Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Απόσπασμα απ' την ομιλία του Α. Τσίπρα στην βουλή

Καλούμε τη Βουλή να ψηφίσει την πρόταση μομφής και να εναρμονιστεί με την κοινωνία. Μας ρωτούν για ποιον λόγο καταθέσαμε την πρόταση μομφής. Για ποιον να σας πρωτομιλήσουμε. Δεν βρίσκουμε λόγια να περιγράψουμε το κοινωνικό ολοκαύτωμα από τα καταστροφικά μέτρα του μνημονίου. Δεν υπάρχουν ούτε σε παγκόσμια κλίμακα πολλά παραδείγματα.

Αποτύχατε σε όλα, γιαυτό η πρόταση μομφής. Όταν παίρνατε εντολή διαπραγμάτευσης, σας είπαμε αξιοποιήστε τη δύναμη τη δική σας και αυτή που έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο δεν διαπραγματευτήκατε, αλλά διαρκώς με υποτακτική συμπεριφορά αποτύχατε να κάνετε μια εναλλακτική πρόταση, να αντιμετωπίσετε την ανθρωπιστική κρίση. Δεν φτάνει αυτή η παταγώδης αποτυχία, θέλετε να τη μετατρέψετε σε νέα σκληρή τιμωρία του λαού. Τελειώνουν, όμως, τα ψέματα. Η δυσπιστία είναι της ελληνικής κυβέρνησης. Του λαού που αντιμετωπίζεται σαν σκουπίδια. Η κοινωνία δεν σας νομιμοποιεί να την διαλύετε πιά. Και δεν έχετε κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση. Και δεν μπορείτε πια κύριε πρωθυπουργέ. Και το συνειδητοποιείτε και γίνεστε όλο και πιο επικίνδυνος.

Εξευτελίσατε τη χώρα με το "μαύρο" στην ΕΡΤ. Ούτε δικτατορικά καθεστώτα δεν παίρνουν τέτοιες αποφάσεις με τέτοια ευκολία. Γιατί το κάνατε αυτό; Για το χατίρι των ιδιωτικών καναλιών και της διαπλοκής και για να κλείσετε κάθε πηγή σχετικά ελεύθερης ενημέρωσης. Κυβερνάτε με την βοήθεια των ΜΑΤ και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που όπως αυτή της ΕΡΤ δεν φέρνετε καν στη Βουλή, και με επιστρατεύσεις. Καταπατάτε το Σύνταγμα για να υλοποιήσετε τη βάρβαρη πολιτική του μνημονίου και χρειάζεται τέτοια μέσα για τόσο βάρβαρα μέτρα. Και η Δημοκρατία είναι πρόβλημα στα σχέδιά σας.


ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου