Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Τριπλό χτύπημα με το βλέμμα στη διαδοχή

Τον ασκό του Αιόλου στο ΠΑΣΟΚ, ανοίγει το άρθρο που υπογράφει η Άννα Διαμαντοπούλου από κοινού με τον Γ. Ραγκούση και τον Α. Λοβέρδο. Έμμεση αμφισβήτηση του πρωθυπουργού. Πώς αντέδρασε το Μαξίμου. Τι δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Βόμβα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, έβαλαν οι Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιάννης Ραγκούσης με την κοινή τους παρέμβαση, που θα μπορούσε να εκληφθεί και ως αμφισβήτηση του ίδιου του πρωθυπουργού.
Οι τρεις κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης με ένα μακροσκελές κείμενο-μανιφέστο, βάλλουν κατά των συντεχνιών και απευθύνονται στον ελληνικό λαό παρακάμπτοντας τον Γιώργο Παπανδρέου και κάνοντας έκκληση για ενότητα.
Στο τέλος του κειμένου οι τρεις, εκφράζουν τη στήριξή τους στον πρωθυπουργό, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για μια τελική λύση στο "ελληνικό πρόβλημα".
"Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε πίσω, δεν έχουμε δικαίωμα να υποχωρούμε. Και σε ό,τι αφορά τις κρίσιμες επόμενες ημέρες, όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσουμε ενωμένοι τις δύσκολες μάχες τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία και με την ενότητά μας αυτή να εξοπλίσουμε τον πρωθυπουργό, που θα διαπραγματευτεί την τελική και οριστική λύση για τη χώρα μας στο πλαίσιο της Ε.Ε". αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι την περασμένη Δευτέρα ο πρωθυπουργός είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις και με τους τρεις, από τους οποίους ζήτησε να μην υπάρξουν διαφοροποιήσεις ή κινήσεις που θα έδιναν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει συνοχή, κάτι που είναι προφανές ότι δεν τήρησαν.
Ο πρωθυπουργός φέρεται να είχε ενημερωθεί από την κα Άννα Διαμαντοπούλου το βράδυ του Σαββάτου, ενώ το Μαξίμου επισήμως προτίμησε να επικεντρωθεί στο περιεχόμενο του άρθρου και όχι στην κίνηση των υπουργών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος χαρακτήρισε "χρήσιμο" το να εκφράζουν οι υπουργοί τις απόψεις τους.
Στο παιχνίδι και ο Βενιζέλος
Στο κάδρο της "επόμενης ημέρας" του ΠΑΣΟΚ,  έσπευσε να βάλει τον εαυτό του και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε "θετική" την πρωτοβουλία των τριών, σημειώνοντας ότι με τους τρεις υπουργούς "ανήκουμε στην ίδια γενιά, έχουμε κοινές προσλαμβάνουσες παραστάσεις και δίνουμε έναν κοινό συλλογικό αγώνα".
Ολόκληρη η δήλωση Βενιζέλου:
"Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία των τριών υπουργών να απευθυνθούν στην κοινή γνώμη με μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο έχει διαμορφωθεί η σημερινή ελληνική κοινωνία, με κύρια ευθύνη του πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.
Πίσω από κάθε μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία και κυρίως πίσω από τη δύσκολη διαχείριση μιας τεράστιας κρίσης που θέτει σε κίνδυνο τη χώρα, πρέπει πάντα να βρίσκεται: πρώτον, ένα θεωρητικό σχήμα και δεύτερον, μια ισχυρή πολιτική βούληση σχηματισμένη από ανθρώπους έτοιμους να αγωνιστούν στην πρώτη γραμμή.
Υπό την έννοια αυτή, το κείμενο των τριών συναδέλφων μου, με τους οποίους ανήκουμε στην ίδια γενιά, έχουμε κοινές προσλαμβάνουσες παραστάσεις και δίνουμε έναν κοινό συλλογικό αγώνα είναι ένας πολύ καλός οιωνός για την κρίσιμη εβδομάδα που αρχίζει, κατά τη διάρκεια της οποίας κρίνονται πολλά, ίσως όλα".

Aναδημοσίευση από:
http://news247.gr/ellada/politiki/arthro_paremvash_me_to_vlemma_sth_diadoxh.1413182.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου