Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Ντροπή: Τον συνέλαβαν για χρέος... 50 ευρώ!

Με αφορμή το περιστατικό ο δήμαρχος Πατρέων  κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαντλεί την αυστηρότητά της σε φτωχούς ανθρώπους
Εξοργισμένος από την «περιπέτεια» που ζει ένας πολίτης εμφανίστηκε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο παθών κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, «για ανεξόφλητο χρέος 50 ευρώ, προς την εφορία».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος, «αργά το μεσημέρι υπήρξε τηλεφώνημα στο γραφείο του δημάρχου και αναφέρθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ στην συνέχεια ενημερώθηκε ο ίδιος ο Κώστας Πελετίδης».
Όσον αφορά στις ενέργειες του δημάρχου, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ανλέλαβε πρωτοβουλία για να λυθέί το ζήτημα και να αφεθεί ελεύθερος ο πολίτης. «Όμως συνεργάτης του Δημάρχου, που επικοινώνησε με την Αστυνομική Διεύθυνση για τα περαιτέρω, έλαβε την απάντηση πως η προσωποκράτηση του συμπολίτη δεν μπορεί να τερματιστεί, ακόμα και αν πληρωνόταν το οφειλόμενο ποσό των 50 ευρώ, επειδή την ώρα εκείνη δεν υπήρχε Δημόσιο Ταμείο ανοικτό, για να πληρωθεί το παράβολο.
» Κι επειδή ούτε αύριο, λόγω της αργίας των Θεοφανείων, θα λειτουργεί Δημόσιο Ταμείο, ο άτυχος συμπολίτης θα συνεχίσει να κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση».
Με αφορμή το περιστατικό ο δήμαρχος Πατρέων, ο οποίος εξελέγη με την υποστήριξη του ΚΚΕ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαντλεί την αυστηρότητά της σε φτωχούς ανθρώπους και δεν υποχρεώνει τραπεζίτες και επιχειρηματίες που οφείλουν στο δημόσιο να εξοφλήσουν τα χρέη τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου