Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ελάχιστο όριο εγγυημένης εξαθλίωσης... (για τις κατασχέσεις)

Έχει μάλλον αρχίσει να γίνεται φανερό σε μεγάλες λαϊκές μάζες ότι όσο κυβέρνηση και τρόικα μαζεύουν μερικά δισεκατομμύρια, τόσο διαπιστώνουν ότι μερικά ακόμα τους λείπουν και χρειάζεται και πάλι να μαζέψουν. Και πολύ πιο σημαντικό, έχει αρχίσει να γίνεται φανερό ότι αυτό δεν θα σταματήσει. Δεν θα υπάρξει εκείνο το σημείο στο οποίο θα πουν “φτάνει”, “ως εδώ”, “δεν αντέχει άλλο ο κόσμος”. Κι αν μέχρι πρόσφατα η ανησυχία του κόσμου για τις κατασχέσεις σπιτιών, μισθών και συντάξεων διασκεδαζόταν κάπως, όσο περνούσαν μέτρα που “ποτέ δεν φτάνουν”, τόσο η ανησυχία αυτή μεγάλωνε. Μέχρι που η κυβέρνηση αποφάσισε να διαλύσει πλέον τις ανησυχίες και να ανοίξει κανονικότατα το ζήτημα. Από την αρχή του έτους, έχουν γίνει κατασχέσεις ποσών σε περισσότερους από 50.000 τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, ανοίγοντας το δρόμο για σπίτια, ακίνητη και κινητή περιουσία.
Το ερώτημα εύλογο. Στα αλήθεια σκοπεύουν να κατασχέσουν όλα τα σπίτια του κοσμάκη; Για να “αξιοποιηθούν” πώς; Στη μεγάλη τους πλειοψηφία, τα σπίτια της πόλης δεν πωλούνται. Από τους πλειστηριασμούς τέτοιων ακινήτων, είναι ζήτημα πόσα έσοδα θα μπορέσουν να αποσπάσουν. Υπάρχουν δύο πλευρές. Η μία αφορά στα μικροαστικά στρώματα. Όλους αυτούς που έχουν, εκτός της πρώτης κατοικίας, τουλάχιστον κι ένα σπίτι ακόμα ή ένα εξοχικό κλπ. Εδώ η πίεση είναι συγκεκριμένη (αν έχεις δύο, πούλα το ένα, για να πληρώσεις τους φόρους) και εντάσσεται στη διεργασία σύνθλιψης των μικροαστικών στρωμάτων. Ουσιαστικά, κατάργησης της μικρο-ιδιοκτησίας. Ιδίως αν το δούμε σε συνδυασμό με τον νέο αυξημένο και διευρυμένο φόρο ακινήτων, όπου δεν αφορά μόνο σπίτια, διαμερίσματα και εξοχικά. Αφορά τα χωράφια των μικρομεσαίων αγροτών και τη δυνατότητά τους να επιβιώσουν, αυξάνοντας την πίεση στους μικροκαλλιεργητές να πουλήσουν τη γη τους.
Από εκεί και πέρα, το κατά πόσο θα εξαιρεθεί η πρώτη κατοικία και τι θα γίνει με αυτούς που έχουν μόνο ένα, είναι ένα θέμα που η κυβέρνηση ξέρει καλά ότι προκαλεί μεγαλύτερες αντιδράσεις, όπως και οι κατασχέσεις συντάξεων, μισθών και επιδομάτων. Προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, λοιπόν, με εξαγγελίες “κοινωνικής προστασίας”, όπως το “ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης”. Όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υφυπουργός ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς: “Δεν μιλάμε για εισόδημα. Μιλάμε για το ποιες είναι εκείνες οι ανάγκες που προσδιορίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση σήμερα στην Ελλάδα, έτσι ώστε, αν ένα νοικοκυριό δεν έχει εισόδημα, να καλύπτει αυτές τις ανάγκες, να μην αντιμετωπίζεται από το τραπεζικό σύστημα, σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των δανειακών του υποχρεώσεων, με ένα τρόπο ο οποίος θα δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα”. Δηλαδή, το μέτρο που θα βάζει το “όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης” θα έχει σκοπό να εξασφαλίζει την αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες. Αυτό, στη συνέχεια, γίνεται ακόμα σαφέστερο, όταν ο ίδιος αναφέρει ότι: “Κανένας πραγματικά οικονομικά αδύναμος δεν έχει να φοβηθεί για την πρώτη του κατοικία. Από εκεί και πέρα, πρέπει η συνολική αντιμετώπιση του θέματος να μην υπονομεύει και τη λειτουργία της στεγαστικής πίστης στη χώρα”.
Όσο για το “ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα” και το πώς αντιλαμβάνεται το σύστημα την κοινωνική πρόνοια, χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από κείμενο του Ευ. Βενιζέλου, στην ιστοσελίδα του: “Είμαι υπέρ του εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης και του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος. Έχει υπολογιστεί έγκυρα, πως μόλις το 0,23% του ΑΕΠ αρκεί για την κάλυψη της σχετικής δημόσιας δαπάνης και αυτό είναι εφικτό.” Για να αντιληφθούμε τα μεγέθη, αν 1.500.000 άνεργοι έπαιρναν 350 ευρώ το μήνα ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 3,25% του ΑΕΠ. Αν δεν έχεις να φας λοιπόν και σου έχει μείνει ακόμα το σπίτι σου, μην περιμένεις και πολλές αγαθοεργίες από την κυβέρνηση...
Για όλους αυτούς, λοιπόν, που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στην εντεινόμενη φοροληστεία, είναι σαφής η κατεύθυνση της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων. Πλειστηριασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει και τα μπιλιέτα αποστέλλονται από τις εφορίες καθημερινά. Οι προθέσεις τους είναι εφιαλτικές.
Η κατεύθυνση απάντησης από το λαό δεν μπορεί παρά να είναι σε σύγκρουση με τα μέτρα των κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Τουλάχιστον, όσον αφορά τα ακίνητα, συλλογικές προσπάθειες σε κάθε γειτονιά και περιοχή μπορούν και πρέπει να συγκροτηθούν, υπερασπίζοντας τα σπίτια του κόσμου και μπλοκάροντας εξώσεις κλπ. Εδώ, βέβαια, υπάρχει η δυσκολία σε σχέση με τις κατασχέσεις ποσών μέσω τραπεζών. Απαραίτητο, λοιπόν, είναι να πλαισιωθεί ο αγώνας από ένα γενικότερο πολιτικό πλαίσιο που να απαιτεί την κατάργηση των κατασχέσεων μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ως μέσο επιβολής της φοροληστρικής πολιτικής. Με στόχο την πλατιά καταγγελία και απονομιμοποίησή της, σαν μέρος της πάλης, για να μπει φρένο στο πλιάτσικο που γίνεται στις τσέπες του λαού.

πηγή: Προλεταριακή Σημαία
Αντίσταση στις Γειτονιές

Τσίπρας: Λέγατε το μνημόνιο ήταν λάθος, η επανάληψή του είναι συνειδητό έγκλημα



Τσίπρας: Λέγατε το μνημόνιο ήταν λάθος, η επανάληψή του είναι συνειδητό έγκλημα

0
0
0
0

Η μομφή είναι εκεί έξω που χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως σκουπίδια και τρώνε από σκουπίδια, με πάνω από 250 χιλιάδες νέους επιστήμονες να έχουν μεταναστεύσει, δεν βρίσκουμε λόγια για να περιγράψουμε την τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, αιτιολογώντας τους λόγους για τους οποίους που κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
«Διαλύσατε την κοινωνία, αποτύχατε να αντιμετωπίσετε την ανθρωπιστική κρίση και επιχειρείτε να τη μετατρέψετε σε νέα σκληρή τιμωρία του λαού μας» τόνισε και έκανε λόγο για «κοινωνικό ολοκαύτωμα» απόρροια των μνημονίων, με χιλιάδες να έχουν αυτοκτονήσει και να έχουν χάσει το σπιτι τους. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο για τόσο μεγάλη καταστροφή σε τόσο λίγο χρόνο, είπε ο κ. Τσίπρας.
«Όχι μόνο δεν διεκδικήσατε καλύτερη έκβαση για τη δανειακή σύμβαση αλλά διαρκώς με υποτακτική συμπεριφορά παίρνατε αποφάσεις για ακόμη σκληρότερα μέτρα, η βάρβαρη πολιτική θέλει και βάρβαρα μέσα» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και αναφερόμενος στο κλείσιμο της ΕΡΤ, τόνισε «εξευτελίσατε την εικόνα της χώρας με το μαύρο στην ΕΡΤ» και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι κυβερνά με την βοήθεια των ΜΑΤ και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «κυβέρνηση και τρόικα κάνουν πως διαπραγματεύονται» ενώ κατέκρινε την στάση του υπουργού Οικονομικών υποστηρίζοντας ότι οι διαβεβαιώσεις του Γιάννη Στουρνάρα ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα είναι ψεύτικες.
«Κυβέρνηση και τρόικα κάνουν ότι διαπραγματεύονται, ενώ ετοιμάζονται να μπήξουν το μαχαίρι ξανά στην Βουλή. Οι διαβεβαιώσεις σας ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα είναι ψεύτικες και σας καλώ να τα ξαναπείτε εδώ, για να τα θυμόμαστε. Και την πρώτη κατοικία θα πάρετε, και νοσοκομεία θα κλείσετε και σχολεία θα κλείσετε. Σας προκαλώ να πείτε την αλήθεια. Πείτε μας για τη διαπραγμάτευση που κάνετε. Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές σας; Τελειώνουν τα ψέμματα. Λέγατε ότι το μνημόνιο ήταν λάθος και μετά προσχωρήσατε στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, τον κουβαλάτε και στις πλάτες σας, το κάνατε κι αυτό για να γίνετε πρωθυπουργός. Τώρα που γίνατε, μετά από 15 μήνες, αναρωτιέμαι πως αισθάνεστε; Κοιμάστε ήσυχος τα βράδια; Κοιτάξτε με κύριε Σαμαρά, δεν είναι κακό».
Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, του είπε, «κοιτάξτε με δεν είναι κακό» για να πάρει την απάντηση από τον κ. Σαμαρά «κοιτάζω από αλλού για να μη γελάω» ενώ τον κατηγόρησε ότι η επανάληψη της επιλογής του μνημονίου συνιστά συνειδητή εγκληματική πράξη. «Μιλάτε, χωρίς ντροπή, για success story πάνω στα κοινωνικά ερείπια που δημιουργείτε, δεν είναι μόνο ότι δεν αντέχει η κοινωνία αλλά και εσείς δεν μπορείτε άλλο», δήλωσε προς τον πρωθυπουργό και δεν δίστασε να τον κατηγορήσει για πλήρη απουσία από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
«Είναι η τρίτη φορά που έρχεστε στη βουλή σε 15μήνες, είστε ο πρωτος πρωθυπουργός μετά την μεταπολίτευση που απαξιώνει το Κοινοβούλιο σε τέτοιο βαθμό», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Από το λαθρεμπόριο καυσίμων το δημόσιο χάνει ετησίως 2 δισ., άλλα τόσα από πλαστά τιμολόγια, 800 από λαθρεμπόριο τσιγάρων. «Γιατί δεν πάτε εκεί; Μήπως είναι ισχυρά ονόματα και δεν έχετε τη βούληση να τα πλήξετε;» ρώτησε και συνέχισε:
«Από το κλείσιμο της ΕΡΤ το δημόσιο ζημιώθηκε πάνω από 200 εκατ. ευρώ Γιατί να πληρώνει ο ελληνικός λαός τις εμμονές σας. Θα εισπράταμε 300 εκατ. ευρώ από τις ψηφιακές άδειες, όπως έλεγε το μνημόνιο. Αλλά δεν υλοποιήθηκε. Τις δίνετε δωρεάν τις άδειες και προχωράτε σε απολύσεις στο λαό. Υπερασπίζεστε τα συμφέροντα των λίγων, εκείνων που στηρίζουν την κυβέρνησή σας. Το τρίγωνο της αμαρτίας. Κυβερνήσεις που στηρίζουν χρεοκοπημένους καναλάρχες, που στηρίζουν τις αποτυχημένες κυβερνήσεις».
«Είστε μια κυβέρνηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ελαχίστων», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και γι’ αυτό ο λαός έχει γυρίσει την πλάτη στην ακροδεξιά σας πολιτική». «Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες, στο λαό, στην πατρίδα. Αν ναι, ιδού λύση. Ιδού οι εκλογές. Ιδού η δημοκρατία», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: KoolNews.gr
- See more at: http://www.tsantiri.gr/politiki/tsipras-legate-to-mnimonio-itan-lathos-i-epanalipsi-tou-einai-suneidito-egklima/#sthash.AO6F4AvJ.dpuf

Τσίπρας: Λέγατε το μνημόνιο ήταν λάθος, η επανάληψή του είναι συνειδητό έγκλημα



Τσίπρας: Λέγατε το μνημόνιο ήταν λάθος, η επανάληψή του είναι συνειδητό έγκλημα

0
0
0
0

Η μομφή είναι εκεί έξω που χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως σκουπίδια και τρώνε από σκουπίδια, με πάνω από 250 χιλιάδες νέους επιστήμονες να έχουν μεταναστεύσει, δεν βρίσκουμε λόγια για να περιγράψουμε την τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, αιτιολογώντας τους λόγους για τους οποίους που κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
«Διαλύσατε την κοινωνία, αποτύχατε να αντιμετωπίσετε την ανθρωπιστική κρίση και επιχειρείτε να τη μετατρέψετε σε νέα σκληρή τιμωρία του λαού μας» τόνισε και έκανε λόγο για «κοινωνικό ολοκαύτωμα» απόρροια των μνημονίων, με χιλιάδες να έχουν αυτοκτονήσει και να έχουν χάσει το σπιτι τους. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο για τόσο μεγάλη καταστροφή σε τόσο λίγο χρόνο, είπε ο κ. Τσίπρας.
«Όχι μόνο δεν διεκδικήσατε καλύτερη έκβαση για τη δανειακή σύμβαση αλλά διαρκώς με υποτακτική συμπεριφορά παίρνατε αποφάσεις για ακόμη σκληρότερα μέτρα, η βάρβαρη πολιτική θέλει και βάρβαρα μέσα» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και αναφερόμενος στο κλείσιμο της ΕΡΤ, τόνισε «εξευτελίσατε την εικόνα της χώρας με το μαύρο στην ΕΡΤ» και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι κυβερνά με την βοήθεια των ΜΑΤ και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «κυβέρνηση και τρόικα κάνουν πως διαπραγματεύονται» ενώ κατέκρινε την στάση του υπουργού Οικονομικών υποστηρίζοντας ότι οι διαβεβαιώσεις του Γιάννη Στουρνάρα ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα είναι ψεύτικες.
«Κυβέρνηση και τρόικα κάνουν ότι διαπραγματεύονται, ενώ ετοιμάζονται να μπήξουν το μαχαίρι ξανά στην Βουλή. Οι διαβεβαιώσεις σας ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα είναι ψεύτικες και σας καλώ να τα ξαναπείτε εδώ, για να τα θυμόμαστε. Και την πρώτη κατοικία θα πάρετε, και νοσοκομεία θα κλείσετε και σχολεία θα κλείσετε. Σας προκαλώ να πείτε την αλήθεια. Πείτε μας για τη διαπραγμάτευση που κάνετε. Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές σας; Τελειώνουν τα ψέμματα. Λέγατε ότι το μνημόνιο ήταν λάθος και μετά προσχωρήσατε στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, τον κουβαλάτε και στις πλάτες σας, το κάνατε κι αυτό για να γίνετε πρωθυπουργός. Τώρα που γίνατε, μετά από 15 μήνες, αναρωτιέμαι πως αισθάνεστε; Κοιμάστε ήσυχος τα βράδια; Κοιτάξτε με κύριε Σαμαρά, δεν είναι κακό».
Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, του είπε, «κοιτάξτε με δεν είναι κακό» για να πάρει την απάντηση από τον κ. Σαμαρά «κοιτάζω από αλλού για να μη γελάω» ενώ τον κατηγόρησε ότι η επανάληψη της επιλογής του μνημονίου συνιστά συνειδητή εγκληματική πράξη. «Μιλάτε, χωρίς ντροπή, για success story πάνω στα κοινωνικά ερείπια που δημιουργείτε, δεν είναι μόνο ότι δεν αντέχει η κοινωνία αλλά και εσείς δεν μπορείτε άλλο», δήλωσε προς τον πρωθυπουργό και δεν δίστασε να τον κατηγορήσει για πλήρη απουσία από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
«Είναι η τρίτη φορά που έρχεστε στη βουλή σε 15μήνες, είστε ο πρωτος πρωθυπουργός μετά την μεταπολίτευση που απαξιώνει το Κοινοβούλιο σε τέτοιο βαθμό», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Από το λαθρεμπόριο καυσίμων το δημόσιο χάνει ετησίως 2 δισ., άλλα τόσα από πλαστά τιμολόγια, 800 από λαθρεμπόριο τσιγάρων. «Γιατί δεν πάτε εκεί; Μήπως είναι ισχυρά ονόματα και δεν έχετε τη βούληση να τα πλήξετε;» ρώτησε και συνέχισε:
«Από το κλείσιμο της ΕΡΤ το δημόσιο ζημιώθηκε πάνω από 200 εκατ. ευρώ Γιατί να πληρώνει ο ελληνικός λαός τις εμμονές σας. Θα εισπράταμε 300 εκατ. ευρώ από τις ψηφιακές άδειες, όπως έλεγε το μνημόνιο. Αλλά δεν υλοποιήθηκε. Τις δίνετε δωρεάν τις άδειες και προχωράτε σε απολύσεις στο λαό. Υπερασπίζεστε τα συμφέροντα των λίγων, εκείνων που στηρίζουν την κυβέρνησή σας. Το τρίγωνο της αμαρτίας. Κυβερνήσεις που στηρίζουν χρεοκοπημένους καναλάρχες, που στηρίζουν τις αποτυχημένες κυβερνήσεις».
«Είστε μια κυβέρνηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ελαχίστων», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και γι’ αυτό ο λαός έχει γυρίσει την πλάτη στην ακροδεξιά σας πολιτική». «Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες, στο λαό, στην πατρίδα. Αν ναι, ιδού λύση. Ιδού οι εκλογές. Ιδού η δημοκρατία», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: KoolNews.gr
- See more at: http://www.tsantiri.gr/politiki/tsipras-legate-to-mnimonio-itan-lathos-i-epanalipsi-tou-einai-suneidito-egklima/#sthash.AO6F4AvJ.dpuf

Τσίπρας: Λέγατε το μνημόνιο ήταν λάθος, η επανάληψή του είναι συνειδητό έγκλημα



Τσίπρας: Λέγατε το μνημόνιο ήταν λάθος, η επανάληψή του είναι συνειδητό έγκλημα

0
0
0
0

Η μομφή είναι εκεί έξω που χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως σκουπίδια και τρώνε από σκουπίδια, με πάνω από 250 χιλιάδες νέους επιστήμονες να έχουν μεταναστεύσει, δεν βρίσκουμε λόγια για να περιγράψουμε την τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, αιτιολογώντας τους λόγους για τους οποίους που κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
«Διαλύσατε την κοινωνία, αποτύχατε να αντιμετωπίσετε την ανθρωπιστική κρίση και επιχειρείτε να τη μετατρέψετε σε νέα σκληρή τιμωρία του λαού μας» τόνισε και έκανε λόγο για «κοινωνικό ολοκαύτωμα» απόρροια των μνημονίων, με χιλιάδες να έχουν αυτοκτονήσει και να έχουν χάσει το σπιτι τους. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο για τόσο μεγάλη καταστροφή σε τόσο λίγο χρόνο, είπε ο κ. Τσίπρας.
«Όχι μόνο δεν διεκδικήσατε καλύτερη έκβαση για τη δανειακή σύμβαση αλλά διαρκώς με υποτακτική συμπεριφορά παίρνατε αποφάσεις για ακόμη σκληρότερα μέτρα, η βάρβαρη πολιτική θέλει και βάρβαρα μέσα» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και αναφερόμενος στο κλείσιμο της ΕΡΤ, τόνισε «εξευτελίσατε την εικόνα της χώρας με το μαύρο στην ΕΡΤ» και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι κυβερνά με την βοήθεια των ΜΑΤ και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «κυβέρνηση και τρόικα κάνουν πως διαπραγματεύονται» ενώ κατέκρινε την στάση του υπουργού Οικονομικών υποστηρίζοντας ότι οι διαβεβαιώσεις του Γιάννη Στουρνάρα ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα είναι ψεύτικες.
«Κυβέρνηση και τρόικα κάνουν ότι διαπραγματεύονται, ενώ ετοιμάζονται να μπήξουν το μαχαίρι ξανά στην Βουλή. Οι διαβεβαιώσεις σας ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα είναι ψεύτικες και σας καλώ να τα ξαναπείτε εδώ, για να τα θυμόμαστε. Και την πρώτη κατοικία θα πάρετε, και νοσοκομεία θα κλείσετε και σχολεία θα κλείσετε. Σας προκαλώ να πείτε την αλήθεια. Πείτε μας για τη διαπραγμάτευση που κάνετε. Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές σας; Τελειώνουν τα ψέμματα. Λέγατε ότι το μνημόνιο ήταν λάθος και μετά προσχωρήσατε στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, τον κουβαλάτε και στις πλάτες σας, το κάνατε κι αυτό για να γίνετε πρωθυπουργός. Τώρα που γίνατε, μετά από 15 μήνες, αναρωτιέμαι πως αισθάνεστε; Κοιμάστε ήσυχος τα βράδια; Κοιτάξτε με κύριε Σαμαρά, δεν είναι κακό».
Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, του είπε, «κοιτάξτε με δεν είναι κακό» για να πάρει την απάντηση από τον κ. Σαμαρά «κοιτάζω από αλλού για να μη γελάω» ενώ τον κατηγόρησε ότι η επανάληψη της επιλογής του μνημονίου συνιστά συνειδητή εγκληματική πράξη. «Μιλάτε, χωρίς ντροπή, για success story πάνω στα κοινωνικά ερείπια που δημιουργείτε, δεν είναι μόνο ότι δεν αντέχει η κοινωνία αλλά και εσείς δεν μπορείτε άλλο», δήλωσε προς τον πρωθυπουργό και δεν δίστασε να τον κατηγορήσει για πλήρη απουσία από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
«Είναι η τρίτη φορά που έρχεστε στη βουλή σε 15μήνες, είστε ο πρωτος πρωθυπουργός μετά την μεταπολίτευση που απαξιώνει το Κοινοβούλιο σε τέτοιο βαθμό», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Από το λαθρεμπόριο καυσίμων το δημόσιο χάνει ετησίως 2 δισ., άλλα τόσα από πλαστά τιμολόγια, 800 από λαθρεμπόριο τσιγάρων. «Γιατί δεν πάτε εκεί; Μήπως είναι ισχυρά ονόματα και δεν έχετε τη βούληση να τα πλήξετε;» ρώτησε και συνέχισε:
«Από το κλείσιμο της ΕΡΤ το δημόσιο ζημιώθηκε πάνω από 200 εκατ. ευρώ Γιατί να πληρώνει ο ελληνικός λαός τις εμμονές σας. Θα εισπράταμε 300 εκατ. ευρώ από τις ψηφιακές άδειες, όπως έλεγε το μνημόνιο. Αλλά δεν υλοποιήθηκε. Τις δίνετε δωρεάν τις άδειες και προχωράτε σε απολύσεις στο λαό. Υπερασπίζεστε τα συμφέροντα των λίγων, εκείνων που στηρίζουν την κυβέρνησή σας. Το τρίγωνο της αμαρτίας. Κυβερνήσεις που στηρίζουν χρεοκοπημένους καναλάρχες, που στηρίζουν τις αποτυχημένες κυβερνήσεις».
«Είστε μια κυβέρνηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ελαχίστων», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και γι’ αυτό ο λαός έχει γυρίσει την πλάτη στην ακροδεξιά σας πολιτική». «Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες, στο λαό, στην πατρίδα. Αν ναι, ιδού λύση. Ιδού οι εκλογές. Ιδού η δημοκρατία», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: KoolNews.gr
- See more at: http://www.tsantiri.gr/politiki/tsipras-legate-to-mnimonio-itan-lathos-i-epanalipsi-tou-einai-suneidito-egklima/#sthash.AO6F4AvJ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου