Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Σκληρός με τον ΕΛΑ, μαλακός με την κοκαΐνη ο εισαγγελέας Ελευθέριος ΠατσήςΜία από τις σημαντικές υποθέσεις στις οποίες είχε συμμετάσχει ο Ελευθέριος Πατσής ως εισαγγελέας έδρας ήταν αυτή που αφορούσε στη σύλληψη οκτώ Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι φέρονταν ως μέλη διεθνούς σπείρας διακίνησης ναρκωτικών.
Οι επιχειρηματίες είχαν συλληφθεί το  Μάιο του 1999, όταν εντοπίστηκε στην Καραϊβική το πλοίο «China Breeze» να μεταφέρει τέσσερις τόνους κοκαΐνης από την Καραϊβική προς την Ευρώπη. Ως πρωταγωνιστές της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών φέρονταν μεταξύ άλλων οι Ελευθέριος Κονδυλιός και Παναγιώτης Χαϊκάλης οι οποίοι πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ισόβια.
Στο Εφετείο όμως ο εισαγγελέας έδρας, που δεν ήταν άλλος από τον κ. Πατσή, ναι μεν πρότεινε την ενοχή των βασικών κατηγορουμένων χωρίς όμως τις επιβαρυντικές περιστάσεις. Δηλαδή, με άλλα λόγια, προσπάθησε να «σπάσει» την ποινή των ισοβίων, αφού πρότεινε και την αναγνώριση ελαφρυντικών προτέρου εντίμου βίου, ειλικρινούς μεταμέλειας και μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Παράλληλα, πρότεινε την απαλλαγή τεσσάρων άλλων κατηγορουμένων οι οποίοι φέρονταν να συμμετείχαν στη μεταφορά κοκαΐνης με άλλα δύο πλοία, ενώ ζήτησε να αναγνωριστούν σε όλους τους κατηγορουμένους τα ελαφρυντικά του προτέρου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη τους.
Υπενθυμίζεται πως ο πρώην εισαγγελέας Εφετών, Ελευθέριος Πατσής, ήταν εισαγγελέας έδρας στη δίκη του ΕΛΑ. Σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ της εποχής εκείνης θεωρείτο ιδιαίτερα σκληρός απέναντι στους κατηγορούμενους του ΕΛΑ. Η εκπομπή «Ζούγκλα» της περασμένης Πέμπτης ξετύλιξε το κουβάρι ενός κυκλώματος τοκογλυφίας στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και ο συγκεκριμένος εισαγγελέας.
Σύμφωνα με καταθέσεις θυμάτων του τοκογλύφου, ονόματι Νίκου Ροϊδάκη, ο οποίος δραστηριοποιείται στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Πατσής εξασφάλιζε ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις για τον συγκεκριμένο τοκογλύφο, ενώ όπως επισημαίνεται σε καταγγελίες, ήταν συχνός επισκέπτης στο γραφείο του ακόμα και με «ανταλλάγματα». Εξαιρετικό ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή παρουσιάζουν και οι καταθέσεις «φωτιά» πρώην υπαλλήλων του τοκογλύφου Ροϊδάκη, οι οποίες αναφέρουν ότι ο πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ Ιωάννης Γκογκοζώτος (αντιστράτηγος ΕΑ), είχε άμεση εμπλοκή με το κύκλωμα. Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίστηκε -με επιστολή του προς το zougla.gr - ότι δεν είχε καμία σχέση με τις δραστηριότητες του κ. Ροϊδάκη.
Σήμερα ο κ. Πατσής είναι δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Σκοπέλου, ενώ ο Ιωάννης Γκογκοζώτος αποτελεί μέλος του ΔΣ της ΕΕΤΑ.
"zougla"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου