Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Δείτε το θέαμα που απολαμβάνουν ισραηλινοί έποικοι σαν να βρίσκονται σε σινεμά


Το γύρο του κόσμου μέσω Facebook και Twitter κάνει μία φωτογραφία με χαμογελαστούς Ισραηλινούς που κάθονται σε πλαστικές πολυθρόνες στο λόφο της Σντερόντ, παρακολουθώντας και ζητωκραυγάζοντας για τις νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες πίσω τους αφήνουν μακελεμένα γυναικόπαιδα. Τη αηδιαστική για το ανθρώπινο είδος φωτογραφία ανέβασε στο Twitter του, στις 9 Ιουλίου, ο δημοσιογράφος Allan Sorenson.
Αν και κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν είναι όντως αληθινή αυτή η φωτογραφία, εάν υποθέσει κανείς ότι όντως είναι, τότε μιλάμε για έναν λαό που πάνω από όλα έχει ξεχάσει την ίδια του την ιστορία, το ίδιο του το θλιβερό παρελθόν και έχει καταντήσει απείρως χειρότερος από τον διώκτη του.

capture_5.png
Τουλάχιστον τους 95 έφτασαν οι νεκροί Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 14 παιδιά - έξι από αυτούς μόλις τις τελευταίες ώρες και 515 τραυματίστηκαν. Στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο- που άνοιξε χθες για ανθρωπιστικούς λόγους- επικρατεί το αδιαχώρητο καθώς, οι άμαχοι προσπαθούν να γλυτώσουν από τους βομβαρδισμούς και τη βία.
Σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, το Ισραήλ θα ξεκινήσει χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα σύντομα ενώ φαίνεται να έχει επιστρατεύσει έως και 20.000 έφεδρους για την πιθανή εισβολή.  
Ο Αμπάς κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία ενώ η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για τους θανάτους δεκάδων αμάχων και γυναικόπαιδων- παρόλο που το Ισραήλ λέει ότι στοχεύει μόνο στόχους των ισλαμιστών μαχητών της Χαμάς.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Μπαράκ Ομπάμα, του ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να μεσολαβήσει για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων μαχητών, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κρίση. Νωρίτερα όμως ο Νετανιάχου είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση εκεχειρίας, οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα προχωρούν κανονικά και αναμένονται "περισσότερα στάδια".


Η Χαμάς και η συμμαχική της οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ έχουν εκτοξεύσει από την Τρίτη τουλάχιστον 500 ρουκέτες και οβίδες εναντίον του Ισραήλ, εκ των οποίων περισσότερες από 100 αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας «Σιδερένιος Θόλος».
Δεν υπάρχουν νεκροί στην ισραηλινή πλευρά, αλλά δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Οι σειρήνες ήχησαν εκ νέου χθες βράδυ στην Ιερουσαλήμ, πριν ξεσπάσει νέα σειρά ισχυρών εκρήξεων. Δύο ρουκέτες έπληξαν ακατοίκητες περιοχές, η μια κοντά στον εβραϊκό οικισμό Μα'αλε Αντουμίν, ανατολικά της Ιερουσαλήμ και η άλλη κοντά σε ισραηλινή στρατιωτική φυλακή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Δύο ακόμη αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας. Στο Τελ Αβίβ, την οικονομική πρωτεύουσα, είχαν ριφθεί και άλλες ρουκέτες νωρίτερα χθες.
Ο νέος κύκλος βίας είναι ο πιο αιματηρός μετά την επιχείρηση "Αμυντικός Πυλώνας" (το Νοέμβριο του 2012), στόχος του οποίου ήταν επίσης ο τερματισμός της ρίψης ρουκετών από τη Γάζα. Η βία ξέσπασε μετά την απαγωγή στις 12 Ιουνίου και στη συνέχεια τη δολοφονία τριών ισραηλινών σπουδαστών στη Δυτική Όχθη, που το Ισραήλ απέδωσε στη Χαμάς, ενώ ακολούθησε η δολοφονία ενός νεαρού Παλαιστινίου, τον οποίο Εβραίοι εξτρεμιστές έκαψαν ζωντανό στην Ιερουσαλήμ.
Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε χθες 110 "θέσεις τρομοκρατών" (όπως τις αποκαλεί) στη Λωρίδα της Γάζας, αυξάνοντας σε 860 τον αριθμό των επιδρομών από την έναρξη της επιχείρησης Protective Edge τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.
Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ισραηλινή επιδρομή σκότωσε 9 κατοίκους της Γάζας που παρακολουθούσαν τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Αργεντινής και Ολλανδίας σε καφενείο κοντά στην πόλη Χαν Γιούνις στο νότο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων. Επίσης, στην Χαν Γιούνις, 4 γυναίκες και 4 παιδιά σκοτώθηκαν, όταν τα σπίτια τους βομβαρδίστηκαν. Ένας πέμπτος ανήλικος σκοτώθηκε σε επιδρομή στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
 

Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου