Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του


Γράφει ο Νίκος Σ.

Δεν παρακολουθώ τηλεόραση. Είδα ένα απόσπασμα απ” την προχτεσινή εκπομπή του Πρετεντέρη σε ένα βίντεο που ανέβασαν οι σύντροφοι του blog Βαθύ Κόκκινο. Σ” αυτό το βίντεο άκουσα τη Ρεπούση, για την οποία οι εκατοντάδες δολοφονίες Ελλήνων της Μικρασίας, οι βιασμοί, τα φριχτά βασανιστήρια, ο εμπρησμός των ελληνικών συνοικιών της Σμύρνης, οι λεηλασίες και ο ξεριζωμός εκατομμυρίων ανθρώπων απ” την πατρίδα τους, ήταν απλώς ένας συνωστισμός στο λιμάνι της Σμύρνης, να χαρακτηρίζει βία τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις. Άκουσα τη Σώτη Τριανταφύλλου, που μερικά χρόνια πριν είχε επιτεθεί χυδαία στους εργαζόμενους στον Πατάκη, να λέει στον Κατρούγκαλο ότι αυτά που λέει είναι αήθη.

Άκουσα τον Πάγκαλο, που καταδίκασε σε θάνατο τον ελληνικό λαό με τα μνημόνια, που κατά καιρούς έχει βρίσει χυδαία διάφορες κοινωνκές ομάδες, ενώ έχει σηκώσει και χέρι σε πολίτες, να μιλάει για τραμπούκους. Τον άκουσα ακόμα να λέει με κομπασμό ότι ο ελληνικός λαός τον εξέλεγε εκπρόσωπό του για τριάντα χρόνια. Τον ίδιο λαό δεν διστάζει να τον αποκαλέσει δημόσια διεφθαρμένο και άχρηστο. Επίσης κατηγόρησε τον Κατρούγκαλο ότι έχει κάνει το πανεπιστήμιο σκουπίδι, αυτός που το κόμμα του έχει διαλύσει τη δημόσια παιδεία. Στην ίδια εκπομπή ο Γρυσπολάκης έλεγε ότι τον είχαν κλειδώσει για μερικές ώρες στο γραφείο του και ζητούσε απ” τον Κατρούγκαλο να καταδικάσει αυτό το γεγονός. Ο ίδιος ωστόσο που ζητάει την καταδίκη της βίας έχει στείλει μπράβους του να χτυπήσουν φοιτητές.
Ο δε Μιχελάκης, που η κυβέρνησή του κόμματός του την ίδια μέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα χτύπησε με τα Μ.Α.Τ. με προτωφανή αγριότητα την αντιφασιστική διαδήλωση, με αποτέλεσμα ένας διαδηλωτής να χάσει την όρασή του από ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου λάμψης, αφού είπε τερατώση ψέματα για όπλα στα πανεπιστήμια, ζήτησε απ” τον Κατρούγκαλο να καταδικάσει τη βία. Ο παρουσιαστής της εκπομπής Πρετεντέρης έκανε μάθημα ιστορίας σε έναν καθηγητή πανεπιστημίου, λέγοντας την ανοησία ότι ο Διαφωτισμός διακήρυξε ότι το κράτος πρέπει να έχει το μονοπώλιο της βίας. Όλοι αυτοί μαζί, αστοί πολιτικοί, καθεστωτικοί καθηγητές και διανοούμενοι κατηγόρησαν το Κατρούγκαλο ότι έχει αυλή και ότι όσα λέει, τα λέει για να τον ψηφίζουν.

Απ” τη μία ο νηφάλιος και τεκμηριωμένος λόγος ενός πανεπιστημιακού καθηγητή που τιμάει την έδρα του, απ” την άλλη ειρωνείες, προσβολές, ανοησίες και ψευτομαγκιές. Σημειωτέον ότι ο Κατρούγκαλος δεν είπε τίποτα ακραίο αλλά αυτονόητα πράγματα. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Ο Κατρούγκαλος απολαμβάνει την εκτίμηση και τον σεβασμό των φοιτητών του και κάθε έντιμου ανθρώπου. Αυτοί που τον διέκοπταν και τον προπηλάκιζαν φραστικά φοβούνται να κυκλοφορήσουν, γιατί όλος ο κόσμος τους φτύνει. Και όχι αυτοί που τους φτύνουν δεν είναι υποκινούμενοι απ” τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. γιατί αν ήταν έτσι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είχε πάρει 80% στις εκλογές.
Και μιας και μιλάμε για βία, όλοι αυτοί που την καταδικάζουν τι έκαναν όταν ο Μανώλης Κυπραίος έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου λάμψης και όταν ο Γιάννης Καυκάς χαροπάλευε στην εντατική, μετά την κτηνώδη επίθεση των Μ.Α.Τ. σε διαδήλωση;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου