Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΙΚΟΣ
Οι γροθιές και τα ποτήρια με νερό του Κασσιδιάρη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αποκάλυψαν και στους πλέον δύσπιστους την άθλια αποκρουστική φασιστική κτηνωδία της «Χρυσής Αυγής».
Λίγες μέρες πριν τις ιστορικά κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου η Χρυσαυγίτικη τηλεοπτική βαρβαρότητα παράγει πολιτικές συνέπειες.
 

Δεν έχει σημασία αν η επίθεση Κασιδιάρη ήταν προσχεδιασμένη ή όχι.
Σε τέτοιου είδους ναζιστική επίθεση, όμως, θα φτάναμε!

Θα φτάναμε, αφού τα κανάλια για λόγους τηλεθέασης αλλά και όχι μόνο άρχισαν να καλούν σε επιλεκτικά (και όχι διακομματικά) πάνελ και εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής!
Και το ερώτημα που προκύπτει: Ποιον βοηθούν τέτοιου είδους επιθέσεις;
Μπορεί να υπάρχει κάποιο πολιτικό «κέρδος» από το γεγονός ότι οι τηλεοπτικές ναζιστικές γροθιές σε γυναίκες ξεσκεπάζουν σε αρκετούς «αφελείς» το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής.
Πέραν αυτού, όμως, τέτοιου είδους περιστατικά άνανδρης βαρβαρότητας, λειτουργούν εντελώς αποπροσανατολιστικά μπροστά στις 17 Ιούνη.

Και αυτό διότι μάλλον υποβαθμίζουν τον κύριο στόχο αυτών των εκλογών που είναι η αμείλικτη καταδίκη συνολικά του συστήματος, που εκφράζεται σήμερα με την νεοαποικιοκρατική μνημονιακή λεηλασία και του οποίου μόνο η πιο αποκρουστική πλευρά είναι η Χρυσή Αυγή.
Αυτή την ώρα η νεοναζιστική θηριωδία δεν πρέπει να λειτουργήσει ως «σφουγγάρι» για τους μνημονιακούς συνεταίρους, οι οποίοι δράττουν την ευκαιρία να εμφανιστούν ως αναπόσπαστο μέρος ενός «δημοκρατικού τόξου» ενάντια στη ναζιστική πρόκληση.
Κανείς και ποτέ δεν μπορεί να λησμονεί ότι ο ναζισμός είναι απλώς η τερατογέννεση ενός νεοφιλελεύθερου καπιταλιστικού οδοστρωτήρα που κατασκεύασαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Κανείς και ποτέ, ιδιαίτερα στις 17 Ιουνίου, δεν πρέπει να ξεχάσει ότι το κύριο και καθοριστικό είναι η αμείλικτη καταδίκη των καθεστωτικών μνημονιακών δυνάμεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Διότι μόνο οικονομικοκοινωνικά τερατουργήματα όπως το Μνημόνιο εκθρέφουν κτηνώδη πολιτικά εγχειρήματα όπως αυτό της Χρυσής Αυγής.
Το δίλημμα για αυτές τις εκλογές ήταν και παραμένει : με το Μνημόνιο ή με την Αριστερά και μια νέα προοδευτική αντιμνημονιακή πορεία με σοσιαλιστικό ορίζοντα.
Στο πλαίσιο αυτού του διλήμματος η καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι καταδίκη της πιο αποκρουστικής πλευράς ενός συστήματος που γεννάει κρίσεις και μνημόνια, όπως τα ποτάμια εκβάλλουν στη θάλασσα!

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8175:ekloges-xrysi-avgi&catid=82:kommata&Itemid=199 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου