Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Να σώσουμε την Χαμένη Τιμή της Παιδείας - Πανελλήνια Κινητοποίηση



 

Η Συντονιστική Ομάδα Αδιόριστων Θεολόγων  συμμετέχει στο 

                         ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

    την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012, στις 12.00 μ.μ., στην έδρα του Υπουργείου   Παιδείας στο Μαρούσι, (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Στάση ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα)
και καλούμε όλους τους αδιόριστους και μόνιμους συναδέλφους, τους γονείς και μαθητές, τα Πανεπιστημιακά Τμήματα και τους φοιτητές σε κοινό αγώνα για την Χαμένη Τιμή της Παιδείας!
Αγωνιζόμαστε:
·        Ενάντια στην πολιτική λιτότητας και εξαθλίωσης της ήδη καταρρακωμένης ελληνικής κοινωνίας
·        Για μία ελεύθερη και δωρεάν Παιδεία! Ειδικά τον καιρό της κρίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε το αυτονόητο μέλημα της Πολιτείας: να φροντίζει, πρώτα απ’ όλα, τα παιδιά της
·         Να μην υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΕΝΟ στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα κανενός Σχολείου
·        Να σταματήσει, επιτέλους, η απαξίωση της Θρησκευτικής Παιδείας! Σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία και σε μία εποχή κοινωνικής και θρησκευτικής έξαρσης δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να επιλέγει να κάνει εκπτώσεις στη Θρησκευτική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Νοέμβρης μήνας, δύο μήνες μετά τον Αγιασμό των σχολείων και τα κενά των εκπαιδευτικών στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι πάρα πολλά. Μόνο στο μάθημα των Θρησκευτικών τα βεβαιωμένα κενά είναι 124. Την ίδια στιγμή οι πιστώσεις για τους αναπληρωτές έχουν μειωθεί στις 200. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι εκατοντάδες σχολεία θα μείνουν χωρίς εκπαιδευτικούς. Επισήμως το Υπουργείο αγνοεί (επιδεικτικά) τον ακριβή αριθμό των κενών στα σχολεία!

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και τους μαθητές μας ότι ο αγώνας μας για μία ελεύθερη και χωρίς εκπτώσεις Παιδεία ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!

Τα αντικοινωνικά μνημονιακά μέτρα  σήμερα χτυπάνε εμάς τους αδιόριστους επειδή είμαστε ο πιο αδύναμος κρίκος της εκπαιδευτικής αλυσίδας, στην πράξη όμως ήδη στοχεύουν εναντίον όλων!

Καλούμε τις τοπικές ΕΛΜΕ να διευκολύνουν τους συναδέλφους που επιθυμούν να παραστούν στην διαμαρτυρία μας να κηρύξουν τρίωρες στάσεις εργασίας.

Να μην γίνει η Παιδεία το μεγαλύτερο θύμα της Κρίσης!

                                  ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

                      Συντονιστική Ομάδα Αδιόριστων Θεολόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου