Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

ΑΙΡΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΟ “ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”
ΘΑ ΞΕΣΠΙΤΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Με απαντήσεις του στο “Βήμα της Κυριακής” (26/10), που αποτελούν βόμβα για τα ελληνικά νοικοκυριά, ο Νίκος Δένδιας απαξίωσε πλήρως τη διάταξη που προστατεύει από τους πλειστηριασμούς την πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ και στην ουσία εξήγγειλε ανοικτά την άρση κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά το πέρας της σχετικής προθεσμίας που την προστατεύει και λήγει στις 31/12/14.  

Ο Ν. Δένδιας, για να “χρυσώσει το χάπι” της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, τόνισε ότι υπάρχουν, τάχα, άλλες διατάξεις που προστατεύουν την πρώτη κατοικία, ενώ η σχετική ρύθμιση άρσης του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας χρησιμοποιήθηκε, δήθεν, μόνο σε 3.000 περιπτώσεις.

Δεν εξήγησε, όμως, ο Ν. Δένδιας γιατί επιμένουν με τόση μανία τρόικα και τράπεζες στην κατάργηση του προστατευτικού ορίου των 200.000 ευρώ για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.


Η κυβέρνηση προκειμένου να αποπροσανατολίσει σκοπεύει, παράλληλα με την κατάργηση του περιορισμού στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, να ψηφίσει διατάξεις για τη ρύθμιση των δανείων και στα φυσικά πρόσωπα, ειδικότερα των στεγαστικών δανείων, αν και για τέτοιου είδους ρυθμίσεις, χρειάζονται δύσκολοι διακανονισμοί με την τρόικα.

Είναι προφανές ότι τρόικα, χρηματιστικό κεφάλαιο αλλά και η κυβέρνηση μαζί με τη μεγάλη επιχειρηματική τάξη της χώρας επιθυμούν διακαώς να απαξιώσουν, πέραν των πολλών άλλων, περαιτέρω τα ακίνητα στη χώρα και να προωθήσουν ένα μεγάλο "πογκρόμ" για το ξεσπίτωμα των νοικοκυριών, που συνιστά προϋπόθεση αυτής της απαξίωσης.

Οι ίδιοι αυτοί κύκλοι θεωρούν ότι στην Ελλάδα (όπως και στην Κύπρο) η ιδιοκατοίκηση είναι εξαιρετικά διογκωμένη, πράγμα που αποτελεί δυσμορφία για την ελληνική οικονομία, ενώ θεωρούν ότι θεμελιώδης παράγοντας για να ολοκληρωθεί η εσωτερική υποτίμηση, ως στοιχείο “ανταγωνιστικότητας” της οικονομίας και προσέλκυσης, τάχα, επενδύσεων, είναι η περαιτέρω κατάρρευση των τιμών των ακινήτων.

Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν ότι μετά τον ΕΝΦΙΑ, η άρση κάθε εμποδίου στους πλειστηριασμούς, δίνει τη χαριστική βολή στα ακίνητα και ισοδυναμεί με δήμευσή τους.

Τα ίδια στελέχη υπογράμμιζαν ότι είναι οι δυνάμεις του αστικού τόξου που έρχονται να πάρουν τα σπίτια των νοικοκυριών και να πνίξουν τη μικρομεσαία ακίνητη ιδιοκτησία και είναι η Αριστερά η μόνη εγγύηση για την προστασία τους απέναντι στο χρηματιστικό, το πολυεθνικό και το εγχώριο μεγάλο κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου