Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αλέκος Αλαβάνος για τις αποκαλύψεις FT και Geitner: «Περιοδεύων θίασος η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας»

Οι αποκαλύψεις  FT  και του πρώην υπουργού οικονομικών των ΗΠΑ μας προσφέρουν μια ιδιαίτερα χρήσιμη συμβολή για το σήμερα.

1] Μέχρι το τέλος του 2011 στην ηγεσία της ΕΕ επικρατούσε πανικός στο ενδεχόμενο η Ελλάδα  να προχωρήσει σε παύση πληρωμών ή να αποχωρήσει απο το ευρώ. Μέχρι τότε υπήρχε ενδεχομένως η δυνατότητα διαπραγμάτευσης εάν είχαμε μια κυβέρνηση με τόλμη και σταθερή πλεύση. Αυτό δυστυχώς δεν συνέβαινε. Η δυνατότητα διαπραγμάτευσης μέσα στην ευρωζώνη ουσιαστικά έχει κλείσει απο  τις αρχές του 2012 με το PSI.

2] Το 2010 -11 η πολιτική  της  ηγεσίας  του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίστηκε από αίσθημα υποτέλειας , σπασμωδικότητας, έλλειψη εναλλακτικού σχεδίου και προσωπικές φιλοδοξίες. Απο  το τέλος του 2011 στο χορό μπήκε και η ηγεσία της ΝΔ που εγκατέλειψε ολα τα κηρύγματα περί ανάπτυξης και αντίθεσης στα μνημόνια για χάρη της πρωθυπουργικής καρέκλας.

Απο τα μέσα του 2012 συμμετέχει και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο αλλά και απο αμερικανικού εδάφους ο πρόεδρός του το κατήγγειλε ως ''εθνική καταστροφή'' και φτάνει μέχρι την επαίσχυντη δήλωση Δραγασάκη σε βουλευτές της Μέρκελ οτι η Γερμανία δεν ευθύνεται για το οικονομικο έγκλημα στην Ελλάδα. Δυστυχώς η  πολιτική ηγεσία της χώρας έχει καταντήσει  ενας περιοδεύων θίασος στον ευρωπαικό και διεθνή χώρο.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε οτι είναι εντελώς ανίκανη να δώσει απάντηση στο αίτημα για τη σωτηρία του τόπου.
3] Απο τη συνάντηση  Geitner  και Σόιμπλε συνάγεται οτι η Γερμανία και όλη η Ευρωζώνη έχουν διαμορφώσει σχεδιο β για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας ή άλλης περιφερειακής χώρας απο το ευρώ.  Η μόνη που δεν είχε και δεν εχει είναι η Ελλάδα την οποία αφορά άμεσα.  Αυτό αποτελεί μελανή κηλίδα για την ελληνική κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση που δεν το ζήτησε ποτέ.

4] Ο εναλλακτικός δρόμος είναι αναγκαίος και κατεπείγων σήμερα που η κοινωνία και η οικονομία εχουν φτάσει πια στα όρια επιβίωσης.
Εμείς ως ΣΧΕΔΙΟ Β αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί επιμένουμε σε αυτή την ανάγκη και εχουμε επεξεργασθεί τις συντεταγμένες μιας εναλλακτικής πρότασης.

ΣΧΕΔΙΟ Β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου