Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ο πόλεμος των σκουπιδιών

Στα άκρα έχει φτάσει η κόντρα των εργαζομένων στην καθαριότητα με την κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Δεν θα μαζεύουν τα σκουπίδια ούτε από νοσοκομεία, σχολεία και λαϊκές αγορές

Ενώ τα σκουπίδια σχηματίζουν "βουνά" στους δρόμους, ο πόλεμος ανάμεσα στους εργαζομένους στον τομέα της καθαριότητας και την κυβέρνηση μοιάζει να μην έχει τέλος.
Μετά το άνοιγμα του ΧΥΤΑ Φυλής από τα ΜΑΤ και την αποκομιδή των απορριμάτων από ιδιωτικές εταιρείες, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να στήσουν μπλόκα στα αμαξοστάσια των δήμων, να παρεμποδίσουν τα ιδιωτικά συνεργεία με συγκεντρώσεις και να καταλάβουν δημοτικά κτίρια.
Απευθύνει επίσης κάλεσμα στους ιδιώτες "να σταματήσουν μόνοι τους, προτού τους σταματήσουν τα "κύματα" των αγανακτισμένων πολιτών".
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση απειλεί με κατάργηση των τομέων καθαριότητας των δήμων Αττικής και Θεσσαλονίκης.
"Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλα τα σωματεία μέλη της έπειτα από αυτές τις εξελίξεις να πάρουν πρόσθετα απεργιακά μέτρα, να συγκροτήσουν απεργιακές φρουρές παντού για να οδηγήσουν σε πλήρη παράλυση τον απεργοσπαστικό μηχανισμό των ιδιωτών και ταυτόχρονα θα θέσουν εκτός λειτουργίας όλες της υπηρεσίες των ΟΤΑ.
Από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011, που ξεκινάνε οι 48ωρες απεργίες, δεν δουλεύει τίποτα.
Ενισχύουμε τα απεργιακά μπλόκα στα αμαξοστάσια των Δήμων και μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι τα επείγοντα δρομολόγια εξυπηρετούνται από τους ιδιώτες, ακυρώνουμε κάθε δρομολόγιο εξυπηρέτησης που πραγματοποιούσαμε μέχρι σήμερα, δηλ. Νοσοκομεία, Λαϊκές Αγορές και Σχολεία. Δεν μαζεύουμε τίποτα.
Παρεμποδίζουμε με μαζικές συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες τον απεργοσπαστικό μηχανισμό των ιδιωτών που στήνει η κυβέρνηση.
Κλείνουμε όλες τις υπηρεσίες που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν και καταλαμβάνουμε όλα τα δημοτικά κτίρια.
Ταυτόχρονα τη Δευτέρα στις 9:00 το πρωί συγκεντρωνόμαστε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, χωρίς να αποδυναμώνουμε τα μπλόκα στα αμαξοστάσια, την ώρα που θα συζητείται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απεργίας», σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ.
Η κυβέρνηση, όπως αναφέρει "Το Βήμα", έχει έτοιμα τα Προεδρικά Διατάγματα για την κατάργηση των τομέων καθαριότητας των δήμων Αττικής και Θεσσαλονίκης και αναμένεται να τα ενεργοποιήσει άμεσα αν δεν ανασταλούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Ενδεχόμενη ενεργοποίηση των Προεδρικών Διαταγμάτων, τα οποία προβλέπουν την κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των οργανικών θέσεων, σημαίνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα απολυθούν ή στην καλύτερη περίπτωση θα μπουν σε εφεδρεία.

Αναδημοσίευση από:
http://news247.gr/ellada/eidiseis/o_polemos_twn_skoypidiwn.1413658.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου