Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Κ. Σακκάς: Χωρίς δίκη, προφυλακισμένος, επί 3 χρόνια!

«Πρωτοφανής» χαρακτηρίζεται –συμβατή, ωστόσο, με τη φασιστικοποίηση– η επί τρία χρόνια προφυλάκιση του Κώστα Σακκά. Ο Σακκάς κατηγορήθηκε για συμμετοχή, αρχικά, σε… άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση, κατηγορία που αρνήθηκε, δηλώνοντας πως είναι αναρχικός και, χωρίς να αρνείται τη σχέση του με τα όπλα που βρέθηκε να κατέχει όταν συνελήφθη.
Προφυλακίστηκε στις 4/12/2010 κι ενώ το 18μηνο όριο της προφυλάκισης συμπληρώθηκε χωρίς να έχει ξεκινήσει η δίκη, δύο μήνες πριν λήξει και χωρίς κάποιο νέο στοιχείο, του ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για συμμετοχή, πλέον, στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Κι ενώ και ο ίδιος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην «Σ.Π.Φ.» -όπως έκανε και η «Σ.Π.Φ.»- προφυλακίστηκε εκ νέου για 12 μήνες, με τη νέα αυτή δίωξη. Αλλά και μετά λήξη της νέας αυτής προφυλάκισης και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη δίκη και να έχει ξεκινήσει η δεύτερη, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παράταση της για 6 ακόμα μήνες!
Πρόκειται για μια προσπάθεια εξόντωσής του, λόγω φρονήματος, η οποία «πατά» πάνω στις δυνατότητες που παρέχει η αστική νομοθεσία για φυλάκιση χωρίς να υπάρχει καταδίκη ή χωρίς καν να έχει διεξαχθεί δίκη, που δημιουργεί κι ένα «κακό προηγούμενο» για πάσα μελλοντική χρήση. Κι αυτό, πέρα απ΄ το «μαγείρεμα» των κατηγοριών του.
Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, ξεκίνησε απεργία πείνας στις 4 Ιούνη.
Να διακοπεί η προφυλάκισή του!

Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου