Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.


της Μαρίας Λεκάκου, ιατρού, μέλους της Σ.Ε. του Κινήματος Δεν Πληρώνω
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω τα έχει βάλει με μεγάλα συμφέροντα και έχει μπει στο στόχαστρο των ιδιωτικών εταιρειών. Αμέτρητες οι μηνύσεις και οι δίκες των μελών μας, επειδή τολμήσαμε να αντισταθούμε στις ανομίες τους. Επειδή ξεσκονίσαμε τις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων και ανακαλύψαμε, τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Επειδή διερευνήσαμε τα σκοτεινά μονοπάτια της διαπλοκής τους. Επειδή, όπως λένε, διεγείρουμε τον κόσμο! Σκέφτηκαν να μας γονατίσουν, αλλά χτύπησαν λάθος πόρτα. Πάψαμε να μετράμε τις δίκες. Το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα τους. Εξάλλου μας είναι γνωστή, η παγκόσμια τακτική της βιομηχανίας των μηνύσεων, εναντίον των αντιφρονούντων.

Νέες δίκες για το Κίνημα Δεν Πληρώνω από τη Χούντα του κράτους των μεγαλοεργολάβων στις 31-03-14 και 01-04-14 σε Κιάτο και Πάτρα αντίστοιχα
Ενδεικτικές είναι και οι δίκες στις 31-03-14 και 01-04-14, σε Κιάτο και Πάτρα αντίστοιχα, όπου κατηγορούμενοι είναι αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω (μεταξύ των οποίων κι εγώ) καθώς και πολίτες οι οποίοι «τόλμησαν» να αντισταθούν στη χούντα του κράτους των μεγαλοεργολάβων.
Στα πλαίσια αυτού του μαραθώνιου δικαστικού αγώνα μετατρέπουμε κάθε δίκη εναντίον μας  σε διαδήλωση διαμαρτυρίας. Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα κουραστούν να μας βλέπουν μπροστά τους. 
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω αγωνίζεται πλέον και για τα μύρια όσα προβλήματα ταλανίζουν το λαό μας, μέσα στην περιδίνηση της παρούσας βαθύτατης οικονομικής κρίσης. Εμείς, απλά, ακονίζουμε την αιχμή του δόρατος. Το δόρυ όμως. το κρατάει ο ίδιος ο λαός. Εκείνος είναι η κινητήρια δύναμη της ιστορίας. Ο καπιταλισμός σκοπεύει στην Ελλάδα και παγκόσμια, να δημιουργήσει ένα νέο είδος ανθρώπου-ζόμπι, αποστερημένου υλικών και πνευματικών αγαθών, απόλυτα χειραγωγήσιμου. Να του προσφέρει ένα κομμάτι ψωμί και ατέλειωτες εργατοώρες εκμετάλλευσης.  Ίσα-ίσα να αναπαράγει την εργατική του δύναμη, ώστε ο κεφαλαιοκράτης να προσπορίζεται την υπεραξία της.  
Γι’ αυτό τα Μνημόνια διαλύουν τις εργασιακές  σχέσεις και καταστρέφουν το κοινωνικό δίχτυ προστασίας των πολιτών. Κυρίως όμως διαλύουν την παιδεία και τον πολιτισμό.  Ο λαός πρέπει άμεσα να αντιδράσει, συλλογικά και οργανωμένα. Να πάρει τη ζωή του στα χέρια του. Δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση.

Δύσκολο; Ναι. Ανέφικτο; Όχι. Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία.
Κίνημα Δεν Πληρώνω
Καυτατζόγλου 35, Αθήνα, ΤΚ:11144
e-mail: kinimadenplirononet@gmail.com
www.kinimadenplirono.gr

Δεν Πληρώνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου