Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Όσο μπορείς

Πιτσίρικο καλησπέρα, σου στέλνω μόνο και μόνο για να στα πω γιατί θα σκάσω. Χθές πήγα και στην πορεία για την Πρωτομαγιά, μετά από πολλή σκέψη. Και για άλλη μία φορά διαπίστωσα ότι ο Ελληνας δεν γουστάρει ρε παιδί μου να σηκωθεί και να διαδηλώσει.
Κάποιοι άνθρωποι έδωσαν την ζωή τους στις εξεγέρσεις για «Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο» (που και αυτά σήμερα εκλείπουν) και 1,5 εκ, άνεργοι/ες δίνουν πόνους…εκείιιι..
Γουστάρει να είναι 30 χρονών μαλάκας και να μένει με τους ΄γερους του.
Γουστάρει να τον χαρτζιλικώνει η γιαγιά του για να πάει για καφε.
Γουστάρει να πάει για καφέ με τους φίλους του να παίζει στοίχημα και να λέει για τα «γκομενάκια» που τα ‘χουν πετάξει όλα έξω.
Γουστάρει να κλαψομουνιάζει με τους φίλους του για το ότι δουλεύει ημιαπασχόληση με 300 ευρώ με 3μηνη σύμβαση.
Και όπως τα λέγαμε χθές με ένα φίλο, μου λέει «Αφού ο Έλληνας δεν γουστάρει να πάει σε πορεία. Εσύ τι θες τώρα;» (κλεμμένο από ατάκα του Ζουγανέλη).
Έχουμε φτάσει λοιπόν στο απόλυτο μηδέν, ο άνθρωπος δεν έχει ούτε καν την στοιχειώδη αξιοπρέπεια, ο μικροαστισμός έχει ριζώσει για τα καλά, και δεν υπάρχει ούτε ίχνος κριτικής σκέψης.
Βρήκα το παραπάνω βιντεάκι και στο στέλνω με πολλή αγάπη, γιατί νομίζω ότι λίγοι πλέον καταλαβαινόμαστε.
Σ.Ν.

Υ.Γ. Πλέον, μετά και το χθεσινό, δεν ξέρω αν θέλω να ξαναπατήσω σε πορεία. Χειρότερα γινομαι μετά.

(Αγπαητέ φίλε, μην είστε άδικος. Οι Έλληνες κατέβηκαν σε πολλές πορείες. Σε χιλιάδες πορείες. Μαχητικά. Όχι όλοι οι Έλληνες, κάποιοι Έλληνες. Και μετά έγιναν εκλογές. Και οι Έλληνες έκαναν πάλι κυβέρνηση τα δυο κόμματα που διέλυσαν τη χώρα μαζί με μια «αριστερή» τσόντα. Μετά από αυτό, οι διαδηλώσεις δεν είχαν και ιδιαίτερο νόημα. Οι διαδηλώσεις έχουν νόημα, όταν φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα ή έστω μια μικρή νίκη. Οπότε, πάμε με τον Καβάφη, μακριά από την πολλή συνάφεια του κόσμου, κι ο κόσμος να πάει να γαμηθεί. Να είστε καλά.)

Πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου