Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Κερδίζουν - χάνουν, οι εφοπλιστές τα παίρνουν όλα!

Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες! Μαρινάκης, Μπέος, Μελισσανίδης: τα τρία Μ νίκησαν στις κάλπες. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον εφοπλιστικό συνδυασμό του Γ. Μώραλη πήρε τον Πειραιά, ο Αχιλλέας Μπέος τον Βόλο, ενώ ακόμα κι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που οι υποψήφιοι του ηττήθηκαν τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας από τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε με διαδικασίες φαστ τρακ να έρθει σε συμφωνία μαζί τους, για να χτιστεί μια ώρα αρχύτερα το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Το κόμμα της Κουμμουνδούρου δεν έβαλε απλώς ένα λιθαράκι αλλά φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, το «ναι» των βουλευτών του στην ψήφιση του άρθρου 81 του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας: το μόνο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής έκλεισε η συμφωνία μεταξύ παραγόντων της ΑΕΚ και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την... ανέγερση της «Αγιάς Σοφιάς» στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Η ομάδα του Δ. Μελισσανίδη και η ομάδα τou Αλ. Τσίπρα συμφώνησαν να μειωθεί λίγα μέτρα το αρχικά προβλεπόμενο ύψος του γηπέδου ώστε το έργο να μην έχει φαραωνικές διαστάσεις. (Παραφράζοντας τον ποιητή, θα λέγαμε «η δημοκρατία μας σκέφτομαι θα 'ναι ζήτημα ύψους».) Όσο για το αλσάκι που θα καταστραφεί για να χτιστεί το γήπεδο, συμφωνήθηκε η δημιουργία, με έξοδα της ΑΕΚ, πράσινης έκτασης σε άλλη περιοχή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας. Μετά την περιβόητη μεταφορά του συντελεστή δόμησης, έρχεται η «μεταφορά πρασίνου»! Η μεταφορά ελπίδων, οραμάτων και υποσχέσεων...
Την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ διέπρεπε ως «υπεύθυνη αντιπολίτευση», κίτρινοι και μαύροι (στην κυριολεξία) οπαδοί της ΑΕΚ προσπάθησαν, με βρισιές και απειλές, να τρομοκρατήσουν όσους συμμετείχαν στην ανοιχτή συζήτηση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφεια για τα νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας!
Είναι κι αυτό ένα μικρό δείγμα της... ποδοσφαιρικής κι επιχειρηματικής δημοκρατίας που εγκαινιάστηκε πανηγυρικά με την εκλογή του Μώραλη στον Πειραιά και του Μπέου στον Βόλο. Στις 25 του μήνα ψηφίσαμε, αλλά στις 26 δυστυχώς δεν ξημέρωσε μια νέα εποχή.

Πηγή: "Πριν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου