Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Φωτό απο την αντιφασιστική παρέμβαση στο Χορτιάτη

Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Click to open image!
Click to open image!Click to open image!Click to open image!Φωτογραφίες από την αντιφασιστική δράση που πραγματοποιήθηκε στο Χορτιάτη στις 2-9-2012, στα πλαίσια της ημέρας μήμης για το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, όπου στις 2-9-1944 ταγματασφαλίτες και Γερμανοί δολοφόνησαν 149 άτομα.
Σήμερα, 68 χρόνια μετά ο ανεκδιήγητος δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάρτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης κάλεσε τους νεοναζί της χρυσής αυγής να παρευρεθούν στην ημέρα μνήμης.... Τελικά, η άμεση κινητοποίηση ατόμων και συλλογικοτήτων από την αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο απέτρεψε την παρουσία της ναζιστικής συμμορίας.
ακολουθεί το κάλεσμα της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης για τη συγκέντωση στο μνημείο του ολοκαυτώματος του Χορτιάτη
Ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάρτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, καλεί τους θύτες να ξαναγυρίσουν στον τόπο του εγκλήματος.
Ο καλλικρατικός δήμαρχος Πυλαίας - Πανοράματος Χορτιάτη αποφάσισε την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη να προσκαλέσει την ημέρα μνήμης για το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη και τη Χρυσή Αυγή, με πρόσχημα "το γράμμα του νόμου". Όμως ξέρει πολύ καλά ότι μια τέτοια απόφαση δεν είναι νομική αλλά πολιτική. Επικαλέστηκε το νόμο για να κρύψει τις πολιτικές του προθέσεις.
Η κίνησή του αυτή ξανασκαλίζει τη φωτιά στο φούρνο του Γκουραμάνη και ξανακαίει τα εγκλωβισμένα γυναικόπαιδα, ξαναβιάζει κοπέλες, ξαναδολοφονεί ανήμπορους γέρους και νήπια. Η πρόσκληση σε Χρυσή Αυγή είναι πρόσκληση στο Σούμπερτ, στον Καπετανάκη και στον Γερμανάκη. Είναι πρόσκληση στους ταγματασφαλίτες και στους ναζί.
Η υποκριτική ανακοίνωση του δήμου εγκαλεί αυτούς που αποσιωπούν το ολοκαύτωμα και ότι δεν υπάρχει ιστορική καταγραφή. Δεν μας λέει όμως τί να καταγράψει. Εδώ υπάρχουν θύτες και θύματα και από τους θύτες κύριοι υπεύθυνοι του ολοκαυτώματος, οι ταγματασφαλίτες. Αν λοιπόν το ολοκαύτωμα αποσιωπάται, ο δήμος συμμετέχει στη σιωπή. Γι' αυτό δεν το' χει σε τίποτα "αφού ο νόμος το ορίζει" , να φωνάξει τους απόγονους των θυτών να τιμήσουν ποιος ξέρει και με ποιον τρόπο τα θύματά τους.
Ε λοιπόν, όχι. Αυτό το αίσχος δεν θα περάσει. Η κατ' αισχύνη του δήμου αφορά όλο το ανθρώπινο γένος.
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου