Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΚΑΝΑΠΕ» Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

(Τρ. 08/04/14-11:10)
ΟΛΟΙ / ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ, ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
μαζικό και δυναμικό παρόν θα απαντήσει αύριο το εργατικό, λαϊκό κίνημα ενάντια στις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης και των δανειστών. Μπροστά στη μονοδρομική πολιτκή της ύφεσης και της λεηλασίας η μόνη μονοδρομική λαϊκή επιλογή είναι η παρουσία όλων των εργαζόμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων και της νεολαίας στο αυριανό συλλλαλητήριο, στις 11.00π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, στα πλαίσια της 24ωρης πανεργατικής απεργίας. Το ΠΑΜΕ θα διοργανώσει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Ομόνοια, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30 π.μ.
Ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι, γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς ,στα λιμάνια και στην τοπική αυτοδιοίκηση καλούν σε παλαϊκή συστράτευση ενάντια στις νεοφιλελεύθερες, μνημονιακές πολιτικές.
Με την κυβέρνηση να παίζει στις πλάτες του λαού το νέο προεκλογικό «Success Story» ευαγγελιζόμενη την έξοδο στις αγορές και μοιράζοντας ανύπαρκτα, επί της ουσίας, “δωράκια” , επιχειρείται για μιά ακόμα φορά η μετακίνηση της πολιτικής ατζέντας από τα ουσιαστικά προβλήματα και τα δυσβάκτακτα “νεοαποικιακιά” αντιεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα σε υποτιθέμενες ανακάμψεις και “κοινωνικά μερίσματα”. 

Η ίδια, όμως, η ελληνική πραγματικότητα διαψεύδει με τον πιο περίτρανο τρόπο τους κυβερνητικούς αυτούς πανηγυρισμούς. Η τελευταία έκθεση της Κομισιόν δείχνει πως περίπου το 25% του πληθυσμού στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπο με την φτώχεια, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη για το 2013. Ελληνική πρωτιά και για τη μείωση των εισοδημάτων, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις και στη μείωση των μισθών και των συντάξεων, αλλά και στη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Παράλληλα η ανεργία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Eurostat, βρίσκεται στο 27,5%, ενώ για τους νέους εκτοξεύεται στο 58,3%.
Όσo για το περίφημο «κοινωνικό μέρισμα» που αναμασά η κυβέρνηση, για να καλύψει τις καταστροφικέ της επιλογές, αρκεί να αναφερθεί ότι για την προεκλογική έξοδο στις αγορές, από τις οποίες η κυβέρνηση εκτιμά πως θα αντλήσει περίπου 2 δις ευρώ μέσω ομολόγων, θα πρέπει να καταβάλει τόκο που αντιστοιχεί στα 500 εκατ. ευρώ, ποσό ίσο με αυτό του “κοινωνικού μερίσματος”.
Ο κατήφορος δεν έχει τέλος με το νέο, στην ουσία, μνημόνιο που ψηφίστηκε με πραξικοπηματικές διαδικασίες το προπερασμένο Σαββατοκύριακο και με το νέο μνημόνιο που, ενδεχομένως ετοιμάζεται.
Ετοιμάζουν βήμα βήμα την κατάργηση των τριετιών, που θα συμπιέσει ακόμη περισσότερο  τους μισθούς στα  κατώτατα μισθολογικά όρια. Στην περίοδο της πρωτοφανούς ανεργίας, σχεδιάζουν να απελευθερώσουν τις ομαδικές απολύσεις, πυροδοτούν ακόμη περισσότερο την αύξηση της ανεργίας, διευκολύνουν τις απολύσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις και ανοίγουν τις πόρτες για αντικατάσταση των εργαζομένων με εργαζόμενους χαμηλού κόστους. Διευρύνουν το καθεστώς της ενοικίασης των εργαζομένων σ’ όλες τις επιχειρήσεις.
Τελειωτικό, σχεδόν, χτύπημα δέχεται το ασφαλιστικό σύστημα. Το οδηγούν σε αδιέξοδο μετά και τη νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση των εσόδων του κατά 1 δισ. ευρώ το χρόνο. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε νέα μείωση των συντάξεων και βάζει από το παράθυρο την ιδιωτική ασφάλιση σε βάρος του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος.
Σχεδιάζουν να βάλουν χέρι ακόμα και στο «ιερό» δικαίωμα της απεργίας, ετοιμάζονται να παραχωρήσουν στους εργοδότες έπειτα από 32 χρόνια,  το δικαίωμα της ανταπεργίας, βάζουν στο στόχαστρο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, για να πληγούν οι αγώνες  των εργαζομένων.
Η απάντηση των εργαζόμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων, του μαζικού λαϊκού κινήματος είναι να δώσουν ηχηρό και μαχητικό παρών στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολτικές και τις κυβερνήσεις που τις υπηρετούν.


ΜΑΖΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι σε τράπεζες - εφορίες - πολεοδομίες, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση  καθώς και όλα τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα έχουν δηλώσει συμμετοχή στην γενική απεργία της ερχόμενης Τετάρτης.

Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας καθώς γιατροί,νοσηλευτές και διοικητικοί εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Στην απεργία θα συμμετέχουν και τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και άρα οι πολίτες θα εξυπηρετηθούν από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας έχουν κηρύξει απεργία και για σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου.

Την Τρίτη απεργούν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη Γενική Απεργία της 9ης Απριλίου 2014 σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, ενάντια στα νέα καταστροφικά μέτρα περιορισμού του Δημόσιου Τομέα, των απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων και κατεδάφισης των τελευταίων εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΤΑ ΤΡΟΛΕΪ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014.
Οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 π.μ και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των Λεωφορείων αναμένεται έως τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.
Χωρίς Τρόλεϊ όλη τη μέρα της Τετάρτη 9 Απριλίου λόγω 24ωρης απεργίας στην οποία αποφάσισε να προχωρήσει η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.
Την ίδια ημέρα δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο τρένου, υπεραστικό ή του Προαστιακού, ενώ ακυρώσεις αναμένονται και για τα βραδινά δρομολόγια της Τρίτης 8 Απριλίου.
Το Μετρό δεν θα κινείται καθ όλη τη διάρκεια της μέρας στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινούνται κανονικά.
Όσον αφορά την περίοδο του Πάσχα, οι σιδηροδρομικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε:
  • Τρεις τρίωρες στάσεις τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη,
  • 24ωρη απεργία το Μ. Σαββάτο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα, καθώς και απεργία στα εμπορικά τρένα όλη την εβδομάδα του Πάσχα.



ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ συμμετέχουν στην απεργία και τα συλλαλητήρια της Τετάρτης 9 Απριλίου και τα Νοσοκομεία της χώρας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα καλύπτει όλα τα έκτακτα περιστατικά.
«Απαιτούμε να σταματήσουν τα κύματα διαθεσιμότητας που έχουν αποσαρθρώσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να στελεχωθούν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και να μονιμοποιηθούν οι επί θητεία γιατροί ΕΣΥ.
Απαιτούμε να χρηματοδοτηθούν τα Νοσοκομεία που κινδυνεύουν τον επόμενο μήνα να μείνουν χωρίς πόρους και υλικά.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν ένα σύστημα υγείας που θα καλύπτει δωρεάν και χωρίς διακρίσεις τις ανάγκες υγείας όλων των ανθρώπων που ζουν στη χώρα μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΜΜΕ
Συγκέντρωση στις 12 στην ΕΣΗΕΑ
Από τις 6 το πρωί της Τρίτης 8 Απριλίου μέχρι και τις 6 το πρωί της Τετάρτης 9 Απριλίου θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με το ραντεβού των εργαζομένων να δίνεται στις 12 μπροστά από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να υπογραφούν νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να σταματήσουν αμέσως οι απολύσεις και οι καθυστερήσεις καταβολής δεδουλευμένων. «Όχι στους εκβιασμούς των εργοδοτών, ναι στην αληθινή ενημέρωση, όχι στο τελειωτικό χτύπημα στα Ταμεία μας» λένε οι εργαζόμενοι.

ΟΛΘ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Κινητοποιήσεις είναι η απάντηση των εργαζομένων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην κίνηση του ΤΑΙΠΕΔ να καταθέσει, την Παρασκευή, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του Οργανισμού Λιμένα της πόλης (ΟΛΘ).
Ως ημέρα συζήτησης του θέματος ορίστηκε η προσεχής Τρίτη, στις 5 το απόγευμα, δεν αποκλείεται ωστόσο να μεταφερθεί για τις 11 Απριλίου. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης προχωρούν τη Δευτέρα σε στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου μέχρι και τις 11 το πρωί, ενώ την ημέρα συζήτησης θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και θα κατέβουν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Βουλή.
Την Τετάρτη 9 Απριλίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ θα συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, επιδιώκοντας μάλιστα η πώληση του ΟΛΘ να είναι το κεντρικό θέμα στην απεργιακή συγκέντρωση στη συμπρωτεύουσα.
ΠΡΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ
Απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, σε συνεδρίασή της η ΠΟΣ. Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν με τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη, απεργία το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και την Δευτέρα του Πάσχα. Παράλληλα, απεργία θα γίνει σε όλα τα εμπορικά τραίνα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.
Οι παραπάνω κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν, εάν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ΣΣΕ. Από τη στάση των Διοικήσεων ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ θα εξαρτηθεί πλέον εάν κυκλοφορήσουν τρένα το Πάσχα.

Στο πλαίσιο των αιτημάτων προτάσσονται: α) Οι ιδιωτικοποιήσεις των εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ, β) οι προσλήψεις προσωπικού, γ) τα ασφαλιστικά ζητήματα του εφάπαξ και της επικουρικής σύνταξης, και δ) η υπογραφή ΣΣΕ.

Η Iskra παραθέτει ανακοινώσεις σχετικές με την απεργία στις 9 Απρίλη:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑ
9 ΑΠΡΙΛΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
Εργαζόμενοι/ες, συνταξιούχοι, άνεργοι/ες, νέοι και νέες
Εδώ και τέσσερα χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Απολύουν παντού στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό ....κράτος, υγεία, παιδεία, συντάξεις, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει ακόμη και σήμερα, μέσα  στα κοινωνικά συντρίμμια που έχει σκορπίσει, να κοροϊδεύει τους εργαζομένους και στήνει το νέο παραμύθι της δήθεν «ανάκαμψης» για να  διασωθεί – ενόψει των εκλογών- από τον βέβαιο εκλογικό καταποντισμό.
Γι’ αυτό, σκηνοθετεί το φτηνό «ριάλιτι», «βγαίνουμε από τα μνημόνια» - «τελειώνουν τα βάσανα», προσβάλλοντας ακόμη και τη νοημοσύνη μας, με το νέο παραμύθι το «πρωτογενές πλεόνασμα» το οποίο δήθεν μοιράζουν.
Επιχειρούν για άλλη μια φορά να παγώσουν τη σκέψη και τη κρίση των εργαζομένων, να εξασφαλίσουν με τα ψέματα τον απαραίτητο χρόνο για να ολοκληρώσουν την αποστολή που έχουν αναλάβει, να ξεπουλήσουν τα πάντα στο κεφάλαιο, στους τοκογλύφους δανειστές, να παραδώσουν τους εργαζόμενους στην αυθαιρεσία των εργοδοτών, και την ώρα που τάζουν «λαγούς με πετραχήλια μιας αόρατης ανάκαμψης», κλείνουν συμφωνίες με την τρόικα  και προωθούν νέα μέτρα  σε βάρος της εργασίας.
Ο κατήφορος δεν έχει τέλος, το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται επιταχύνει την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Το νέο πακέτο είναι μέρος της συμφωνίας που θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2014 και βάζει οριστική ταφόπλακα στο εργατικό δίκαιο.
Ετοιμάζουν βήμα βήμα την κατάργηση των τριετιών, που θα καθηλώσει ακόμη περισσότερο  τους μισθούς στα  κατώτατα μισθολογικά όρια.
Στην περίοδο της πρωτοφανούς ανεργίας, απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, πυροδοτούν ακόμη περισσότερο την αύξηση της ανεργίας, διευκολύνουν τις απολύσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις και ανοίγουν τις πόρτες για αντικατάσταση των εργαζομένων με εργαζόμενους χαμηλού κόστους. Διευρύνουν το καθεστώς της ενοικίασης των εργαζομένων σ’ όλες τις επιχειρήσεις.
Τελειωτικό χτύπημα δέχεται το ασφαλιστικό σύστημα. Το οδηγούν στην κατάρρευση μετά και τη νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση των εσόδων του κατά 1 δισ. ευρώ το χρόνο. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε νέα μείωση των συντάξεων και βάζει από το παράθυρο την ιδιωτική ασφάλιση σε βάρος του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος.
Σχεδιάζει να βάλει χέρι ακόμα και στο «ιερό» δικαίωμα της απεργίας,  παραχωρεί στους εργοδότες έπειτα από 32 χρόνια,  το δικαίωμα της ανταπεργίας, βάζει στο στόχαστρο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, για να εκμηδενιστούν οι αγώνες  των εργαζομένων.
Αλλά τώρα πια, λογαριάζουν «χωρίς το ξενοδόχο», γιατί οι εργαζόμενοι ξέρουν, έχουν μάθει να διακρίνουν όλα τα πακέτα  της καταστροφής που έρχονται κάθε φορά,  ξέρουν ότι είναι πακέτα θυσιών, είναι μέτρα που τους βυθίζουν όλο πια βαθιά στη φτώχεια.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ξεσηκωμό και την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να αντισταθούμε στην καταστροφή που σπέρνει μια χούφτα αφεντάδων για να πολλαπλασιάσουν  τα κέρδη τους, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές. Αυτός ο δρόμος θα είναι μακρύς , θα είναι δύσκολος, μπορούμε όμως να τους κερδίσουμε γιατί δεν είναι ανίκητοι, γιατί ο φόβος έχει μεταφερθεί στο δικό τους γήπεδο.
Όσο καθυστερούμε βυθιζόμαστε πιο βαθειά στην ύφεση, στην μακροχρόνια φτώχεια, στην αβεβαιότητα και στην απόγνωση.
Η Απεργία στις 9 Απρίλη μας αφορά όλους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέους, άνεργους.
Να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βάζουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του μνημονιακού μπλοκ και όσες στηρίζουν την διαίρεση των εργαζομένων και τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις.
Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλα τα θύματα των μνημονίων,  με όλα τα κινήματα αντίστασης, να αντιπαλέψουμε τα αντεργατικά μέτρα, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που έχουν ταχτεί να υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και οδηγούν έναν λαό και τους εργαζόμενους  σε οικονομικό και κοινωνικό ολοκαύτωμα.
- Κανένας εργαζόμενος με ατομική σύμβαση εργασίας.

- Κατάργηση του δουλεμπορικού καθεστώτος ενοικίασης των εργαζομένων.

- Να επαναρυθμιστεί το δίκαιο των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

- Επαναφορά του κατώτερου μισθού.

- Άμεσα μέτρα  στήριξης των Ασφαλιστικών ταμείων.

- Μέτρα προστασίας των ανέργων. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας - Δωρεάν μετακίνηση - Πάγωμα στεγαστικών δανείων - Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους.

- Στοπ στις  Διαθεσιμότητες-Απολύσεις- Ιδιωτικοποιήσεις.

- Προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

- Διαγραφή-ρύθμιση δανείων, κανένας πλειστηριασμός, προστασία της πρώτης κατοικίας.

- Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
AΘΗΝΑ 10 πμ ΟΜΟΝΟΙΑ
Συναδέλφισσα-Συνάδελφε,
Έχουμε χιλιάδες λόγους να ξεπεράσουμε εμπόδια και δυσκολίες, να μπούμε στον αγώνα, ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΌΛΟΙ στις 9 Απρίλη!
Συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Ευρωπαϊκή Ένωση τσακίζουν το λαό για να σώσουν τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών.
Eπιτίθενται ενιαία, με σφοδρότητα, σε όλο το λαό, σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους.
Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ μία πρέπει να είναι η απάντηση:
Καθολική συμμετοχή μας στην Πανεργατική Απεργία.
Ενιαία πάλη εργατών, υπαλλήλων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών και νέων, για να μπλοκάρουμε τις απολύσεις, το σχολείο της ημιμάθειας και των επιχειρήσεων, τον αντιδραστικό μοχλό της αξιολόγησης, το τσάκισμα του βασικού μισθού, τη μετατροπή των εργαζομένων σε “ωφελούμενους’, τον εξεταστικό μαραθώνιο και τον υποσιτισμό των παιδιών.
Με την πάλη μας βάζουμε ένα λιθαράκι στο χτίσιμο της Λαϊκής Συμμαχίας!
Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, εδώ και η προοπτική!
Κυβέρνηση-Ε.Ε. καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καθιερώνουν μισθούς πείνας των 586 ευρώ μεικτά με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, πετσοκόβουν επιδόματα και τριετίες, εκτοπίζουν βίαια τους αυτοαπασχολούμενους.
Εξασφαλίζουν πάμφθηνη εργατική δύναμη, ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο.
Προχωρούν σε απολύσεις εκπαιδευτικών, Δημοσίων Υπαλλήλων. Εκατοντάδες συνάδελφοί μας περιμένουν από μέρα σε μέρα τις διαπιστωτικές πράξεις της απόλυσης.
Με το «νέο σχολείο», με την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης, που αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΕΕ, επιδιώκουν να διαμορφώσουν μέσα από το σχολείο το φτηνό εργατικό δυναμικό που χρειάζονται τα μονοπώλια. Η τελευταία εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, που ζητά από τους διευθυντές να προχωρήσουν στη συγκρότηση των ομάδων εργασίας με ανάθεση, επιχειρεί να κάμψει τις αντιστάσεις των εκπαιδευτικών.
Η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου, ένα και μόνο στόχο υπηρετεί: να στραφούν τα παιδιά από μικρή ηλικία στη μαθητεία και τη ψευτοκατάρτιση! Οι συνέπειες για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, για τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών θα είναι ολέθριες!
Ετοιμάζουν νέο ασφαλιστικό για να δουλεύουμε ως τον τάφο με συντάξεις πείνας. Προωθούν επικίνδυνες ρυθμίσεις για την υγεία της λαϊκής οικογένειας (γάλα, χημικά προϊόντα). Γιατροί και φάρμακα γίνονται πανάκριβα για το λαό. Χτυπούνε τη μητρότητα και την οικογένεια.
Επιχειρούν να βάλουν στο γύψο κάθε λαϊκή κινητοποίηση και διαμαρτυρία απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις αλλά και βάζοντας χέρι στα συνδικάτα και την απεργία.
Συναδέλφισσα-Συνάδελφε,
Έχεις πια πείρα! Επιβεβαιώνεται ότι τα μέτρα αυτά δεν προέκυψαν από το Μνημόνιο, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να εξαπατήσει τους εργαζόμενους. Τα μέτρα αυτά είναι της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. Έχουν αποφασιστεί πολλά χρόνια πριν (π.χ. η άρση της μονιμότητας στο δημόσιο, η αξιολόγηση κ.α.), εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., με ή χωρίς Μνημόνια, με ή χωρίς χρέη, είτε σε συνθήκες ανάκαμψης, είτε σε συνθήκες κρίσης. Κανένας σωτήρας, καμία κυβερνητική εναλλαγή, κανένα μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης δε μπορεί να δώσει διέξοδο σε όφελος του λαού από την κρίση στα πλαίσια της Ε.Ε. και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Μονόδρομος και διέξοδος για το λαό είναι να πάρει την οικονομία και την εξουσία στα χέρια του, για να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του!
Στην απεργιακή μάχη, στη μάχη των εκλογών, ένας είναι ο αντίπαλος-η πλουτοκρατία- και βρίσκεται παντού: στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην κυβέρνηση, στην Περιφέρεια και τον Δήμο.
Μία και η απάντηση: Λαϊκό μπλόκο στην ΕΕ και στις δυνάμεις που τη στηρίζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου