Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Συγκρούσεις αγροτών - ΜΑΤ στο μπλόκο της Νίκαιας

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στον κόμβο της Νίκαιας όταν αγρότες επιχείρησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα. Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο επιχείρησαν να απομακρύνουν τους αγρότες και τότε άρχισε κλεφτοπόλεμος μέσα στα χωράφια


Κάποιοι κατάφεραν να φθάσουν στο οδόστρωμα και προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία. Τα ΜΑΤ κινήθηκαν για να τους απομακρύνουν ρίχνοντας σπρέι. Κάποιοι αγρότες βγήκαν στα χωράφια και άρχισαν να πετούν πέτρες προς τους αστυνομικούς. Εκείνοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και κροτίδες ενώ σημειώθηκαν και συμπλοκές μεταξύ τους. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ελαφρά τραυματίες.
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
Λίγο νωρίτερα στην συνεδρίαση του πανελλήνιου συντονιστικού των αγροτών στα Κερδύλλια Σερρών αποφασίσθηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι τουλάχιστον από τουλάχιστον 20 μπλόκα.
Όπως είπαν είναι δυσαρεστημένοι από τη στάση της κυβέρνησης και συνεχίζουν ζητούν θέσπιση αγροτικού πετρελαίου, θέρμανσης και ρεύματος, μείωση των τιμών στα εφόδια και ρύθμιση του συνταξιοδοτικού τους. Όπως είπαν τα τρία αυτά ζητήματα είναι θέμα επιβίωσής τους.
Επίσης, ζητούν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με καθημερινούς αποκλεισμούς δρόμων παρά τις συμπλοκές με την αστυνομία και τις συλλήψεις που έχουν γίνει τις προηγούμενες ημέρες. Λένε ότι δεν τους πτοούν ούτε οι αποχωρήσεις κάποιων συναδέλφων τους από τα μπλόκα.
Μετά τη συνεδρίαση κινήθηκαν προς την Εγνατία οδό την οποία απέκλεισαν για μια ώρα στον κόμβο των Κερδυλλίων ενώ μοίρασαν αγροτικά προϊόντα στους οδηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου