Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Λουκέτο στον ΟΑΕΔ εξετάζει η κυβέρνηση;

Με την μέθοδο του εν μια νυκτί λουκέτου στην ΕΡΤ, φέρεται να εξετάζει το Υπουργείο Εργασίας το κλείσιμο του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, το σχέδιο του Υπουργείου που εξετάζεται εδώ και δυο μήνες προβλέπει διχοτόμηση του Οργανισμού και ανάθεση μέρους των υποχρεώσεων σε ιδιώτες.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο θέλει τις δραστηριότητες του ΟΑΕΔ να διχοτομούνται και αφενός η επιδοματική πολιτική (επιδόματα ανεργίας κ.λπ.) να περάσει στις αρμοδιότητες του ΙΚΑ, αφετέρου οι πολιτικές απασχόλησης να δοθούν σε ιδιώτες οι οποίοι και θα αναλάβουν να τρέξουν τις τεράστιες ροές χρήματος από τα κοινοτικά κονδύλια για την άσκηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης σε ιδιώτες.
Οι εργαζόμενοι κατηγορούν ευθέως την κυβέρνηση για τις προθέσεις αυτές ενώ δηλώνουν ότι δεν έχουν γνώση του σχεδίου. Προ ημερών αναφερόμενο σε άλλο ρεπορτάζ, το ΠΑΣΟΚ είχε σχολιάσει πως «η αντιμετώπιση της ανεργίας και η προστασία των ανέργων αποτελεί αρμοδιότητα και υποχρέωση του κράτους».

«Με αφορμή δημοσίευμα περί δήθεν τεμαχισμού και δήθεν πώλησης του ΟΑΕΔ, υπενθυμίζουμε ότι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ αλλά και στοιχείο της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης είναι η προστασία του δημοσίου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου