Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Έλληνες!!!

Κυβέρνηση Σαμαρά
Μέσα σε ένα κλίμα κατατρομοκράτησης πολιτών και βουλευτών από ξένα και ελληνικά κέντρα και ΜΜΕ, η πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έφερε μόνο 160 ψήφους για τον Σταύρο Δήμα. Βέβαια, αυτό δεν είναι κακό αποτέλεσμα για τον Σταύρο Δήμα -αφού πριν από τρεις εβδομάδες οι περισσότεροι Έλληνες δεν τον γνώριζαν καν- αλλά είναι πολύ κακό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Όλα δείχνουν πως αυτή η Βουλή δεν θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οπότε στο τέλος Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου θα έχουμε εθνικές εκλογές.
Ο λόγος που δεν θεωρούνται απόλυτα βέβαιες από σήμερα οι εθνικές εκλογές είναι πως ζούμε σε μια αποικία χρέους, με αποτέλεσμα η αστική δημοκρατία και το Σύνταγμα να έχουν καταντήσει ανέκδοτα στην χώρα μας, και όλα να είναι πιθανά.
Όταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και η προσφυγή στις κάλπες για εθνικές εκλογές εξαρτώνται από τις διαθέσεις και το ήθος προσωπικοτήτων όπως ο Παναγιώτης Μελάς, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Πέτρος Τατσόπουλος, αντιλαμβάνεσαι πως η Ελλάδα είναι πιο γραφική από ποτέ.
Οι Έλληνες παρατηρούν προβληματισμένοι τους βουλευτές να ψηφίζουν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά τους διαφεύγει διαρκώς πως αυτούς τους βουλευτές τους έχουν εκλέξει οι ίδιοι.
Το ακόμα πιο αστείο είναι πως οι Έλληνες ανησυχούν μήπως κάποιοι βουλευτές εξαγοραστούν και ψηφίσουν στις επόμενες ψηφοφορίες τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Γιατί κάποιοι Έλληνες θεωρούν απαράδεκτο να εξαγοράζονται οι βουλευτές;
Όταν οι περισσότεροι Έλληνες επί δεκαετίες ψηφίζουν βουλευτές με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον και το ρουσφέτι που θα τους κάνει ο βουλευτής, γιατί θεωρούν ανήθικο να εξαγοραστεί ο βουλευτής;
Όταν οι πολίτες έχουν πελατειακές σχέσεις με τους βουλευτές, γιατί και οι βουλευτές να μην έχουν πελατειακές σχέσεις με τους ολιγάρχες;
Όταν οι πολίτες πουλάνε την ψήφο τους, γιατί να μην την πουλήσουν και οι βουλευτές;
Έλληνες είναι και οι βουλευτές.
Και κάπως έτσι, το «Έλληνες» κοντεύει να καταντήσει βρισιά.

Πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου