψεύτικα στοιχεία που διατηρούσε στο facebook ο Παπαγεωργίου είχε μιλήσει για το έγκλημά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ελάχιστες μέρες πριν τη σύλληψή του, μίλησε και στους γονείς του. 
Η αστυνομία είχε εξαρχής πολλά στοιχεία στη διάθεσή της που έδειχναν προς ποια κατεύθυνση έπρεπε να αναζητήσει τα κίνητρα του δολοφόνου της Ειρήνης Τσάβαρη.
Η γυναίκα είχε βρεθεί στον δρόμο περίπου ένα χρόνο πριν από τη δολοφονία της, το βράδυ της Ανάστασης. Οι μέρες του Πάσχα λειτούργησαν ως χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο, ο Παπαγεωργίου «έπρεπε» να αποδείξει την αφοσίωσή του στον Εωσφόρο.
«Σε μια αντικατοπτρική αντίληψη για τον Χριστιανισμό», αναφέρεται στη δικογραφία, έπρεπε να «απαντήσει» στο αναστάσιμο μήνυμα της Ζωής, με θάνατο.
Οπως και ο Κατσούλας με τον Δημητροκάλλη τη Μεγάλη Τετάρτη του 1993, είχαν σκοτώσει, καταφέροντας της απανωτά χτυπήματα με πέτρα στο κεφάλι την 28χρονη Γαφυφαλλιά Γιούργα, έτσι και Παπαγεωργίου σκότωσε με πέτρα την Ειρήνη Τσάβαρη.
Το πρόσωπο της γυναίκας παραμορφώθηκε από τα χτυπήματα. Ο νεαρός δολοφόνος- που επέλεξε τυχαία το θύμα του, όπως έκαναν με τη Γαρυφαλλιά Γιούργα οι σατανιστές της Παλλήνης- σκότωσε τη γυναίκα ακολουθώντας το τελετουργικό ανθρωποθυσίας που είχε σχεδιάσει στον διαταραγμένο νου του. Πριν καν εντοπίσει το θύμα, είχε κόψει κόψει με γυαλί το χέρι του, και με το αίμα του έγραψε σε κοντινό παγκάκι «666» και έναν ανάποδο σταυρό. 
Το συγκεκριμένο εύρημα έδειξε προς ποιά κατεύθυνση έπρεπε να κινηθούν οι έρευνες και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα του τεστ DNA στο αίμα από το παγκάκι, αλλά και μαρτυρίες, η αστυνομία ήξερε ότι αναζητούσε έναν νεαρό άνδρα με ιδιαίτερες «θρησκευτικές» πεποιθήσεις και αποκλίνουσα συμπεριφορά. Μαρτυρίες περιοίκων είχαν κάνει λόγο για περίεργες κινήσεις στο πάρκο Βάσως Κατράκη ενός νεαρού άνδρα με λεπτή σιλουέτα.
Η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα αναζητώντας το φονικό αντικείμενο. Σε απόσταση περίπου 90 μέτρων από το πάρκο, σε έναν κάδο σκουπιδιών, τυλιγμένη μέσα σε νάιλον σακούλα, βρέθηκε η πέτρα με αίμα, που όπως διαπιστώθηκε ήταν του θύματος.
Τα στοιχεία που συγκεντρώνονταν μέρα με τη μέρα έκαναν την αστυνομία να επικεντρώσει τις έρευνες στη Γλυφάδα. Τις επέκτεινε, όμως, και στο διαδίκτυο, αναζητώντας κάθε πιθανή πληροφορία, σε chat rooms. Εκεί εντοπίσθηκαν συνομιλίες, στις οποίες ο δράστης, έδινε πληροφορίες που έδειχναν τί είχε κάνει. Τα ίχνη του εντοπίσθηκαν, η ταυτότητά του διαπιστώθηκε και τελικά τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν. Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας. 
Ο 22χρονος δολοφόνος ομολόγησε με ιδιαίτερη ευκολία την πράξη του και μάλιστα, την περιέγραψε με λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου