Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Οι δολοφονίες συνεχίζονται αμείωτες!

"Πολλές δεκάδες μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά, διωγμένοι από την πείνα, την εξαθλίωση και τις πολεμικές συγκρούσεις που μαίνονται στις χώρες τους «ξεβράστηκαν» κατά τους συνήθεις τρόπους τις προηγούμενες ημέρες στα παράλια της Σάμου."
Αυτά γράφαμε πριν περίπου δύο χρόνια, αυτά γράφουμε εδώ και πολλά χρόνια αναφερόμενοι στις συχνές δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων στα νερά του Αιγαίου και του Ιονίου στα σύνορα του ΄Εβρου. Και θα συνεχίσουμε να τα γράφουμε για όσο θα συνεχίζονται οι επεμβάσεις ανά τον κόσμο των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών που ματώνουν λαούς για τα δικά τους οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα.
Αυτά θα γράφουμε για όσο στη χώρα μας θα κάνουν κουμάντο η Ε.Ε., οι Η.Π.Α και υποτακτικές κυβερνήσεις χωρίς να νοιώθουν στη πλάτη τους την απειλή των λαϊκών και εργατικών αντιστάσεων, όλως των εργαζόμενων ανεξάρτητα χρώματος και φυλής,  που θα νοιώθουν περήφανες γιατί "καταφέραμε να σταματήσουμε την εισροή παράνομων μεταναστών και να αρχίσει ο επαναπατρισμός τους. Και τώρα ολόκληρη η Ευρώπη συζητεί πώς θα βοηθήσει χώρες όπως η Ελλάδα να απομακρύνουν και να επαναπατρίσουν τους λαθρομετανάστες" (άρθρο Σαμαρά στο Βήμα). Το πως το καταφέρανε να σταματήσουν "την εισροή" των θυμάτων των εντολοδόχων τους επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά!
Η είδηση από το Αλφα Βήτα:
"Τραγωδία ανοιχτά της Σάμου, όπου 22 μετανάστες πνίγηκαν, μεταξύ και 4 μικρά παιδί. Ήδη έχει γίνει η ρυμούλκηση και η ανέλκυση του δωδεκάμετρου γιοτ και έχουν μεταφερθεί οι σοροί συνολικά 18 ατόμων στο νοσοκομείο Σάμου Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 36 άτομα. Ένα μικρό κοριτσάκι έχει ματακινηθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς παρουσίασε συμπτώματα υποθερμίας.

Αν τελικά επιβεβαιωθεί η μαρτυρία των 39 διασωθέντων ότι στο σκάφος επέβαιναν 65 μετανάστες, τότε εκφράζονται φόβοι για πολύ περισσότερα θύματα.
Οι δύο λέμβοι ναυάγησαν συγκεκριμένα βόρεια της Σάμου. Σημειώνουμε πως στην περιοχή που έγινε το ναυάγιο επικρατεί καλός καιρός οι άνεμοι δεν ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η μια σορός εντοπίσθηκε από το κρουαζιερόπλοιο ADAMORA, ενώ η δεύτερη από σκάφος του λιμενικού που έσπευσε άμεσα στην περιοχή, στις 4 το πρωί, οπότε ξεκίνησε και η επιχείρηση διάσωσης."
Την ώρα που γράφαμε εμείς αυτό το κείμενο οι νεκροί πλέον πλησίαζαν του 40, για το πως και γιατί πνίγηκαν αυτοί οι άνθρωποι οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι ...αδιευκρίνιστες. Ή μάλλον φταίνε οι δουλέμποροι και οι ίδιοι οι μετανάστες που τους εμπιστεύονται! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου