Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Χιλιάδες Πατρινοί στην πορεία του Πολυτεχνείου. Βίαιη καταστολή από τα ΜΑΤ

  Η πιο μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου στην Πάτρα έλαβε σήμερα, σε ότι αφορά την πορεία που ξεκίνησε από το Παράρτημα, ενώ μαζικότατη ήταν και η συγκέντρωση ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, συνδικάτων.
  Για την πορεία στο παράρτημα, που ήμουν παρών, η μαζικότητα ήταν τεράστια. Όλη η πορεία είχε γεμίσει την παραλιακή, από την Κολοκοτρώνη μέχρι την Γούναρη, ενώ ακόμα η ουρά της πορείας ήταν επί της Κολοκοτρώνης, στο ύψος της Ρήγα Φεραίου. Οι φοιτητικοί σύλλογοι έδωσαν τον παλμό, και μαζί τους χιλιάδες λαού φώναζαν, ''Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο  μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη'', ''Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, η Χούντα δεν τελείωσε το 73''. Ο λαός της Πάτρας, σήμερα έδειξε τον δρόμο της ανατροπής, έδειξε την κόκκινη κάρτα στην κυβέρνηση!
  Η Αστυνομία, είχε πάρει εντολές, να διαλύσει την πορεία, όπως έκανε και σε πολλές πόλεις της περιφέρειας.Με ασήμαντη αφορμή(κλοτσοπατιναδες κάποιων ολιγων σε ρολα τράπεζων), τα ΜΑΤ, άρχισαν τεράστια χρήση χημικών. Μάλιστα, στην συμβολή των οδών, Όθωνος αμαλιας-Γουναρη, οι κατασταλτικές δυνάμεις, έκαναν μεγάλη χρήση χημικών, πλέον στα μπλοκ των διαδηλωτών....
Το κυνηγητό των ΜΑΤ, συνεχιστηκε μέχρι τα Υψηλά Αλώνια, όπου έπνιξαν όλη την Γουναρη με τα

 Χημικά. Μάλιστα στην επιστροφή της πορείας, ενώ ήταν όλα ήρεμα, στην συμβολή των οδών Κορίνθου-Φιλοποίμενως, ξαφνικα ματ έκαναν ''ντου'', και έσπασαν την πορεία στα δύο, ρίχνοντας πάλι δεκάδες χημικά.

  Στο τέλος της πορείας, πολίτες αγανακτισμένοι από την χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, επιτέθηκαν σε αυτά, με αποτέλεσμα, οι ψευτόμαγκες των ΜΑΤ, να υποχωρήσουν κακήν-κακώς στα γραφεία της ασφάλειας. Πολίτες αποδοκίμασαν τους αστυνομικούς όταν ένας εξ αυτών έδειξε τα γεννητικά του όργανα.
Μπράβο στους φοιτητικους συλλόγους, που με την περιφρούρηση τους, προστάτευσαν τον χιλιάδες διαδηλωτες, εντός της πορείας, και μπράβο στον κόσμο, που παρά τα χημικά, επέμενε και ακολούθησε την πορεία μέχρι τέλους.
  Τέλος να συγχαρώ τους επίσημους τοπικούς δημοσιογράφους, που είδαν μόνο αντιπαράθεση αναρχικών-ΜΑΤ, ήσαν αντικειμενικοί πάλι. Ενώ παρουσίασαν, ότι διαδηλωτές έσπασαν ένα βιβλιοπωλείο, τελικά τώρα αποδεικνύεται ότι τα ΜΑΤ, έριξαν δακρυγόνο εντός της βιτρίνας του βιβλιοπωλείου, που φυσικά έσπασε.  Φαντάζομαι, αύριο, θα περάσουν από τα γραφεία της ασφάλειας, για το γνωστό χαρτζιλίκι!

Video, με τα Χημικά να σκάνε μέσα στην πορεία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου