Untitled-33
Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε Ισραηλινός μελετητής της αραβικής λογοτεχνίας και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Μπαρ Ιλάν, καθώς εξέφρασε την άποψη ότι το να βιάζονται οι σύζυγοι και οι μητέρες των Παλαιστινίων μαχητών θα αποτρέψει τις επιθέσεις.
«Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να αποτρέψει έναν βομβιστή αυτοκτονίας, είναι να γνωρίζει ότι αν συλληφθεί, θα βιάσουν την αδελφή του ή τη μητέρα του», δήλωσε ο Δρ Mordechai Kedar κατά τη διάρκεια ενός ραδιοφωνικού talk show.
Ο Kedar, ο οποίος είναι ένας ακαδημαϊκός ειδικός για τον παλαιστινιακό πληθυσμό μέσα στο Ισραήλ, υπηρέτησε για είκοσι πέντε χρόνια στις στρατιωτικές ειδήσεις, όπου ειδικεύτηκε στις ισλαμικές ομάδες.
Είναι ένας ερευνητής που ανήκει στην δεξιά πτέρυγα Begin-Sadat Center του Κέντρου Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Bar Ilan, καθώς και ο ιδρυτής και σημερινός διευθυντής της ισραηλινής Academia Monitor, μια ιστοσελίδα που παρακολουθεί αυτό που ονομάζουν : «αντι-Ισραηλινές δραστηριότητες των ισραηλινών ακαδημαϊκών».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σχετικά με το Hakol Diburim,το εθνικό ημερήσιο πρόγραμμα ομιλίας του Ισραηλινού Bet Radio, ο Yossi Hadar, που έπαιρνε την συνέντευξη, σημείωσε, ότι η πρόταση του Kedar «ακούγεται άσχημα [...] Δεν μπορούμε, φυσικά, να πάρουμε τέτοια μέτρα».
Αυτές οι παρατηρήσεις δεν απέτρεψαν τον Kedar, ο οποίος συνέχισε λέγοντας, ότι «αυτή είναι η κουλτούρα τους …» και «αυτή είναι η Μέση Ανατολή», πριν προσθέσει, ότι «δεν μίλησα για το τι κάνουμε ή δεν κάνουμε. Μιλώ για την πραγματικότητα: το μόνο πράγμα που θα αποτρέψει έναν βομβιστή αυτοκτονίας – είναι να ξέρει ότι αν τραβήξει την σκανδάλη, η αδελφή του θα βιαστεί».
Η δήλωσή του έγινε πριν τρεις εβδομάδες στην εκπομπή «Hakol Diburim» («It’s All Talk»), Ισραηλινού ραδιοφωνικού σταθμού, η οποία εξέπεμψε την πρώτη Ιουλίου άμεσα, αφότου ανακαλύφθηκαν τα πτώματα των Gilad Shaar, Naftali Fraenkel και Eyal Yifrah, που απήχθησαν και δολοφονήθηκαν στο West Bank.
Παρακάτω στο βίντεο , ο Ισραηλινός μελετητής υπερασπίζεται το Ισραήλ σε Αραβικό μέσο (Al Jazzera). Στο βίντεο θα ακούσετε να λέει ότι η Ιερουσαλήμ δεν αναφέρεται στο Κοράνι, άρα πρέπει να διαγραφεί, ότι η Δύση και το Ισλάμ είναι δύο διαφορετικοί πλανήτες, ότι το Ισραήλ δεν χρειάζεται να πάρει άδεια από κανέναν για αυτό που κάνει, και πολλά ακόμη.

ΚΑΡ