Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Συγκλονίζει το δράμα μιας οικογένειας στην Κρήτη

Ένα μεγάλο δράμα κρύβεται πίσω από το παλιό σπίτι με τους μισογκρεμισμένους τοίχους μία οικογένειας.

Τρεις άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω απο συνθήκες που θυμίζουν ... μεσαίωνα. Ο λόγος για μία μητέρα με τους δύο γιους της που εξαιτίας της ανέχειας αναγκάζονται να επιβιώνουν χωρίς ρεύμα και νερό καταπατώντας την αξιοπρέπεια τους πολλές φορές για πράγματα που σε άλλους φαντάζουν αυτονόητα.

Όπως αναφέρει το Prismanews.gr, στο σπιτάκι που βρίσκεται στις Πατέλες το μόνο φως που μπαίνει είναι εκείνο του ήλιου ενώ όταν πέσει η νύχτα πιάνουν δουλειά τα ... κεριά που η μητέρα παίρνει από την εκκλησία. Τα δυο της αγόρια είναι άνεργα και λόγων τω οικονομικών τους προβλημάτων δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ενώ αναγκάζονται να ζουν στο ρημαγμένο σπίτι συντροφιά με ... τρωκτικά με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι ίδιοι στο Κρήτη TV στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τους ανάγκες, χτυπούν τις πόρτες των γειτόνων τους, παρακαλώντας για λίγη βοήθεια. «Μας έχουν κόψει το ρεύμα και το νερό και αναγκαζόμαστε να ζητάμε από τους γείτονες να μας βοηθήσουν. Έχουμε ένα λουξάκι και ανάβουμε κεριά για να δούμε. Ανάβουμε το τζάκι για να ζεσταθούμε. Νερό τρέχουμε στη γειτονιά να βρούμε για να πλυθούμε. Τι άλλο να κάνουμε; Δε μας νοιάζει για εμάς τόσο, αλλά για τη μάνα μας. Ελπίζουμε στην ευαισθητοποίηση του κόσμου προκειμένου να βοηθηθούμε και να επιζήσουμε, λέει ο Παναγιώτης, ένας εκ των δυο γιων της οικογένειας. Κάθε βράδυ πάω στην εκκλησία για να πάρω κεριά ώστε να έχουμε φως» αναφέρει η μητέρα με δάκρυα στα μάτια περιγράφοντας το δράμα που βιώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου