Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Απεργία

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αλλαγή του νόμου για τις απεργίες, ώστε να μην είναι εύκολο να γίνεται απεργία, τώρα που είναι πάρα πολύ εύκολη η ανεργία. Η κυβέρνηση θα επανεξετάσει και τα δικαιώματα των συνδικαλιστών, όπως και το αν όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να ελεύθεροι ή θα πρέπει να υπάρχουν σκλάβοι με αλυσίδες και σιδερένια μπάλα στο πόδι.

Επίσης, η κυβέρνηση σκέφτεται να αλλάξει τον τρόπο που γίνονται οι απεργίες και οι Έλληνες να απεργούν όπως οι Ιάπωνες, ενώ σκέφτεται να περάσει νόμο και για υποχρεωτικό χαρακίρι.
Οι Έλληνες θα απεργούν φορώντας μια κορδέλα στο κεφάλι ή το μπράτσο και θα δουλεύουν κανονικά αλλά θα τους επιτρέπεται –κατά τη διάρκεια των ημερών που θα απεργούν δουλεύοντας- να φωνάζουν απεργιακά συνθήματα και να τραγουδάνε το «Πάγωσε η τσιμινιέρα».
Βέβαια, κάτι τέτοια κάνουν οι Ιάπωνες και τους τιμωρεί ο θεός συνέχεια με ατομικές βόμβες, σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς.
Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να επαναφέρει και την ανταπεργία, δηλαδή το κλείσιμο της επιχείρησης από τον εργοδότη στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι κάνουν απεργία διαρκείας.
Βέβαια, αυτό ήδη ισχύει και χωρίς απεργία, αφού πολλοί εργοδότες έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, άφησαν απλήρωτους τους εργαζόμενους, μετέφεραν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και την περνάνε ζωή και κότα χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο νέος νόμος θα λύσει όλα τα προβλήματα που προκαλούν οι απεργίες, ενώ θα φέρει και ειρήνη ανάμεσα στους εργαζόμενους, αφού δεν θα υπάρχουν πια απεργοσπάστες.
Όσοι θα θέλουν να σπάσουν την απεργία δεν θα δουλεύουν όπως οι υπόλοιποι φορώντας μια κορδέλα αλλά θα φοράνε μια μαύρη κουκούλα με δυο τρύπες στο ύψος των ματιών, θα δείχνουν τους άλλους εργαζόμενους και θα λένε «Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας».
Η κυβέρνηση σκέφτεται να απαγορεύσει και την απεργία πείνας αλλά δεν είναι ακόμα ώριμες οι συνθήκες, αφού έχει πέσει μεγάλη πείνα και θα πέσει ακόμα μεγαλύτερη.
Οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι στην απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει τον νόμο για τις απεργίες, ενώ οι μεγαλύτερες αντιδράσεις προέρχονται από αυτούς που δεν απεργούν ποτέ, γιατί θα χάσουν το προνόμιο να σπάνε τις απεργίες και να δείχνουν στα αφεντικά πόσο πιστά σκυλιά είναι.
Αντίθετοι στην αλλαγή του νόμου για τις απεργίες είναι και οι άνεργοι που τους αρέσουν πολύ οι απεργίες επειδή τους θυμίζουν την εποχή που είχαν δουλειά.
Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως -τώρα που η κυβέρνηση θα δημιουργήσει δυο εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας- δεν είναι δυνατόν να πλακώνονται οι Έλληνες στις απεργίες.
Βέβαια, οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται να δημιουργηθεί ούτε μια νέα θέση εργασίας και οι άνεργοι θα ξεπεράσουν τα 2,5 εκατομμύρια, οπότε η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το νόμο για τις απεργίες για να μην μπορούν να απεργούν οι εργαζόμενοι, να δουλεύουν σαν σκλάβοι και να μην τους ζηλεύουν οι άνεργοι που θα τρώνε από τα σκουπίδια.
Η απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η γενική απεργία διαρκείας –όπως ξελαρυγγιαστήκαμε να φωνάζουμε στις διαδηλώσεις εδώ και δυόμισι χρόνια- αλλά οι Έλληνες είναι κότες, δουλοπρεπείς, ρουφιάνοι και να πάνε να γαμηθούνε.

Πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου