Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Κάλεσμα για τη ΔΕΘ. Συγκέντρωση στην Καμάρα-Θεσσαλονίκη

Δεκάδες ταξικοί συνδικαλιστές από πολλές πόλεις συνυπογράφουν το κάλεσμα για την ανεξάρτητη ταξική εργατική συγκέντρωση στην Καμάρα το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, μέρα εγκαινίων της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Μετά από νέα σύσκεψη συνδικαλιστών και εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη πριν από μερικές μέρες, καθορίστηκαν και τα πιο άμεσα ζητήματα οργάνωσης των κινητοποιήσεων, ενώ συνεχίζεται σε πολλές πόλεις η συλλογή υπογραφών και οι συζητήσεις πάνω στο κάλεσμα για ταξικές κινητοποιήσεις με αφορμή τη φετινή ΔΕΘ.

Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη-κάλεσμα για την κινητοποίηση στην Καμάρα και τις μέχρι σήμερα υπογραφές (συμπληρώνονται κάθε 3 μέρες):

Τέλος «ανακωχής»: Ώρα να μιλήσουν τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας!
Σάββατο 6/9, 18.00, ΚΑΜΑΡΑ:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,

Καλούμε όλα τα μαχόμενα αγωνιστικά τμήματα του εργατικού– λαϊκού κινήματος σε κοινή πορεία προς την ΔΕΘ.

Κυριακή 7/9, 11:00, ΕΚΘ:

Καλούμε όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα της πόλης σε συνέλευση συντονισμού των αγώνων το άμεσο επόμενο διάστημα
4 χρόνια σκληρών μνημονιακών πολιτικών και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι ξέρουμε, ότι η πολυπόθητη «ανάπτυξη» που υπόσχονται η κυβέρνηση και η ΕΕ περνάει πάνω από τα δικαιώματά μας. Πέρα από το παραμύθι για επενδύσεις, αύξηση του τουρισμού και έξοδο στις αγορές, τα παλιά μέτρα προχωρούν και θα συνοδευτούν από νέα πιο βάρβαρα (7.000 απολύσεις στο δημόσιο, μείωση κατώτατου μισθού, διάλυση ασφαλιστικού, ξεπούλημα της ενέργειας, και των δημόσιων χώρων). Όλα αυτά σφραγίζονται με το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, τις κατασχέσεις, την προσπάθεια κατάργησης των απεργιών, την επέκταση των ωραρίων, το χτύπημα στη φτωχομεσαία αγροτιά (εξευτελιστικές τιμές, χαράτσια, εμπάργκο από Ρωσία λόγω ΕΕ, εξισωτική αποζημίωση κτηνοτρόφων).

Από τα μέτρα δε χάνουμε όλοι: Σε αντίθεση με τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, οι ξένοι και Έλληνες επιχειρηματίες αφού ξεκοκάλισαν επιδοτήσεις ετών, αφού θησαύρισαν με τα σκάνδαλα Ολυμπιάδας και χρηματιστηρίου, έρχονται τώρα να κερδίσουν ακόμα περισσότερα με τις πολιτικές της φτηνής εργασίας και των ιδιωτικοποιήσεων. Σύμμαχός τους και βασική υπεύθυνη για την πολιτική αυτή, είναι η ΕΕ, αυτή που μαζί με τους φασίστες σκορπά το θάνατο στην Ουκρανία, αυτή που προκειμένου να σώσει τα κέρδη των πολυεθνικών, επιβάλει μεροκάματα Κίνας σε όλη την Ευρώπη.

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ» ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου