Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Δήμαρχος που "τιμάει" τους 2-9-1944 Το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη και ο Δήμαρχος που "τιμάει" τους νεκρούς, καλώντας τους θαυμαστές των δολοφόνων.

149 σφαγιασθέντες από τους Ναζί και του ντόπιους δοσίλογους 
Όλη η Ελλάδα έχει ένα χωριό, μια πόλη που ξεκλήρισαν οι Γερμανοί,
 πάντα σε συνεργασία με τα τάγματα ασφαλείας και τους Χίτες.
Σήμερα, οι απόγονοί τους βρίσκονται πάλι εδώ.
Γερμανοί και δοσίλογοι στα νέα "τάγματα εφόδου", ετοιμάζονται να ματοκυλίσουν
 και πάλι τη χώρα. 
Για χάρη του 4ου Ραιχ και του Ναζισμού.
 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ Β! ΜΕΡΟΣ 

Και όμως.. ο δήμαρχος Χορτιάτη καλεί του θύτες να... τιμήσουν τα θύματα

2
Έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της Αριστεράς προκάλεσε η απόφαση του δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, να καλέσει στις εκδηλώσεις για την επέτειο του oλοκαυτώματος του Χορτιάτη εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ανακοίνωσή του για την επέτειο καταγγέλλει την απόφαση του δημάρχου:
"Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τιμώντας την επέτειο του ολοκαυτώματος του Χορτιάτη συμμετέχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης και καλεί όλες και όλους την ΚΥΡΙΑΚΗ 2-9-2012 ,στις 10.30 π.μ,στην πλατεία του Χορτιάτη για να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών, θυμάτων της ναζιστικής βαρβαρότητας και να επανεπιβεβαιώσουμε τη θέληση του ελληνικού λαού να μην επιτρέψει ΠΟΤΕ ΠΙΑ μια νέα εκκόλαψη του αυγού του φιδιού.
Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την απόφαση του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη-Πανοράματος να καλέσει στις εκδηλώσεις αυτές και τους εκπροσώπους του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί αυτή η απόφαση, η οποία καλεί  τους ομοϊδεάτες των θυτών να... τιμήσουν τα  θύματα".
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή ανεπιθύμητη και αναφέρει πως "οι υμνητές του Άουσβιτς και του Νταχάου, οι νοσταλγοί της Χούντας και του Μεταξά δεν είναι μία άλλη "άποψη" στο πλαίσιο της δημοκρατίας, είναι αυτοί που θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της Ιστορίας πίσω, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αυτοί που θέλουν να καταστρέψουν τις ελευθερίες όλων μας". 
Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως "είναι πρόκληση πρώτου μεγέθους η νομιμοποίηση και η αναγόρευση της Χρυσής Αυγής σε τιμητή των αγώνων του λαού μας για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση. Η Χρυσή Αυγή ενισχύεται από όλους αυτούς που θέλουν να σπείρουν τον φόβο στον λαό και υποκινείται για να χρησιμοποιηθεί ενάντια στους αγώνες του."
Έχουν δημοσιευθεί επίσης ανακοινώσεις-καταγγελίες κι από τις δημοτικές παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

http://kepparou.blogspot.gr/2012/09/2-9-1944.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου