Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

...Η συγκεκριμένη οικογένεια είχε χτυπηθεί άσχημα από την μοίρα,καθώς πριν από 7 μήνες,έχασαν τον ένα τους γιο,ο οποίος είχε δώσει τέλος στην ζωή του,λόγω οικονομικών χρεών προς την ίδια τράπεζα!!!

Σήμερα ήταν λοιπόν η μέρα,όπου έπαιρναν το σπίτι της 92χρονης χαροκαμένης μάνας και του άλλου της γιου,όπου και οι δύο βρίσκονται σε ιδιαιτέρως άσχημη οικονομική κατάσταση...


Με μεγάλη επιτυχία εστεύθη η σημερινή παρέμβαση της Λ.Σ.Π. στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου.

Όπως κάθε Τετάρτη,έτσι και σήμερα...

παρεβρεθήκαμε πιστοί στο τακτικό μας ραντεβού,με σκοπό να παρέμβουμε για άλλη μία φορά,στην διαδικασία πλειστηριασμών ιδιωτικών περιουσιών από τράπεζες.

Πάντα παρούσα και μια διμοιρία ΜΑΤ,οι οποίοι δεν μας παρεμπόδισαν κατά την είσοδό μας στο κτίριο.


Οι πλειστηριασμοί κατόπιν στοιχείων που συλλέξαμε από τις συμβολαιογράφους,αφορούσαν:
1) 'Ενα διαμέρισμα και ένα βιομηχανικό κτίριο όπου είχε κατασχέσει η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα
2) Δύο κατοικίες από την Τράπεζα Πειραιώς

Στην πρώτη περίπτωση δεν βρέθηκαν πλειοδότες.

Στην δεύτερη ωστόσο περίπτωση,προσήλθε εκπρόσωπος της Πειραιώς,ο οποίος κατόπιν έντονων ψυχολογικών πιέσεων που εδέχθη από μέλη της Λ.Σ.Π.,δεν κατέθεσε τελικά την προσφορά για τα δύο ακίνητα!

Η συγκεκριμένη περίπτωση,αφορούσε μια οικογένεια,όπου είχαν φροντίσει να φανούν τα δύο ακίνητα της σαν ένα και έτσι να ανεβάσουν την συνολική αξία πάνω από τις 200.000 ευρώ,με αποτέλεσμα παρόλο που αφορούσε πρώτη κατοικία,να προχωρήσει η διαδικασία της κατάσχεσης και κατ' επέκταση του πλειστηριασμού.

Ωστόσο κατά την διάρκεια της παρουσίας μας,μάθαμε ότι πίσω από την συγκεκριμένη υπόθεση,κρυβόταν ένα απίστευτο οικογενειακό δράμα.

Η συγκεκριμένη οικογένεια είχε χτυπηθεί άσχημα από την μοίρα,καθώς πριν από 7 μήνες,έχασαν τον ένα τους γιο,ο οποίος είχε δώσει τέλος στην ζωή του,λόγω οικονομικών χρεών προς την ίδια τράπεζα!!!

Σήμερα ήταν λοιπόν η μέρα,όπου έπαιρναν το σπίτι της 92χρονης χαροκαμένης μάνας και του άλλου της γιου,όπου και οι δύο βρίσκονται σε ιδιαιτέρως άσχημη οικονομική κατάσταση.

Μάλιστα ήταν τόσο άσχημη η ψυχολογική κατάσταση του δεύτερου γιου,ο οποίος ντυμένος στα μαύρα και θρηνώντας τον αδερφό του,αναγκάσθηκε να ζήσει και μια τόσο άσχημη εμπειρία,του να χάνει το σπίτι του,φοβούμενος ταυτόγχρονα για την υγεία της υπερήλικης μητέρας του.

Στο άκουσμα της έστω και προσωρινής επιτυχίας της παρέμβασής μας,μας ευχαρίστησε επανειλλημένως με δάκρυα στα μάτια για την βοήθεια μας και έσπευσε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την μητέρα του,για να την καθησυχάσει.

Φροντίσαμε να τον ενημερώσουμε πως μπορεί να ενεργοποιήσει την διαδικασία προστασίας της πρώτης κατοικίας,συστήνοντάς του μια δικηγόρο,η οποία θα τον βοηθήσει άνευ χρημάτων,σε αυτή την προσπάθεια.

Εμείς καλούμε τον κόσμο του Ηρακλείου,να συμβάλλει στην προσπάθειά μας,γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε την διαφορά!!!

Μέσα στον κυκεώνα των τόσων προβλημάτων που διέπουν την ζωή μας,η μόνη λύση είναι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η ΑΝΘΡΩΠΙΑ !!!!

Ανανεώνουμε την ερχόμενη Τετάρτη 23/10/13 και ώρα 15:15μ.μ. έξω από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου,για άλλη μία παρέμβασή μας,ενάντια στην κλοπή ιδιωτικών περιουσιών από τις τράπεζες και ταυτόγχρονα για την επόμενη τακτική συνέλευση της Λ.Σ.Π.

-Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συνελεύσεις των γειτονιών,
τους συλλόγους και τις συλλογικότητες του Ηρακλείου να συζητήσουν το ζήτημα
και να αποφασίσουν τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στο κίνημα της στάσης πληρωμών.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΕΕ, ΔΝΤ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10/13 και ώρα 15:15 ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!!!!

ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου