Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η πρόληψη σώζει ζωές

Τα τελευταία χρόνια -και όχι μόνο-, η Αστυνομία προβαίνει σε προληπτικές προσαγωγές, με εντολή, βέβαια, της κυβέρνησης. Έτσι, έχουμε το φαινόμενο να συλλαμβάνονται πολίτες που πηγαίνουν στο χώρο της διαδήλωσης, ενώ άλλες φορές –όπως στην επέτειο του Πολυτεχνείου- πολίτες συλλαμβάνονται έξω από τα σπίτια τους. Προληπτικά, πάντα.
Φυσικά, οι προληπτικές συλλήψεις καταστρατηγούν το Σύνταγμα αλλά και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Τι σημασία έχουν όμως αυτά, από τη στιγμή που έχουμε χούντα;
Αφού η Αστυνομία και η κυβέρνηση δρουν προληπτικά –συλλαμβάνοντας ανθρώπους χωρίς καμία κατηγορία, πλην της εξωτερικής τους εμφάνισης και της συμμετοχής τους σε κοινωνικούς αγώνες-, θα μπορούσαμε να πούμε πως και οι πολίτες δρουν προληπτικά.
Οι πολίτες που ρίχνουν τις πέτρες και τις μολότοφ στους αστυνομικούς το κάνουν, έχοντας στο μυαλό τους την πρόληψη.
Αν ανοίξεις το κεφάλι του μπάτσου ή τον κάψεις, δεν θα μπορεί να σε πυροβολήσει και να σε σκοτώσει. Άρα, κάποιοι πολίτες στέλνουν προληπτικά τους μπάτσους στο νοσοκομείο, για να μην μπορούν οι μπάτσοι να τους δολοφονήσουν.
Προληπτικά δρουν και χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μας. Για παράδειγμα, οι πολίτες που καίνε ή κλέβουν τις τράπεζες το κάνουν προληπτικά. Το κάνουν, ώστε να μην μπορεί η τράπεζα να τους κλέψει.
Τούτων δοθέντων, θα ήθελα να παροτρύνω τους Έλληνες πολίτες να δρουν προληπτικά κατά της Αστυνομίας και της κυβέρνησης. Η πρόληψη σώζει ζωές.
(Την επόμενη φορά που κάποιοι θα σκοτώσουν έναν μπάτσο, μπορεί να στείλουν προκήρυξη που να γράφει το εξής: «Τον σκοτώσαμε προληπτικά. Τον σκοτώσαμε, για να μη μας σκοτώσει».)

http://pitsirikos.net/2011/12/η-πρόληψη-σώζει-ζωές/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου