Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Οι δικαστές και πάλι εκτέλεσα το .. καθήκον του;. Παράνομη η απεργία στην ΔΕΗ

Εγινε το αναμενόμενο. Το Πρωτοδικείο Αθήνας έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία της ΔΕΗ μετά από προσφυγή που είχε κάνει η διοίκηση της επιχείρησης. Τώρα «λογικά» θα πρέπει να περιμένουμε την αποστολή των «φύλλων πορείας» για την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ.

Το ζήτημα δεν είναι ότι η άθλια συγκυβέρνηση μαζί με την τρόικα λειτουργούν σαν ντίλερ εξυπηρέτησης ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών συμφερόντων ξεπουλώντας έναντι πινακίου φακής τον ορυκτό πλούτο, τα νερά, σημαντικές ενεργειακές υποδομές που δημιουργήθηκαν με το αίμα τους ελληνικού λαού.

Αυτοί κάνουν την δουλειά τους, επιστρατεύοντας κάθε μέσον που διαθέτουν. Το δράμα είναι ότι ο λαϊκός παράγοντας βρίσκεται σε .. αφασία παρακολουθώντας μοιρολατρικά να ξεπουλιούνται τα πάντα και αυτός να οδηγείται συνέχεια πιο βαθιά στην εξαθλίωση.
Ας μην προδικάζουμε όμως την εξέλιξη που μπορεί να έχει αυτή η κινητοποίηση. Περιμένουμε αρχικά την συνεδρίαση του  Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ για να δούμε πώς θα αντιδράσει στην δικαστική απόφαση. Χωρίς να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι -και .μακάρι να διαψευστούμε- αν υπάρξουν από τους απεργούς οι κατάλληλες περιφρουρημένες μορφές αγώνα που θα δημιουργήσουν μαζική συμπαράσταση, μπορεί οι κυβερνητικές προθέσεις να μείνουν στα χαρτιά.


Να σημειώσουμε επίσης ότι τζάμπα παλεύει η «ομάδα αλήθειας» του Μουρούτη με τα non paper που στέλνει στους βουλευτές της Ν.Δ για να μην γελοιοποιούνται σε κάθε τηλεοπτική τους παρουσία όταν προσπαθούν να υπερασπιστούν το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Το κάζο που έπαθε η Μαρία Σπυράκη –και μάλιστα από τον ομοϊδεάτη της Παντελής Καραλευθέρης, -υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. στις πρόσφατες ευρωεκλογές, συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ στην  ΔΕΗ και εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης- είναι χαρακτηριστικό.

Η πρώην δημοσιογράφος του Mega και νυν ευρωβουλευτίνα της Ν.Δ. κατάπιε στην ουσία την γλώσσα της και έλεγε άλλα αντ’ άλλων όταν ο νεοδημοκράτης ΔΕΗτζής της είπε ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τη «μικρή» ΔΕΗ με τίμημα 1,5 δισ. ευρώ, ενώ μόνο τα κοιτάσματά της θα αποφέρουν στον νέο ιδιοκτήτη της  σε μια 30ετία κέρδη 120 δισ. ευρώ!!!!
Οσο και να είχε μελετήσει το non paper του Μουρούτη. η Μ. Σπυράκη ..πιάστηκε αδιάβαστη γιατί δεν είναι εύκολο να παραπληροφορήσεις άτομα που γνωρίζουν την πραγματικότητα και αν και  ανήκουν στο κυβερνών κόμμα επιλέγουν να κρατήσουν την αξιοπρέπεια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου