Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΞΑΝΘΗ: Περιστατικό αστυνομικής καταστολής. Έντονη αντίδραση μελών του ΚΚΕ(μ-λ) και πολιτών

Την ώρα που ολόκληρη η πόλη κινείται  σε ρυθμούς εκλογών, με τους κάθε λογής  υποψήφιους (δημάρχους, περιφερειάρχες, ευρωβουλευτές) να έχουν βάλει τα ¨καλά τους ¨  και με πλατιά χαμόγελα προσπαθούν να κλέψουν τη ψήφο του λαού, κάποιοι συνεχίζουν την δουλειά τους ακάθεκτοι (όχι πως είχαμε αυταπάτες για το αντίστροφο).
Σάββατο πρωί η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ (μ-λ) βρισκόταν στη κεντρική πλατεία της πόλης και προπαγάνδιζε τη κατεύθυνση της «αποχής από τη ευρωεκλογές» κι του «άκυρο-λευκό στις αυτο-διοικητικές». Λίγα μέτρα δίπλα μας πλανόδια πωλήτρια από τη Κίνα δέχεται επίθεση από την αστυνομία. Προσπάθησαν να της κατασχέσουν την πραμάτεια και να τη συλλάβουν . Η απάντηση των μελών του ΚΚΕ(μ-λ) αλλά και αρκετών περαστικών ήταν άμεση. Μετά την έντονη διαμαρτυρία που υπήρξε αλλά και την πολύ δυναμικής στάσης της Κινέζας πωλήτριας (η οποία άρχισε να πετάει την πραμάτεια της φωνάζοντας προς τους αστυνομικούς  «καλύτερα να τα πάρει ο κόσμος πάρα εσείς»), αποφεύχθηκε η κατάσχεση.
Από την άλλη η αστυνομία μόλις είδε την έντονη αντίδραση, ξεκίνησε της απειλές για μηνύσεις, προσπαθώντας να προσαγάγει μέλος του ΚΚΕ (μ-λ). Το περιστατικό έληξε με την προσαγωγή της Κινέζας πωλήτριας (η οποία όμως αφέθηκε ελεύθερη), ενώ τα εμπορεύματα μαζεύτηκαν από τους παρόντες, ώστε να επιστραφούν στη πωλήτρια.

ολόκληρο ρεπορτάζ από τον τοπικό τύπο: http://www.thrakitoday.com/2014/05/video_10.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου