Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Αδιανόητες καταστάσεις. Δυστυχώς όμως τις ανεχόμαστε


Του Γ. Γ.

«Οταν η Διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάμη τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζη τα άρματα και να τιμωρήση τους τυράννους του, είναι (το) πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του». 

 Ρήγας Φεραίος

Αν δεν ήξερες ότι ζούμε σε ένα στυγνό βάρβαρο ταξικό καπιταλιστικό καθεστώς πιθανόν να αναρωτιόσουν για την ψυχική ισορροπία των ανθρώπων που αποτελούν πυλώνες των μηχανισμών στήριξης του αστικού καθεστώτος.
Και αναφερόμαστε στην τελευταία απόφαση που πήραν οι δικαστές του Νομικού συμβουλίου του Κράτους με την οποία δίνεται το περιθώριο σε φοροεισπράκτορες να μπουκάρουν σε σπίτια και επαγγελματικά καταστήματα  «για φορολογικούς ελέγχους και έρευνες που αποσκοπούν ευθέως ή εμμέσως στην είσπραξη φόρων και λοιπών εσόδων».
Μας έριξαν στην ανεργία, την ελαστική απασχόληση, μας πετσόκοψαν τον μισθού μας. Μας φόρτωσαν φορολογικά χαράτσια όπως την εποχή της τουρκοκρατίας, και εκτόξευσαν το κόστος ζωής στα ύψη, ενώ όποιος από μας έκανε το «λάθος» και νταλαβερίστηκε με τις τράπεζες για να αγοράσει ένα σπίτι, ή να στήσει μια δουλειά και φυσικά με την κατάσταση που μας έχουν φέρει δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δόσεις του κινδυνεύει όχι απλώς να νιώσει έναν ταξικό κανιβαλισμό αλλά να τα πάρει και «στο κρανίο», προβαίνοντας σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. 

Αλήθεια, αναλογίστηκαν οι «αρμόδιοι» πώς θα αντιδράσουν κάποιοι απ’ τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που χρωστούν στο δημόσιο –πάντα για λαϊκά στρώματα μιλάμε γιατί οι κεφαλαιοκράτες διαφεύγουν νόμιμα και εκτός αυτού τα δικά τους χρέη μένουν στο απυρόβλητο- όταν δουν κρατικά όργανα να αναστατώνουν το σπίτι τους  προς «αναζήτηση χρημάτων ή άλλων κινητών πραγμάτων ή και στοιχείων σχετικών με την περιουσιακή του κατάσταση για την εν συνεχεία επιβολή συντηρητικής κατασχέσεως, λήψη ασφαλιστικών και διασφαλιστικών μέτρων και επίσπευση αναγκαστικής εκτελέσεως», όπως γράφουν τα σχετικά ρεπορτάζ;

Καινούργιο επεισόδιο του sacces story των Σαμαροβενιζέληδων είναι κι αυτό.

Αδιανόητες καταστάσεις. Δυστυχώς όμως τις ανεχόμαστε.

Υ.Γ. Πλεονασμός να σχολιάσουμε ότι τσαλαπατούν για άλλη μια φορά τον δικό τους "νομικό πολιτισμό", αφού θεωρούν πολυτέλεια στα ρεσάλτα των κρατικών φοροεισπρακτόρων να υπάρχει εισαγγελέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου