Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Ελεύθερες οι Pussy Riot: Δεν αλλάζει η στάση μας έναντι του Πούτιν

Ελεύθερα αφέθηκαν τα δύο μέλη του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, σε εφαρμογή του νέου νόμου περί αμνηστίας, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη ρωσική Βουλή. Η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα και η Μαρία Αλιόχινα εξέτιαν ποινή διετούς κάθειρξης μετά την καταδίκη τους για την κατηγορία του  «χουλιγκανισμού υποκινούμενου από θρησκευτικό μίσος» με αφορμή την «πανκ προσευχή» κατά του Πούτιν στον Καθεδρικό της Μόσχας.
 
Πρώτα αφέθηκε ελεύθερη η 25χρονη Μαρία Αλιόκινα απο τη φυλακή της περιφέρειας Νίζνι Νόβγκοροντ στο Βόλγα. Χαρακτήρισε το νόμο περί αμνηστίας «προπαγανδιστικό κόλπο του Κρεμλίνου» που στοχεύει στη βελτίωση της εικόνας του ενόψει Χειμερινών Ολυμπιακών. «Η στάση μου απέναντι στον Πούτιν δεν έχει αλλάξει» είπε.

 
«Ρωσία χωρίς τον Πούτιν» ήταν οι πρώτες λέξεις της 24χρονης Νάντια Τολοκονίβα μόλις αντίκρισε τους δημοσιογράφους, ελεύθερη πια. «Το όριο ανάμεσα στο να είσαι ελεύθερος και να μην είσαι ελεύθερος είναι πολύ λεπτό στη Ρωσία, ένα ολοκληρωτικό κράτος», δήλωσε και τόνισε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να προασπίσει τα δικαιώματα των κρατουμένων. «Όλα αρχίζουν μόλις τώρα, δέστε τις ζώνες σας», δήλωσε.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Μ. Αλιόχινα είπε πως «θα ενώσουμε τις προσπάθειές μας για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιήσουμε θα μείνουν οι ίδιες. Θα προσπαθήσουμε να τραγουδήσουμε το τραγούδι μας ως το τέλος».
 
Η Γεκατερίνα Σαμούτσεβιτς, έτερο μέλος των Pussy Riot, είχε απελευθερωθεί τον Οκτώβριο αφού ένας δικαστής ανέστειλε την ποινή της εκδικάζοντας την έφεσή της.


Δεν Πληρώνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου