Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Μετά τη συμφωνία Μελισσανίδη-ΣΥΡΙΖΑ Τραμπούκοι επιτέθηκαν σε συγκέντρωση κατοίκων στη Ν. Φιλαδέλφεια



melissanidis
Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας Μελισσανίδη-ΣΥΡΙΖΑ, την οποία τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Πάντζας, Αυλωνίτου, Στρατούλης!) ανακοίνωσαν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που συζητά το νομοσχέδιο για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Θεσσαλονίκης, μεγάλη ομάδα χούλιγκαν, με επικεφαλής γνωστούς μπράβους, επιτέθηκε σε συγκέντρωση κατοίκων στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας, οι οποίοι είχαν σκοπό να συζητήσουν για την καταστροφή του Αλσους της Πόλης, που προδιαγράφεται μέσα από συγκεκριμένες διατάξεις του συγκεκριμένου νομοσχέδιου. Αρχικά οι χούλιγκαν, που είναι προφανές ότι εκτελούσαν εντολές, μαζεύτηκαν έξω από το Πνευματικό Κέντρο και με βρισιές και απειλές τρομοκρατούσαν όσους προσέρχονταν, ενώ στη συνέχεια μπήκαν μέσα στο χώρο και διέλυσαν την εκδήλωση η οποία μόλις είχε αρχίσει, χειροδικώντας ενάντια στα μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων και απειλώντας τους ότι θα τους τσακίσουν, θα τους κάψουν τα σπίτια, θα βιάσουν τις μανάδες και τις αδερφές τους και τα παρόμοια.
Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης η Φιλαδέλφεια έζησε μέρες ΚΑΡΦΙΤΣΑΣ, με τους μπράβους να εμποδίζουν τους κατοίκους της ακόμη και να συγκεντρωθούν για να συζητήσουν. «Εμείς τα βρήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, εσείς γιατί ανακατεύεστε;» ήταν το μότο τους, ανάμεσα στις βρισιές και τις απειλές. Είναι φανερό ότι είχαν αποστολή να τρομοκρατήσουν έναν θύλακα αντίστασης στην καταστροφή του Αλσους και να σπείρουν τον τρόμο στην πόλη, επειδή ξέρουν πολύ καλά ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που αντιτίθενται στην καταστροφή. Οι τραμπούκοι δε δρουν αυτόνομα, αλλά αποτελούν απλά εκτελεστικά όργανα. Ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο εγκέφαλος που κινεί τα νήματα. Ηδη, με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Κατοίκων ονομάτισε τον Δ. Μελισσανίδη ως ενοσχηστρωτή αυτής της επίθεσης και τον κατέστησε υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί σε κάτοικο της πόλης.
Προηγήθηκε παρασκηνιακό παζάρι ανάμεσα στον Μελισσανίδη και το επιτελείο του και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέληξε σε συμφωνία, η οποία –όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο Δ. Στρατούλης– έχει και τη σύμφωνη γνώμη του νεοεκλεγέντα δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Α. Βασιλόπουλου. Πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, ο κ. Βασιλόπουλος καρφώνει πισώπλατα το λαό της πόλης που τον εξέλεξε. Εύγε! ξεκίνησε ήδη μια λαμπρή καριέρα (το «που ‘σαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος» ισχύει για τον Αρη Βασιλόπουλο από τη νεότητά του ακόμη!). Ο,τι και να πει ο ΣΥΡΙΖΑ (που μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει βγάλει καμιά ανακοίνωση για τη φασιστικού τύπου επίθεση των χούλιγκαν-μπράβων), έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης στην αποθράσυνση του ιδιωτικού στρατού του μεγαλοεπιχειρηματία ιδιοκτήτη της ΑΕΚ.
Η εμφάνιση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ήταν τόσο άθλια πολιτικά, που προκάλεσε το ειρωνικό σχόλιο του προέδρου της Γ. Βλάχου (ΝΔ), ο οποίος είπε στους Συριζαίους ότι δείχνουν συναίνεση μόνο στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, που αφορά μια επένδυση που φέρνει ψήφους, και όχι και σε άλλες επενδύσεις. Αρκεί μόνο ένα στοιχείο αθλιότητας: ενώ η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Α. Θεοπεφτάτου δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο», η Αυλωνίτου και ο Στρατούλης ζήτησαν το λόγο για να πουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει επί της αρχής το άρθρο 81»! Ψήφιση άρθρου επί της αρχής δεν υπάρχει. Επί της αρχής ψηφίζεται ένα νομοσχέδιο συνολικά, ενώ τα άρθρα ψηφίζονται ένα προς ένα στην επόμενη φάση. Ομως ήταν τέτοια η πρεμούρα τους να προσφέρουν εκδούλευση στον Μελισσανίδη, που έφτασαν στο καταγέλαστο επίπεδο να δηλώνουν ότι ψηφίζουν επί της αρχής ένα άρθρο! Με το δίκιο του ο δεξιός Βλάχος τους ειρωνεύτηκε ότι αυτό μοιάζει με δήλωση μετανοίας.
Για να χρυσώσουν το χάπι και να σπεκουλάρουν στη Νέα Φιλαδέλφεια, κρύβοντας την πλήρη υποταγή τους στις απαιτήσεις ενός μεγαλοκαπιταλιστή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι πρότειναν τροποποιήσεις, τις οποίες αποδέχτηκε ο Μελισσανίδης και στη συνέχεια τις αποδέχτηκε και ο υπουργός Μανιάτης. Οπως είπαν, ο Μελισσανίδης θα αναλάβει να φυτέψει δέντρα σε έκταση ίσου εμβαδού με το δάσος που του παραχωρείται, η οποία θα παραχωρηθεί από το δήμο εκτός άλσους. Η έκταση μπορεί να είναι ενιαία ή και τμηματική! Δηλαδή, κόβουμε ένα φιλέτο από το ενιαίο άλσος και ο επιχειρηματίας αναλαμβάνει να φυτέψει δέντρα σε κάποια δημοτικά οικόπεδα σε άλλα σημεία της πόλης! Το αφήνουμε στην κρίση σας.
Οι άλλες αλλαγές που ανακοίνωσαν είναι ότι θα φτιαχτεί ένα πάρκινγκ 250 θέσεων σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο δήμος και ότι θα μειωθεί κατά ελάχιστα μέτρα το ύψος του γηπέδου. Αυτές δεν αφορούν το Αλσος, αλλά το κυκλοφοριακό και το «πνίξιμο» των πέριξ του γηπέδου κατοικιών. Και βέβαια, αν κατασκευαστεί το γήπεδο, θα δούμε τι και αν θα τηρηθεί. Στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε πόσο εύκολα «τραβιέται η μεζούρα».
Στο βασικό ερώτημα δεν απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ: γιατί το γήπεδο του Μελισσανίδη πρέπει να πάρει και ένα «φιλέτο» από το Αλσος; Την απάντηση την ξέρουμε όλοι: γιατί εκεί δε θα φτιαχτεί μόνο (ούτε κυρίως) ένα γήπεδο, που θα επιφέρει έσοδα από εισιτήρια κάθε δεκαπέντε μέρες, αλλά ένα εμπορικό συγκρότημα (η δομή του έχει ήδη γίνει νόμος με την ψήφιση του νομοσχέδιου για τα υδατορέματα – άρθρο 17 ν. 4258/2014), που θα επιφέρει κέρδη κάθε μέρα, 365 μέρες το χρόνο. Για να γίνει αυτό το εμπορικό συγκρότημα χρειάζεται ν’ αρχίσει η αποψίλωση του Αλσους.
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη συμφωνία του στο άρθρο 81, αλλά κάνει την πάπια για το άρθρο 82 του νομοσχέδιου, με το οποίο επιτρέπεται να κοπούν συνολικά 24 στρέμματα από το Αλσος (480 Χ 5%) για την επέκταση υφιστάμεων αθλητικών εγκαταστάσεων ή την κατασκευή νέων. Η διάταξη αυτή είναι καθαρά φωτογραφική για το Αλσος της Ν. Φιλαδέλφειας (τα υπόλοιπα άλση Αθήνας και Θεσσαλονίκης εξαιρούνται).
Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να δοθούν τα 6 στρέμματα που χρειάζεται άμεσα ο Μελισσανίδης, στο πλαίσιο αυτής της διάταξης. Γι’ αυτό και το άρθρο 81 δεν υπήρχε όταν το νομοσχέδιο δόθηκε στη «διαβούλευση». Διαπίστωσαν, όμως, ότι προκειμένου να δοθούν άμεσα τα 6 στρέμματα θα έπρεπε να γίνουν δύο διοικητικές πράξεις. Μία που θα τα παραχωρούσε στον Μελισσανίδη και άλλη μία που θα ήρε τον αναδασωτέα χαρακτήρα της. Επειδή αυτό θα απαιτούσε χρόνο και ενδεχομένως θα σκόνταφτε σε αρνήσεις υπηρεσιακών παραγόντων, εμπνεύστηκαν το άρθρο 81 και το προσέθεσαν εμβόλιμο όταν το νομοσχέδιο έφυγε από την ΚΕΝΕ (Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή) και κατατέθηκε στη Βουλή. Με το περιεχόμενό του ο Μελισσανίδης παίρνει άμεσα (με διάταξη νόμου, παρακάμπτοντας τη νόμιμη διαδικασία) την έκταση που χρειάζεται ως «ορντέβρ», ενώ παραμένει η δυνατότητά του να φτάσει την τσιμεντοποίηση του Αλσους στα 24 στρέμματα συνολικά.
Ο Δ. Στρατούλης είπε στη Βουλή, ότι με τη συμφωνία που έκαναν με τον Μελισσανίδη εξασφάλισαν την προστασία του δασικού χαρακτήρα του Αλσους! Πώς την εξασφάλισαν, όταν δεν έθεσαν κανέναν όρο να αποσυρθεί το άρθρο 82 (που επιτρέπει την οικοπεδοποίηση 24 στρεμμάτων); Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έκαναν ένα ρεφορμιστικό παζάρι, μόνο αν έβαζαν «πακέτο» τα δυο άρθρα: θα ψηφίσουμε το 81 (που δίνει μια σχετικά μικρή έκταση δάσους στον Μελισσανίδη), μόνο αν αποσυρθεί το 82 (που επιτρέπει να δοθούν συνολικά 24 στρέμματα). Θα μπορούσαν τότε να πουν ότι επέλεξαν το μικρότερο κακό και ότι σταμάτησαν τη ζημιά του Αλσους στα 6 στρέμματα. Αυτοί, όμως εμφανίστηκαν στη Βουλή και μίλησαν μόνο για το άρθρο 81, χωρίς να πουν λέξη για το 82. Ετσι, ο κόσμος μαθαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με τον Μελισσανίδη για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ» και δεν μαθαίνει τίποτα για το άρθρο 82, που επιτρέπει την οικοπεδοποίηση 24 στρεμμάτων δάσους, στην καρδιά του λεκανοπέδιου, για να επεκτείνει τις μπίζνες του ο Μελισσανίδης. Εδωσε έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ ένα σαφέστατο δείγμα γραφής.
Δημοσιεύουμε στη συνέχεια την καταγγελία των κατοίκων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκαν.
Μαύρες μέρες αναβιώνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια…
Σκηνές από εποχές παρακράτους φέρνουν στη μνήμη τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη 29 Mαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας. Την ώρα που η Πρωτοβουλία Κατοίκων Ν.Φ. – Ν.Χ. είχε καλέσει σε ανοιχτή συζήτηση γύρω απ’ το «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας», το οποίο την ίδια μέρα ξεκίνησε να συζητιέται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, και ενώ ο κόσμος είχε αρχίσει ήδη να συγκεντρώνεται για τη συζήτηση, εμφανίστηκαν στο χώρο μερικές δεκάδες οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, με εμφανώς απειλητικές διαθέσεις. Τραμπουκίζοντας, βρίζοντας και απειλώντας, προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν όσους βρίσκονταν στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, δημιουργώντας παράλληλα τέτοιες συνθήκες που κατέστησαν αδύνατη τη συνέχιση της εκδήλωσης.
Φαίνεται πως το αντικείμενο της συζήτησης δεν άρεσε στο μεγαλοεπιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη και αποφάσισε, στέλνοντας το στρατό του, να τη ματαιώσει. Από πότε όμως καθορίζουν οι ορέξεις των εκάστοτε επιχειρηματιών το τι συζητιέται και τι όχι; Από πότε μπορεί ο στρατός του κάθε επιχειρηματία να επιβάλλει το αν θα συγκεντρώνονται ή όχι οι κάτοικοι μιας περιοχής; Από πότε, σε τελευταία ανάλυση, στην αστική δημοκρατία της Ελλάδας του 2014, καταστρατηγούνται με τη βία βασικά συνταγματικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι» (άρθρο 11 του Συντάγματος);
Οι τρομοκρατικές αυτές τακτικές και οι φασίζουσες πρακτικές, οι απειλές του τύπου «ξέρουμε τα σπίτια σας», «αν ξανασχοληθείτε με την ΑΕΚ θα σας κάψουμε» κτλ, για ανθρώπους σαν τον Δ. Μελισσανίδη δεν είναι πρωτόγνωρες.
Στο εξής λοιπόν, τον θεωρούμε υπεύθυνο για ό,τι συμβεί σε οποιονδήποτε κάτοικο της πόλης
Πρωτοβουλία Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου