Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Πού είσαι Φώτη που 'λεγες...

Καρτερός Θανάσης - ΑΥΓΗ

Η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει διακηρύξει ότι η πολιτική των Μνημονίων και των περικοπών είναι αδιέξοδη και καταστροφική. Έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή μιας όλο και βαθύτερης ύφεσης, την ανακύκλωση της κρίσης και την παράλυση της οικονομίας και της κοινωνίας. Αυτός ήταν μάλιστα ο βασικός λόγος που καταψήφισε στη Βουλή τόσο το πρώτο, όσο και το δεύτερο Μνημόνιο, χωρίς να αφήνει παραθυράκια.
Η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ, τον Παπανδρέου, τον Βενιζέλο, τη Ν.Δ., τον Σαμαρά και τις παραφυάδες τους, για την πολιτική των Μνημονίων. Ζήτησε την ψήφο του λαού κόντρα σ’ αυτή την πολιτική για να συμβάλει στην απαγκίστρωση -δική της η λέξη- από τα Μνημόνια και στην εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα δώσει ανάσα στους πολίτες, για να μπορέσουν να ανασάνουν και η οικονομία και η χώρα.
Η ΔΗΜ.ΑΡ. τάχθηκε εναντίον των περαιτέρω περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και με ιδιαίτερη σφοδρότητα εναντίον των περικοπών στα εισοδήματα των φτωχότερων στρωμάτων. Υποστήριξε επίσης ότι δεν συμφωνεί σε καμιά περίπτωση με οριζόντιες περικοπές - να μηδενιστούν για παράδειγμα, τα κατάλοιπα της δέκατης τρίτης και δέκατης τέταρτης σύνταξης, τα οποία ως γνωστό παίρνουν οι συνταξιούχοι των 800 ευρώ και κάτω. Και τα κατάλοιπα του δέκατου τρίτου και δέκατου τέταρτου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων.
Η ΔΗΜ.ΑΡ. διακήρυξε ότι συμμετέχει στην κυβέρνηση Σαμαρά με βάση τις θέσεις της, οι οποίες συνυπάρχουν και διαπλέκονται με τις θέσεις των άλλων κομμάτων στην προγραμματική συμφωνία. Έγινε μάλιστα λόγος για κυβέρνηση νέου τύπου, με την οποία προωθείται κουλτούρα συνεργασίας. Ο Φώτης Κουβέλης εκφράζει σε κάθε ευκαιρία την υπερηφάνεια του για τον υπεύθυνο ρόλο του κόμματός του και για το γεγονός ότι αποδέχτηκε κυβερνητικές ευθύνες, ενώ θα μπορούσε να παραμείνει στη βολή της αντιπολίτευσης.
Η ΔΗΜ.ΑΡ. οφείλει, τώρα που επέρχεται το πακέτο, να εξηγήσει σε ποια σημεία είναι σύμφωνο με τις θέσεις της. Όπως και ποια κουλτούρα συνεργασίας εκφράζουν ο Κεδίκογλου, ο Μουρούτης, ο Λιάτσος, η δεξιά ναφθαλίνη της ΕΡΤ, τα παιδιά του Σαμαρά στις θέσεις-κλειδιά. Αν η απάντησή της είναι πως όλα θα ήταν χειρότερα χωρίς αυτή, τότε το μόνο που μένει είναι να προσφύγουμε στην παραλλαγή του γνωστού στίχου: Πού είσαι Φώτη που 'λεγες πως θα γινόσουν άλλος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου