Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Κάλεσμα Αλληλεγγύης

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου από της 12μμ έως τις 4μμ στην Πλατεία συντάγματος, θα πραγματοποιηθούν δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους αδύναμους και επισφαλής συμπολίτες μας από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Tην ίδια μέρα και ώρα θα λειτουργεί το Υπαίθριο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης από την Ομάδα Υγείας – Α! Βοηθειών της Πλατείας Συντάγματος.
...
Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί:
1. Συλλογή ειδών για άστεγους: Κουβέρτες, υπνόσακους , υποστρώματα, Ανδρικά μπουφάν & κάλτσες μέγεθος 40 -45.
2. Συσσίτιο για άπορους & άστεγους. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να φέρουν έτοιμο φαγητό σε μικρά μπολ ώστε να βοηθηθεί ή διανομή τους. Επιπλέον χρειαζόμαστε μικρούς φυσικούς χυμούς συσκευασία 250 ml.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σαν στόχο έχει την μονιμοποίηση των δράσεων αλληλεγγύης στο μητροπολιτικό κέντρο αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, αναδεικνύοντας ότι στην εποχή του μνημονίου και της κρίσης κανείς δεν είναι μόνος του. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν άτομα από ανεξάρτητες κινήσεις πολιτών. Αναγνωρίζουμε ότι η φιλανθρωπία από μόνη της δεν είναι αρκετή εφόσον δεν εστιάζει στην εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην ανισότητα και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Σε μια εποχή που η αδιαφορία εξουσιάζει ας γίνουμε εμείς το αντίπαλο δέος απελευθερώνοντας την αλληλεγγύη ως βασικό συστατικό της κοινωνικής συνοχής. Καλούμε όλους του πολίτες να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή και τις υπόλοιπες δράσεις που θα επακολουθήσουν.
 
 

2 σχόλια:

  1. Μπράβο σας και μακάρι οι πρωτοβουλίες αυτές να συνεχίζονται. Εμείς εδώ δουλεύουμε εθελοντικά από το 2003 και στήσαμε ένα συσσίτιο στην Κέρκυρα- που ήταν το πρώτο, δες εδώ: http://mantrakina.blogspot.com/ σε μια ενορία της πόλης και συνεχίζουμε.
    Ότι μπορεί κανείς να δίνει είναι καλό. Αρκεί να καταλάβουμε ότι "ο πυρετός κι ο θάνατος δεν είναι για τους άλλους.."
    Καλή και δημιουργική νέα χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια! Συνεχίστε την καλή προσπάθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή