Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ 50 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Το Σάββατο 3 Δεκέμβρη στα κρατητήρια του ΑΤ Ηρακλείου στην Αλικαρνασσό 50 κρατούμενοι μετανάστες ξεκίνησαν απεργία πείνας. Οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης τους , όπου τους αφήνουν νηστικούς ,χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ελάχιστες εξόδους μόνο για τις βιολογικές τους ανάγκες. Διαμαρτυρόμενοι για αυτές τις συνθήκες πέφτουν και θύματα ξυλοδαρμού από τους αστυνομικούς. Βρέθηκαν κρατούμενοι γιατί δεν έχουν χαρτιά. Οι περισσότεροι είναι πρόσφυγες από χώρες σαν τη Συρία όπου το καταπιεστικό καθεστώς τους ωθεί στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.
Ήδη 2 από τους μετανάστες ,την Τρίτη 6 Δεκέμβρη και ένας την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη, νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο λόγω εξάντλησης. Κάποιοι από τους 50 μετανάστες αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας ήδη πριν αρχίσουν την απεργία πείνας, αλλά τα αιτήματα τους για νοσηλεία αντιμετωπίζονταν με ξυλοδαρμό από την μεριά της αστυνομίας.
Η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ηρακλείου καταγγέλλει τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και στηρίζει τον αγώνα των 50 μεταναστών. Απαιτούμε άμεση απελευθέρωση και νομιμοποίηση.
Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ. στα Λιοντάρια

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

http://keerfaxaniwn.wordpress.com/

Αναδημοσίευση από:
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2011/12/50.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου