Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

Ομολογία: Κάλεσμα σε τάγμα εφόδου της Χ.Α πριν τη δολοφονία Φύσσα

       


Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας/FosPhotos
Ομολογία ότι έγινε κάλεσμα σε Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής μισή ώρα πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση. Η ομολογία ήρθε από τον 52χρονο, γνωστό ως «απόστρατο» που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του, μαζί με τη σύζυγο και την πεθερά του Ρουπακιά. Ο 52χρονος φέρεται να ανέφερε στην απολογία του ότι κλήθηκε από τον πυρηνάρχη Γιώργο Πατέλη ενώ συνομίλησε επίσης με τον Γιώργο Ρουπακιά. Στο μεταξύ, άλλους δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής εμπλέκουν σε έκνομες δραστηριότητες της οργάνωσης οι καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων στις ανακριτικές αρχές.
Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε ότι το επίμαχο βράδυ έγινε κάλεσμα σε Τάγμα Εφόδου στις 11.00, πριν δηλαδή την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Απολογούμενος είπε ότι έλαβε γραπτό μήνυμα από τον Γιώργο Πατέλη «που μας καλούσε στην τοπική». Έτσι τηλεφώνησε στον Ρουπακιά για να τον ρωτήσει εάν ξέρει κάτι, ενώ εκείνος του απάντησε ότι δεν γνωρίζει.
Στη συνέχεια,  ο «απόστρατος» τηλεφώνησε στον Γιώργο Πατέλη -που είναι προσωρινά κρατούμενος- και όπως υποστηρίζει τον ρώτησε «κύριε Γιώργο τι μας θέλετε;». Ο Πατέλης, κατά τον συγκατηγορούμενο του, του ζήτησε χωρίς να του εξηγήσει «σε 10 λεπτά να είμαι στην τοπική».
«Κάλεσα τον Σ. και τον ρώτησα εάν ήξερε κάτι», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ο 52χρονος στον ανακριτή και πρόσθεσε στην κατάθεση του:
«Μου είπε ''όχι'' και επειδή δεν είχα μεταφορικό μέσο του ζήτησα να έρθει να με πάρει να πάμε μαζί. Μου τηλεφώνησε και ο Ρουπακιάς. Πήγαμε στην τοπική και τα γραφεία ήταν κλειστά. Προχωρώντας πιο κάτω βρήκαμε 7 μοτοσυκλέτες με άτομα της τοπικής με στρατιωτικά παντελόνια και τους ρώτησα ''Υπάρχει κάποιο όχημα να μοιράσουμε τρόφιμα; Εκείνοι μου απάντησαν: Τι τρόφιμα ρε; Εδώ πάμε να δώσουμε μάχη. Πιάσανε δύο άτομα του πυρήνα της ασφάλειας, δικούς μας''».
«Είπα στον Σ. ''Πάμε να φύγουμε, αυτοί εδώ είναι συμμορία. Τι δουλειά έχουμε εμείς;'' Πήγαμε παρακάτω να βάλει βενζίνη και να πάρει τσιγάρα και έστειλε γραπτό μήνυμα στον Πατέλη από το κινητό μου και μου ζήτησε να τηλεφωνήσω στον Ρουπακιά ο οποίος απάντησε και μου είπε ''είμαι στην αστυνομία, με έπιασαν''. ''Όχι τον Ρουπακιά ρε γαμώτο'', είπε ο Σ. και στη συνέχεια μου ζήτησε να ενημερώσω τον Πατέλη».
Ο 52χρονος «απόστρατος», όπως τον αποκαλούσαν , είχε υπηρετήσει ως έφεδρος στην Αεροπορία και ήταν συνταξιούχος οδηγός των ΕΛΤΑ. Είναι εμπλεκόμενος και στην δικογραφία που χειρίζεται η ανακρίτρια Πειραιά για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και στη δικογραφία για την «εγκληματική οργάνωση» βάσει των στοιχείων της άρσης απορρήτου αλλά και της κατάθεσης Ρουπακιά: «Ημουν σε άλλη καφετέρια από το θύμα. Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια, έλαβα τηλέφωνο από τον Δ. απόστρατο των Ενόπλων Δυνάμεων, που τον γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Με ρώτησε τι κάνω, χωρίς αιτία», είχε δηλώσει.
Σύμφωνα με τις καταγραφές των τηλεφωνικών κλήσεων και το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου βάσει των κεραιών κινητής τηλεφωνίας ο «απόστρατος» κινήθηκε το επίμαχο βράδυ σε Κοκκινιά, Νίκαια, Μανιάτικα, Κερατσίνι και φαίνεται ότι μετά τη δολοφονία είχε περάσει από τον δρόμο της συμπλοκής.
Στο μεταξύ, ανώνυμο τηλεφώνημα «από πρώην χρυσαυγίτη» που έγινε στην ασφάλεια και το περιεχόμενό του καταγράφηκε και μεταφέρθηκε στη δικογραφία, φέρεται να τον εμφανίζει ως «συντονιστή» της επίθεσης.
Κι άλλοι χρυσαυγίτες βουλευτές εμπλεκόμενοι 
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μάρτυρες υπό καθεστώς προστασίας που κατέθεσαν στον ανακριτή φέρονται να έχουν δώσει σαφή στοιχεία για εμπλοκή προσώπων που περιλαμβάνονται μεταξύ των ήδη κατηγορουμένων αλλά και για εμπλοκή δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής που δεν έχουν αντιμετωπίσει έως σήμερα κατηγορία,  αλλά βάσει των καταθέσεων ενδέχεται να είναι αντιμέτωποι με διώξεις.
Όπως έχει γίνει γνωστό, ένας άνδρας κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής, ενώ μία γυναίκα προσήλθε αυτοβούλως στο ανακριτικό γραφείο το Σάββατο.
Σύμφωνα με το Mega, στις καταθέσεις τους αναφέρθηκαν και σε μη διαφανείς οικονομικές δραστηριότητες της οργάνωσης.
Πληροφορίες από δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι στο γραφείο του ανακριτή έχουν φτάσει πολλά αιτήματα προσώπων που επιζητούν να καταθέσουν στοιχεία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Αίτημα από Γιάννη Άγγο να επανέλθει στον ανακριτή 
Ο Γιάννης Άγγος, που κρίθηκε νωρίτερα το Σάββατο προφυλακιστέος, ζήτησε να επανέλθει στο ανακριτικό γραφείο, αίτημα που ο ανακριτής έκανε δεκτό προσδιορίζοντας το «ραντεβού» τους για τη Τρίτη.
Ο Άγγος θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση, καθώς ήταν στην καφετέρια που καθόταν και ο Π. Φύσσας και είναι αυτός που ειδοποίησε τα μέλη της Χρυσής Αυγής να πάνε εκεί.

ΤVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου